12 february 2021

Urban Gym Group groeit door naar 24 vestigingen met overname Akademia Amsterdam

12 february 2021
Urban Gym Group blijft uitbreiden. De fitnessketen heeft per 1 februari 2021 Akademia in Amsterdam-Oost overgenomen. Hiermee is het de 24e gym in de Urban Gym Group.

Marjolijn Meijer, CEO van Urban Gym Group: “Deze locatie in Amsterdam past perfect bij onze organisatie. We gaan hier drie boutique studio’s openen onder één dak. Achter de schermen werken we hard aan de introductie van de nieuwe fitnessconcepten die we hier zullen aanbieden als de deuren weer open mogen. Ondanks de corona maatregelen die onze branche hard raken, is het juist nu het moment om te innoveren en nieuwe formules te lanceren.” 

Eerder kondigde co CEO Jordy Kool de overnamestrategie van Urban Gym Group aan. Kool: “We hebben interesse in gesprekken met fitnessclubs in de grote steden in het hele land. We spreken met zowel clubs die we doorzetten met de bestaande activiteiten, clubs met nieuwe boutique concepten, als met clubs op goede locaties waar ruimte is voor het aanbod van de Urban Gym Group.”  

Over Urban Gym Group
Urban Gym Group (UGG) is uitgegroeid tot een keten van 24 sportscholen met ruim 600 medewerkers. Het bedrijfsmodel van UGG bestaat uit een drietal verschillende fitness-labels. De grootste daarvan is TrainMore met een uniek en resultaatgericht beloningssysteem. Het tweede concept is High Studios, een boutique-formule waar uitsluitend high intensity-groepslessen worden aangeboden. Tot slot Clubsportive, een premium gym met een hoog servicegehalte. Hier komen mensen sporten die weinig tijd hebben en dus graag van alle gemakken worden voorzien.
Urban Gym GroupTrainMoreMarjolijn MeijerJordy KoolovernameAkademia
Gerelateerde artikelen