1 week geleden

2020 International Standards Meeting (ISM): Samen het nieuwe normaal onder ogen zien

1 week geleden
Op donderdag 19 november 2020 organiseerde EuropeActive de 11e jaarlijkse International Standards Meeting (ISM), voor aanbieders van opleidingen, werkgevers, beoefenaars en andere belangrijke belanghebbenden in de fitness- en lichamelijke activiteitsector. Hoewel de ISM moest worden omgeturnd tot een virtueel format, hebben de sprekers en panelleden dit meer dan goedgemaakt door hun kennis, expertise en inzichten te delen wat betreft het thema 'Samen het nieuwe normaal onder ogen zien' en het herkennen van de vele belangrijke uitdagingen die Covid-19 voor de fitness- en lichamelijke activiteitssector heeft gesteld.
 
President David Stalker van EuropeActive lanceerde de International Standards Meeting door de sprekers en het publiek te verwelkomen en "de cruciale rol die Standards speelt in de fitness- en fysieke activiteitssector en voor het EuropeActive-manifest" te benadrukken.

Professional Standards Committee, EREPS en de toekomst van Personal Training
De ochtendsessies gingen van start met Julian Berriman, directeur van EuropeActive's Professional Standards Committee, Anna Bogdanova, adjunct-directeur bij EREPS, en Anna Szumilewicz, adjunct-directeur van Standards, die het publiek op de hoogte hielden van de recente beoordeling van de onderwijsnormen binnen het sectorkwalificatiekader door de Covid-19 Standards and Skills Task Force: "Technologie, gezondheidszorgbehoeften en klantbehoud zijn cruciale drijfveren voor verandering in de fitnessbranche. Als reactie hierop moeten fitnessprofessionals hun professionele vaardigheden verbeteren, vooral als ze betrekking hebben op dienstverlening voor speciale populaties en voor hun soft skills. De resultaten zijn altijd relevant ", legt Anna Szumilewicz uit.

Julian Berriman onderstreepte ook de "behoefte aan professionele identiteit en normen voor ons personeel en onze faciliteiten. Wetenschap en wetenschappelijk onderbouwde normen voor zowel onze sportprofessionals als onze vestigingen zijn essentieel voor het creëren van aantrekkelijke banen en beroepen."

Ze bespraken ook de nieuwe kwalificatiestandaarden voor levenslang leren voor de ‘online verstrekking van fitnessdiensten’, plannen voor het EREPS-ambassadeursprogramma, de aanbevelingen met betrekking tot het aanbieden van onlinecursussen door aanbieders van opleidingen en het werk om een ??gemeenschappelijke EuropeActive-beoordeling en certificering tot stand te brengen. Anna Bogdanova verklaarde dat "EREPS-ambassadeurs belangrijke rolmodellen zijn als het gaat om best practices en huidige trends in de branche. Ze creëren ook een passie voor het beroep door andere fitnessprofessionals te inspireren en te ondersteunen."

Bryan K. O'Rourke van de Fitness Industry Technology Council, een branchedeskundige met meer dan 30 jaar ervaring, gaf een presentatie over de toekomst van Personal Training. Hij benadrukte de potentiële voordelen van de voortdurende uitdagingen voor personal trainers: “De situatie van Covid-19 versnelde trends die al gaande waren in onze sector. Die omvatten veel variabelen, waaronder de acceptatie van technologieën. Coachen op een platform wordt een zeer grote en reële kans voor coaches, als onderdeel van een oplossing of om zelfstandig uit te breken op nieuwe platforms ”.

Na de presentatie van de heer O'Rourke bespraken panelleden Jennifer Halsall van Basic-Fit International, Julian Berriman, PSC-directeur bij EuropeActive en EREPS-ambassadeurs Anna Bogdanova en Rocco Venizelos verder wat personal trainers moeten doen om zich aan te passen, te overleven en te gedijen in het post-Covid-19 tijdperk.

Zorgen voor goede praktijken en informeren van de sector: The CEN Standards & THINK Active
In de middag was Cliff Collins, Director of Programmes bij EuropeActive aanwezig om te spreken over de CEN-normen, de noodzaak om ze na te leven en de positieve implicaties van deze normen in de tijd van Covid-19: "Voor het eerst in de Europese fitnesssector hebben we hoge kwaliteitsnormen voor mensen en nu voor plaatsen bijeengebracht. Het Europees Comité voor Normalisatie (CEN) heeft een deel van de normen voor fitnesscentra gepubliceerd die bekend staan ??als EN17229: 2019. Deze definiëren de minimumvereisten waaraan gezondheids- en fitnesscentra moeten voldoen om optimaal te kunnen functioneren", verklaarde hij.

Hij onderstreepte ook dat "deze normen al van kracht zijn en in 2021 zal een tweede deel worden gepubliceerd dat de toezichtvereisten behandelt. Ze zijn gebaseerd op de normen van EuropeActive voor fitness- en groepsinstructeurs, personal trainer en training voor gezondheidsspecialisten".Hoofd van THINK Active Professor Alfonso Jiménez informeerde de aanwezigen over de plannen voor het nieuwe onderzoekscentrum 'THINK Active' van EuropeActive en het doel ervan om "het belangrijkste onderzoekscentrum van Europa te worden en uiteindelijk een denktank voor de fitness- en fysieke activiteitssector". Hij deelde ook de laatste informatie over de SafeACTiVE-studie, waarvan de voorlopige resultaten de extreem lage niveaus van Covid-19-risico in fitnessclubs en vrijetijdsvoorzieningen in heel Europa aan het licht brachten. Het volledige rapport zal naar verwachting in de komende dagen worden vrijgegeven.

Active Leaders Program - Opleiden van onze toekomstige marktleiders
EuropeActive uitvoerend directeur Andreas Paulsen sprak over het Active Leaders Programme in samenwerking met ukactive: "Voor meer dan een decennium EuropeActive is hartstochtelijk gewijd aan de opbouw van de professionaliteit van de Europese fysieke sector activiteit fitheid en onze belangrijkste instrumenten hebben. hoge kwaliteitsnormen voor sportprofessionals en via EREPS."

"Terwijl we doorgaan met het verbeteren van de normen van EuropeActive voor sportprofessionals, hebben we onlangs een opwindend partnerschap aangegaan met ukactive om de strategische en tactische vaardigheden van de leiders van onze sector te verbeteren. We kunnen niet wachten om Active Leaders te lanceren met ukactive in 2021. Sterke leiderschapsvaardigheden zijn absoluut essentieel voor het vermogen van onze sector om de huidige uitdagingen van Covid-19 om te zetten in veelbelovende toekomstige kansen", concludeerde hij.

Onderzoek naar de waarde van het online geven van fitnesstrainingen
De dag bereikte zijn hoogtepunt met Charlie Heywood, EuropeActive Accreditation Manager, en Arnar Hafsteinsson van Keilir Health Academy in IJsland, waarbij ze een online lesaanbod als een effectieve en haalbare methode voor het opleiden van studenten bespaken. Ze onderstreepten allebei het belang van "online alternatieven, aangezien deze steeds vaker voorkomen en het tempo van de introductie ervan in veel fitnesscursussen enorm is versneld door de Covid-19-crisis".

Julian Berriman, directeur van het Comité voor professionele standaarden, sloot de 11e Internationale Standaardenbijeenkomst af door de deelnemers te bedanken en de noodzaak te versterken "om ons personeel te blijven bijscholen en om effectieve oplossingen en op bewijzen gebaseerde middelen te bieden om te groeien en bloeien als een solide industrie".
Bedrijf

Europe Active

Laatste artikelen van dit bedrijf