15 january 2021

Ted’s Fitness blijft vernieuwend op nostalgische locatie

15 january 2021
In Ted’s Fitness Centrum in Bunschoten-Spakenburg blijven ze ook in coronatijd optimistisch over de toekomst. En daar is volgens eigenaar Herold van Diermen ook alle reden toe. Hij zag namelijk na de heropening in juli het klantenbestand sterker groeien dan voor de crisis. Van Diermen zegt dat dat grotendeels te danken is aan de succesvolle implementatie van het Biocircuit van Technogym.

Ted’s Fitness bestaat al sinds 1984, toen Ted van Diermen, de vader van Herold, zijn sportschool in Bunschoten-Spakenburg startte. Het was een tijd waarin Ted nog zelf fitnessapparatuur maakte. Hij laste toestellen aan elkaar en maakte dumbbells, halters en stangen. Zijn onderneming begon ooit in een klein schuurtje in de boerderij van zijn schoonouders.

Nostalgische locatie
De boerderij is nu uitgegroeid tot een moderne sportschool waar zoon Herold sinds een paar jaar de dagelijkse leiding heeft en Ted’s Fitness naar de toekomst leidt. Ted’s Fitness beslaat inmiddels 750 m2 en blijft vernieuwen. “Mijn vader Ted zit nog wel in het bedrijf, maar iets meer op de achtergrond. Hij vind het tijd om een komende jaren een stapje terug te doen”, vertelt zoon Herold, al sinds 2003 werkzaam bij de fitnessclub die door zijn vader is gestart.

“Ik heb nog een opleiding tot timmerman gevolgd, maar als je opgroeit met een sportschool, dan gaat dat toch een keer kriebelen. Ik heb het CIOS gedaan en via een stage bij club Pelikaan in Amersfoort ben ik in loondienst gegaan bij mijn vader. In 2007 ben ik in het bedrijf gestapt”, aldus Van Diermen, die als tiener zag hoe Ted’s Fitness bleef groeien in de boerderij van zijn grootouders. “Op de oude hooizolder kwam een spinning zaal en waar vroeger in het achterhuis nog onze koeien stonden kwam een ruimte voor aerobics. De boerderij is in de jaren enorm verbouwd en nu staat er een fitnesscentrum op een unieke, nostalgische locatie dat historie ademt. Voor mij en mijn familie, maar ook voor veel klanten. Een aantal van hen komt al dertig jaar bij ons. De kunst is om te blijven innoveren. Mijn vader deed dat al en ik houd mezelf dat ook altijd voor. Om de vier jaar willen we vernieuwingen doorvoeren. Dan blijf je onderscheidend”, aldus Van Diermen. “Ted’s Fitness begon bij mijn vader als puur krachtsportcentrum, maar in de jaren negentig kwamen de roeiapparaten en de loopbanden erbij. In mijn tijd introduceerden we Mywellness cloud, Group Cycle, Teambeats en Biocircuit. Zo blijven we nadenken op welke gebieden we onze klanten weer beter kunnen bedienen. Dat doen we samen met Technogym, al sinds 1996 onze leverancier. Die samenwerking bevalt heel goed.”Uitbreiding Biocircuit
Net voor de sluiting van de fitnesscentra in maart had Herold al besloten om 80m2 bij te bouwen om zo ruimte te creëren voor de Biocircuit-apparatuur. “In de eerste twee weken van maart begon de bouw en kwam het besluit dat we 16 maart dicht moesten. Dat was een flinke strop. Drie maanden gingen we dicht. Dan denk je na, moeten we doorzetten? Toen hebben we even met de familie om de tafel gezeten. Uiteindelijk besloten we door te zetten. Ook om na de heropening volop te kunnen draaien met het nieuwe Biocircuit. 29 mei is alles geleverd en we zijn gelijk aan de slag gegaan om alles te installeren en voor te bereiden voor de klanten, ook met het oog op de coronamaatregelen. Begin juli konden we gelijk aan de bak en vanaf dat moment liep het direct storm bij het circuit”, aldus Herold.

“We merkten dat onze klanten al enthousiast waren over Biocircuit, maar dat is sinds de heropening alleen maar toegenomen. Vanaf 1 juli hadden we wekenlang iedere dag elke half uur vier mensen aan het testen en instellen op de toestellen van Biocircuit. Ik wil niet zeggen dat Biocircuit direct onze redding is gebleken, maar het heeft echt geholpen om door te pakken na de heropening. We zitten met ons klantenbestand boven het niveau van voor de coronaperiode. Dat is voor een groot deel te danken aan Biocircuit. We hebben 123 nieuwe leden erbij die nu puur voor Biocircuit komen en in totaal 440 actieve deelnemers. En de apparatuur is inmiddels ook weer geüpdate voor nieuwe prikkels en nieuwe uitdagingen. Bij ons staat fit en gezond worden hoog in het vaandel en wij dragen daaraan bij in onze begeleiding, maar Biocircuit draagt daar zeker aan bij. We zien veel veertig plussers gebruikmaken van het Biocircuit. Het is eenvoudig en veilig in gebruik en mensen hebben hun activiteiten in een uur gebundeld. Ze kunnen met een voldaan gevoel weer naar huis. Het is kort en efficiënt trainen. We hebben de ruimte nu ook extra ruim opgezet met 1.85 meter tussen de toestellen, zodat iedereen met een veilig gevoel kan komen sporten bij ons”, aldus Herold.

“Voor ondernemers is de implementatie van Biocircuit een heel geschikte toevoeging voor clubs. Ik merk nu al dat ik de investering begin terug te verdienen door de nieuwe leden. Een deel van onze klanten heeft voor het Biocircuit gekozen en komt dus vanuit upsell. Ze zien iets nieuws en worden gelijk enthousiast. We hebben een gok gewaagd met investeren in coronatijd, maar die stap werpt nu al vruchten af. Mede daarom blijf ik positief over de toekomst. Het is daarnaast goed om te zien dat de overheid in de besluitvorming rond coronamaatregelen sporten nu hoger aanslaat dan voorheen. Dat geeft ons en de klanten vertrouwen.”

Kijk voor meer informatie over het Biocircuit op www.technogym.com/nl/biocircuit-training
TechnogymbiocircuitTeds Fitness
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Technogym

Laatste artikelen van dit bedrijf