3 weken geleden

Nederlanders hebben grote behoefte aan professionele sportbegeleiding blijkt uit onderzoek

3 weken geleden
Het nieuwe platform Vindjecoach.com heeft in de periode november 2020 t/m medio januari dit jaar onderzoek gedaan naar de behoeften op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Uit dit onderzoek blijkt dat maar liefst 30% van de respondenten als gevolg van Covid-19 hier nu juist méér mee bezig is dan anders. Van de respondenten geeft daarnaast maar liefst 32% aan dat ze vooral geïnteresseerd zijn in coaching met betrekking tot sport & beweging.

Grote behoefte aan professionele begeleiding
Bijna de helft van de respondenten geeft aan zoekende te zijn; zij weten niet exact wie ze zijn en wat ze willen. Om hier antwoord op te krijgen schakelt bijna 60% graag de hulp van een coach in, zodat ze kunnen groeien op zowel persoonlijk als spiritueel vlak. Dit hoge percentage kan te maken hebben met de lange wachtlijsten van psychologen, GGD en GGZ. Bij een coach kun je sneller terecht.

Sport & beweging in top-5 coaching categorieën
Tijdens het onderzoek is gevraagd naar de thema’s en onderwerpen waarvoor men coaching zou willen inschakelen. Hier konden meerdere antwoorden worden gegeven, maar uit het onderzoek blijkt dat sport & beweging de top-5 afsluit van de meest populaire coaching categorieën. Onder de categorie sport & beweging zijn onder andere fitness- en wandel coaches te vinden, evenals vitaliteit en topsport coaches.

Interesse in persoonlijke ontwikkeling door Covid-19 toegenomen
Door Covid-19 is de behoefte aan soul searching nog meer toegenomen. Zo geeft 30% van de respondenten aan hier sinds Covid-19 meer mee bezig te zijn dan anders. Wellicht heeft dit ook te maken met het feit dat bijna 34% twijfelt over de continuïteit van hun arbeidsovereenkomst. Zo geeft bijna een kwart aan zich mede door Covid-19 te willen laten omscholen.

Vindjecoach.com is in januari door Tessa van den Broek gelanceerd en is qua aanbod de grootste coaching community van Nederland. Zo staan er maar liefst 10.000 coaches op verspreid over 18 categorieën. Het coaching platform onderscheidt zich door naast gangbare categorieën als werk & carrière en psyche & welzijn, ook coaching aan te bieden op het gebied van spiritualiteit, seksualiteit & relaties, dieren, ouderen en opvoeden & gezin. Vindjecoach.com is hiermee het eerste coaching platform waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling én spiritualiteit. Afspraken met coaches kunnen direct aangevraagd worden.
 
coachingbegeleidingpersoonlijke ontwikkeling
Meest recente artikelen