3 weken geleden

Voeding als medicijn, hoe doe je dat? Juist nu!

John van Heel
Directeur
3 weken geleden
Misschien is dit wel de tijd voor een radicale omslag naar een gezonder Nederland! Dat was een poll vraag van ‘Alles is Gezondheid’ en wellicht een schot in de roos. Nooit eerder waren we ons zo bewust van de invloed van onze leefstijl als nu. Maar weten we wel voldoende over wat onze weerstand verhoogt, wat wetenschappelijk gezien het meest gezonde voedingspatroon is en wat bijvoorbeeld het echte probleem van suiker is?

Misschien moeten we juist nu eens dieper gaan kijken naar de interne factoren van onze weerstand, in plaats van alleen naar de externe maatregelen. Misschien is dit wel het moment om een switch te maken naar een duurzaam gezondere leefstijl. Hierdoor pakken we niet alleen de pandemie COVID-19 aan, we pakken ook nog drie andere pandemieën aan, die van inactiviteit, diabetes en overgewicht en obesitas. Vier pandemieën, één strategie.

Pijlers Bewegen- en voeding als medicijn
Vanuit onder andere de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), Leefstijlgeneeskunde, de leefstijlregels van de Gezondheidsraad en de onderzoeken binnen de Blue Zone gebieden, is nu een samenvatting gemaakt op twee primaire thema’s:
  1. Bewegen als medicijn, hoe doe je dat?
  2. Voeding als medicijn, hoe doe je dat?
Beide thema’s bevatten essentiële inzichten, die eigenlijk elk mens moet weten, om juiste keuzes te KUNNEN maken. Er zijn maar weinig mensen opgegroeid tot leefstijl experts, waardoor 8 op de 10 mensen dan ook onvoldoende gezond leven, met alle gevolgen van dien.

Leefstijl als medicijn trilogie
Vanuit zijn jarenlange kennis en praktijk als leefstijl coaching opleiding docent en vitaliteit- en gedragscoach en zijn levenslange passie voor duurzaam gezonder leven, is John van Heel in 2018 gestart, toen hij vernam dat de kennis binnen de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) alleen beschikbaar was voor mensen met obesitas, met het schrijven van een trilogie ‘Leefstijl als medicijn’. De aanpak binnen de GLI is 1. Beweging, 2. Voeding en 3. Gedragsverandering begeleiding/mindset. Precies de thema’s waarin Van Heel doceert binnen de leefstijlcoach opleiding. Daarom dus de trilogie met daarin drie boeken: ‘Bewegen als medicijn, hoe doe je dat?’ (in november 2019 verschenen), ‘Voeding als medicijn, hoe doe je dat?’ (deze maand uitgekomen) en ‘Je brein als medicijn, hoe doe je dat?’ (dat in 2021 uitkomt). Visie hierachter; er is zoveel informatie in omloop over wat gezond en ongezond is, het werd tijd voor een effectieve samenvatting van de essentiële inzichten.

Het nieuwe boek ‘Voeding als medicijn, hoe doe je dat?’ telt 240 pagina’s en geeft een kort overzicht van de geschiedenis van onze voeding, hoe we ongezond ‘geprogrammeerd’ zijn, hoe we nu eten, wat het gezond leven en eten recept is, hoe we de voedingsSWITCH kunnen maken en hoe we dat aan kunnen pakken als we bijvoorbeeld af willen vallen, diabetes hebben, hart- en vaatziekte, kanker, reuma of voedselovergevoeligheid. Ook wordt verteld over voeding als medicijn voor 50 plussers, ouders en hoe dat je dit thema als professional aan kan pakken. In totaal worden acht essentiële inzichten van Voeding als medicijn, hoe doe je dat? in het boek gedeeld.

Boek: Voeding als medicijn, hoe doe je dat?
Uitgever: ELMAR
ISBN: 978-90-389-2723-7
Auteur: John van Heel
Bestellen: www.hoedoejedat.nu

Winactie boek Voeding als medicijn, hoe doe je dat?
Namens bodyLIFE mogen we twee exemplaren van het nieuwe boek van John van Heel over Voeding als medicijn verloten onder onze lezers. Beantwoord hiervoor de volgende vraag: 

In het boek Voeding als medicijn, hoe doe je dat? onderzoekt John van Heel wat het meest gezondheid bevorderende voedingspatroon is. Uit dit onderzoek komen een x-aantal essentiële inzichten* van voeding als medicijn voort die John in zijn boek deelt. Hoeveel essentiële inzichten zijn dit?

* Dit zijn essentiële inzichten omdat de stelling is dat we die inzichten aangereikt moeten krijgen en er bewust van moeten zijn, willen we bewust gezonde keuzes kunnen maken op het gebied van gezonde voeding.


Stuur het antwoord op deze vraag voor 30 november naar info@bodylifebenelux.nl, samen met je NAW-gegevens, ovv Winactie Voeding als Medicijn. De twee exemplaren zullen verloot worden onder de juiste inzendingen.

Leefstijl als medicijnGLIvoedingboekJohn van Heel
Gerelateerde artikelen
Auteur

John van Heel

Bedrijf

EFAA

Laatste artikelen van dit bedrijf