7 maanden geleden

Eindrapport THINK Active: laag Covid-19-risico in fitnessclubs

7 maanden geleden
EuropeActive, de non-profitorganisatie voor de Europese fitness- en fysieke activiteitssector, is verheugd aan te kondigen dat de resultaten van de totale steekproefgegevens verzameld door het SafeACTiVE-enquêteplatform en het ukactive Research Institute een laag Covid-19-risico in fitnessclubs hebben aangetoond en vrijetijdsvoorzieningen. Met meer dan 115 miljoen geanalyseerde bezoeken ligt het gemiddelde besmettingspercentage op 1,12 per 100.000 bezoeken.

Onderzoeks- en evaluatiepartners hebben gegevens verzameld op basis van meer dan 115 miljoen bezoeken aan fitnessclubs en vrijetijdsvoorzieningen met slechts 1.288 positieve gevallen van zowel leden -1.092- als personeel -196- gerapporteerd van 4.360 fitnessclubs en recreatiecentra in Duitsland, Frankrijk, Zweden, België, Nederland, Spanje, Portugal, Noorwegen, Zwitserland, Tsjechië, Polen, Denemarken, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk.

Het rapport, opgesteld in opdracht van het onderzoekscentrum THINK Active van EuropeActive, bevatte gegevens van het SafeACTiVE-enquêteplatform en het ukactive Research Institute, verzameld over een periode van zes maanden. De gebruikte methoden voor gegevensverzameling en informatie komen overeen met de bevindingen van volksgezondheidsautoriteiten.

Het eindrapport is bedoeld om ervoor te zorgen dat onze sector beschikt over de juiste evidence-based argumenten om de veiligheid van onze faciliteiten en het lage Covid-19-risico te documenteren om de volksgezondheidsproblemen van zowel gebruikers als leden te verminderen. Het is ook een essentieel hulpmiddel om onze fysieke faciliteiten en bedrijfsactiviteiten open te houden om de negatieve gevolgen voor de gezondheid tijdens toekomstige uitbraken van infectieziekten te voorkomen.

De directeur van het Advanced Wellbeing Research Center aan de Sheffield Hallam University, prof. Rob Copeland, verklaart: "We zijn verheugd dat we met collega's van de King Juan Carlos University en het ukactive Research Institute hebben gewerkt aan de onafhankelijke THINK Active-beoordeling. Dit onderzoek probeert te begrijpen in hoeverre de industrie de voorwaarden heeft geschapen om veilige en toegankelijke faciliteiten te garanderen zodat mensen fysiek actief kunnen blijven tijdens de pandemie."

"Voortbouwend op eerdere studies, schetsen de bevindingen een positief beeld met een laag aantal gemelde gevallen bij Europese exploitanten. We benadrukken ook de noodzaak om manieren te blijven vinden om ervoor te zorgen dat fitnessclubs en vrijetijdsvoorzieningen voor iedereen toegankelijk zijn en dit moet zo blijven. De sector speelt sleutelrol bij het herstel van Covid-19", besluit hij.

Prof. Alfonso Jimenez, hoofd van THINK Active, merkte ook op dat "we significante pogingen hebben geïdentificeerd om de beste praktijken te implementeren voor het verminderen van Covid-19-overdracht op locaties volgens de richtlijnen van de industrie. Onze gegevens, afkomstig van meer dan 115 miljoen bezoeken, laten een stabiele vlakke trend zien over gerapporteerde gevallen in fitnessclubs en recreatiecentra onafhankelijk van de evolutie van de pandemie in elk van de 14 landen die in onze steekproef zijn opgenomen, rekening houdend met de collectieve pandemische situatie in deze landen of de specifieke situatie in elk van hen.

Hij ging in op de vlakke trend door te zeggen dat "het vooral relevant was toen de tweede golf van infecties overal in Europa toesloeg. Mensen actief houden is essentieel tijdens de pandemie, vooral in het licht van gegevens die erop wijzen dat regelmatige fysieke activiteit een positieve invloed heeft op het immuunsysteem. functie en bij het helpen beschermen van ons lichaam tegen virale infecties."
Bedrijf

Europe Active

Laatste artikelen van dit bedrijf