19 november 2020

Ruim 5000 deelnemers zetten record grootste online groepsles ooit

19 november 2020
Sportschoolketens Fit For Free en SportCity hebben maandagavond 16 november het landelijk record grootste aantal deelnemers in een online groepsles gezet. Vanuit 119 Fit For Free en SportCity clubs deden uiteindelijk ruim 5.000 leden en niet-leden tegelijkertijd vanuit huis mee aan een online groepsles BodyPump. Vanaf morgen mogen de clubs de leden ook weer offline verwelkomen voor groepslessen.

De deelnemers logden maandag 16 november online in. Vanuit elke club werd vanaf 20.00 uur tegelijkertijd een online groepsles BodyPump gegeven. Omdat deelnemers aan de recordpoging thuis niet altijd dezelfde trainingsmaterialen voorhanden hadden als in de sportschool, gaven de instructeurs vooraf tips over welke Do It Yourself materialen ze konden gebruiken. Deelnemers deelden op social media hun creaties via #grootstegroepsles. 

Vanwege aangescherpte maatregelen waren groepslessen in sportscholen tijdelijk niet mogelijk. Tegelijkertijd blijkt uit alle onderzoeken en adviezen van wetenschappers dat sporten en bewegen tijdens de pandemie belangrijker is dan ooit om fit en gezond te blijven. Dat bracht de sportscholen op het idee voor de recordpoging.

“Sporten gaat momenteel niet zoals iedereen gewend is, dus we zijn blij dat we mensen zo op creatieve wijze fun in het sporten kunnen bieden.” aldus Bram van Dijk, Operationeel Directeur Fit For Free.



 
recordpogingonline groepslesFit For FreeSportCityBodypump
Gerelateerde artikelen