1 week geleden

Urban Gym Group benoemt Jordy Kool als co-CEO

1 week geleden
Jordy Kool is per heden werkzaam als co-CEO van fitnessketen Urban Gym Group. Daarnaast blijft hij bij andere organisaties actief als investeerder, adviseur en commissaris. Kool vormt het bestuur met Marjolijn Meijer, mede-oprichter van de fitnessketen in 1998. Kool: “Marjolijn draagt de dagelijkse verantwoordelijkheden en stuurt het nieuwe directieteam aan. Ik richt mij onder andere op het ophalen van finance, M&A, strategie, funding, innovatie en fungeer als sparringspartner.” Eind 2019 kondigde UGG de groeiplannen aan, waaronder het openen van 25 nieuwe clubs op A-locaties. 
 
Meijer: “Jordy was eerst onze adviseur en is nu mijn businesspartner. We vullen elkaar aan en hebben dezelfde passie en energie voor health en fitness. We vormen een hecht en sterk team samen. In deze nieuwe samenstelling kunnen we snel beslissingen nemen en ons richten op de groei van onze organisatie. Verder maken we ruimte voor nieuwe initiatieven, waaronder digitale fitness formules. Jordy’s ervaring in M&A, productontwikkeling en leiderschap passen daar goed bij.”
 
Deze week kondigen de CEO’s verdere wijzigingen aan binnen het directieteam. Barbara den Bak, oprichter van High Studios in 2015, is de nieuwe Chief Marketing Officer en Chief Innovation Officer van de UGG en zal zich onder meer bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe initiatieven. Zij draagt de rol van Managing Director van High Studios over aan Michael Rustwat, de huidige Managing Director van Trainmore. Sjoerd van Rosmalen neemt ook deel in het directieteam van de UGG. Hij gaat projectmatige werkzaamheden oppakken en maakt plaats voor jong talent voor zijn rol als clubmanager van Clubsportive.
 
In oktober 2020 werd de herverdeling van de aandelen van de UGG aangekondigd. Mede-oprichter Han Doorenbosch verkocht het grootste deel van zijn aandelen aan de overige aandeelhouders.
 
Meest recente artikelen