1 maand geleden

SafeACTiVE-onderzoek: extreem laag Covid-19-risico in fitnessclubs

1 maand geleden
EuropeActive, de toonaangevende non-profitorganisatie voor de Europese fitness- en fysieke activiteitssector, is verheugd aan te kondigen dat voorlopige gegevens verzameld door King Juan Carlos University en AWRC-Sheffield Hallam University een extreem laag Covid-19-risico in fitnessclubs onthullen en vrijetijdsvoorzieningen. Met meer dan 62 miljoen geanalyseerde bezoeken, bedraagt het gemiddelde besmettingspercentage 0,78 per 100.000 bezoeken.

Sinds de officiële lancering van het onderzoek op 25 september 2020 hebben onderzoeks- en evaluatiepartners gegevens verzameld op basis van meer dan 62 miljoen bezoeken aan fitnessclubs en vrijetijdsvoorzieningen met slechts 487 positieve gevallen (van zowel leden als personeel) gemeld door operators in Duitsland, Frankrijk. , Zweden, België, Nederland, Spanje, Portugal, Noorwegen, Zwitserland, Tsjechië, Polen, Denemarken, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk.

De SafeACTiVE-studie, uitgevoerd in opdracht van EuropeActive's Research Center THINK Active, heeft tot doel het relatieve risico van Covid-19-infectie in fitnessclubs aan te tonen. De verzamelde gegevens zijn bedoeld om de volksgezondheid (van zowel gebruikers als leden) te verminderen, te bevestigen dat fitnessclubs veilige omgevingen zijn met een relatief laag risico op Covid-19-infectie, en bieden de fitness- en fysieke activiteitssector een sterk argument om onze middelen te behouden open tijdens eventuele toekomstige uitbraken van infectieziekten.

Laag infectierisico
De directeur van het Advanced Wellbeing Research Centre aan de Sheffield Hallam University, prof. Rob Copeland, verklaarde: “Uit gegevens van de SafeACTiVE-studie blijkt dat sportscholen in de hele EU een veilige plek zijn om te sporten. Het voorkomen van verdere verspreiding van Covid-19 moet onze primaire doelstelling zijn, maar we moeten er ook voor zorgen dat onze gemeenschappen steun en kansen krijgen om actief te blijven. We weten dat lichamelijk fit zijn de ernst van de Covid-19-infectie kan helpen verminderen en bovendien kan actief zijn ons helpen psychologisch om te gaan met de uitdagingen van een tweede golf van de pandemie in heel Europa."

"Het open en volledig operationeel houden van recreatiecentra en fitnessclubs is van cruciaal belang om de gezondheid en het welzijn van onze gemeenschappen te waarborgen. Ik zou verder gaan en voorstellen dat regeringen in heel Europa moeten nadenken over hoe we de toegang tot activiteiten kunnen verbeteren, niet verminderen, aangezien we leren leven met Covid-19", aldus prof. Copeland.

Prof. Alfonso Jimenez, hoofd van THINK Active, merkte ook op: “Ik ben verheugd om zo'n laag infectierisico in fitness- en gezondheidsclubs te bevestigen, waarmee de boodschap wordt versterkt dat fitness en fysieke activiteit een fundamenteel onderdeel zijn van de oplossing tijdens de Covid-19 pandemie bij het versterken en verbeteren van het immuunsysteem en het verlagen van het risico op virale ziekten." 

Onderzoeksmethode
Hij ging in op de primaire onderzoeksmethode. "Die is gebaseerd op een enquête onder Europese fitnessoperators. De enquête bestaat uit een reeks vragen over uw instelling / faciliteiten en eventuele positieve Covid-19 bevestigde gevallen (gebruikers / leden en personeel). Fitness- en vrijetijdsvoorzieningen die deelnemen, wordt gevraagd om informatie te verstrekken over het totale aantal wekelijkse bezoeken sinds de heropening op weekbasis, en door gebruik te maken van gegevens die zijn verstrekt door hun toegangs- / lidmaatschapssystemen. We vertrouwen erop het volledige rapport in november 2020 vrij te geven, dat zal gedetailleerde informatie per regio en land in Europa bevatten, rekening houdend met de verschillen in besmettingspercentages."
Bedrijf

Europe Active

Laatste artikelen van dit bedrijf