3 weken geleden

EuropeActive gastheer van eerste bijeenkomst President's Council for Operator CEO's

3 weken geleden
EuropeActive organiseerde op 30 oktober 2020 de eerste vergadering van de President's Council (PC) voor CEO's van fitnesscluboperators, als onderdeel van de onlangs gepresenteerde nieuwe strategie voor de ontwikkeling van de sector. Het belangrijkste doel van de PC is om de herpositionering van de sector ten opzichte van de volksgezondheid te helpen definiëren en strategisch te bepalen. Andere belangrijke aspecten zijn nog meer erkenning krijgen in de gemeenschappen via de nationale en internationale autoriteiten en bijdragen aan de financiering van deze activiteiten.

De President's Council bestaat uit de CEO's van zes van de grootste werkgevers- en exploitatieketens in de Europese fitnesssector; Basic-Fit International, David Lloyd Leisure, GO fit, LifeFit Group, SATS en PureGym Group. De leden van de PC zegden hun steun toe aan het sectorale manifest van EuropeActive voor Horizon 2025 om de toekomst van de sector en de erkenning ervan te verzekeren. Ook in de ondersteundende rol voor sociaal en mentaal welzijn als aanbieders van fysieke activiteit.

René Moos, CEO van Basic-Fit International en medeoprichter van PC, zei: “Ik juich dit initiatief toe en heb natuurlijk ja gezegd toen ik werd uitgenodigd voor de EuropeActive President’s Council. Alleen als alle leiders in de sector zowel persoonlijk als financieel het onderzoek en het overheidsbeleid van EuropeActive steunen, kunnen we worden gezien als een essentiële sector en een kracht ten goede en kunnen we sterker uit deze crisis komen."

Het nieuwe onderzoekscentrum THINK Active van EuropeActive zal samen met de afdeling EU & Public Affairs het werk van de pc uitvoeren om ervoor te zorgen dat kwaliteitsnormen en onze algemene doelstellingen worden bereikt. Andere prioriteiten van de pc zijn het helpen definiëren van essentiële doelstellingen voor ons wetenschappelijk onderzoek naar de voordelen en effectiviteit van fysieke activiteit en de prioriteiten van de afdeling ledenservice van EuropeActive, het versterken van onze communicatie- en marketingstrategieën, inclusief marktonderzoek, het adviseren over het toekomstige educatieve programma en evenementen van EA voor leidinggevenden, zich inzetten voor de constante bijscholing van onze sector door middel van EREPS en professionele normen en zorgen voor een streven naar een duurzamere sector.

President David Stalker zei: “Ik ben verheugd te zien dat operators buitengewone steun verlenen aan de President's Council van EuropeActive in deze kritieke tijd voor onze sector. Het is van het allergrootste belang om samen te werken om onze sector te herpositioneren als effectieve aanbieders van fysiek, sociaal en mentaal welzijn in overeenstemming met de langetermijnprioriteiten van ons Manifest: Gezondheid, Digitaal, Gemeenschap en Normen. "

"Ik wil ook van deze gelegenheid gebruikmaken om de leden van de Raad van de President te bedanken voor hun genereuze en voortdurende bijdragen om dit project te realiseren. Het heeft hoge prioriteit voor EuropeActive om de leiders van de sector te helpen opleiden voor de realiteiten van na Covid-19 en voor kansen en uitdagingen op de lange termijn We zijn er vast van overtuigd dat de President's Council for Operator CEO's zullen slagen in dergelijke uitdagende maar essentiële taken ”, besloot hij.

In lijn met de algemene ambitie van EuropeActive om verschillende adviesraden op te richten voor primaire groepen belanghebbenden van EuropeActive om nauw te luisteren naar hun input en behoeften, wordt verwacht dat de President's Council for Fitness Equipment Suppliers en de President's Council for Digital and Tech zullen worden gelanceerd tijdens Fitness Forum (EHFF) in april 2021, meer details volgen binnenkort.

Ga voor meer informatie naar www.europeactive.eu/stakeholder-advisory-boards
Bedrijf

Europe Active

Laatste artikelen van dit bedrijf