22 october 2020

The Brick Circus: fitness kan ook speels zijn

22 october 2020
Het rode gordijn gaat open, de fitnesszaal ontvouwt zich. Welkom in The Brick Circus, waar sporten hand in hand gaat met quirky design en vrouwvriendelijk entertainment.

Build a better you, dat is de tagline van The Brick, het stijlvolle fitnessconcern in Antwerpen. Vanaf nu kan dat bouwen aan jezelf ook met zicht op een knalroze Ferrari Testarossa uit 1991. Met een vrouwvriendelijke inrichting en een open loungeruimte trekt de nieuwste telg van The Brick de kaart van entertainment.

Circus
De ruwe bakstenen die The Brick zo typeren, vind je ook in haar derde locatie, maar met haar roze details is de ruimte quirkier dat de gemiddelde gym. Het circusconcept verwijst naar het verleden van het gebouw. “Hier lagen vroeger de paardenstallen van de Hippodroom in Antwerpen”, vertelt Roy Vermeulen, coach in The Brick Circus. Het design, ingericht door Studio Segers, heeft dan ook een zeker entertainmentgehalte. “We kregen de opdracht om een frisse en vrouwvriendelijke inrichting te creëren. De kleedkamers kregen roze details, de kussens van de boksring zijn ook roze en kers op de taart is de roze Ferrari Testarossa”, vertelt Chris Liesenborghs van Studio Segers. Andere opvallende designelementen zijn de kromme lantaarnpaal en de kleedkamerspiegels, beiden van Seletti.

Paradepaardje
“Ons clienteel bestaat voor 60% uit vrouwen en zij houden van groepslessen”, vertelt coach Roy Vermeulen. Omdat de groepslessen in The Brick’s eerste locatie aan de Waalse Kaai stilaan vol raakten, focust Circus voornamelijk daarop. “Vroeger had je de klassiekers zoals BBB, waar je telkens zelf je materiaal opstelde en weer teruglegde, nu houden we groepslessen 2.0. Geïnspireerd door Barry’s Bootcamp en One Rebel UK gebruiken we de toestellen die in de gym staan”, vertelt Vermeulen. Zijn paradepaardje is de Circus Class. “Een combinatie van conditie- en krachttraining, waarmee we inspelen op de vraag.”. Uiteraard kan je ook aan de toestellen trainen wanneer er geen groepsles doorgaat.Toestellen
Premium fitnessmerk Technogym installeerde het gros van de toestellen. Eén daarvan is de SKILLMILL, een loopband die niet automatisch draait, maar gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht. De weerstand is iets zwaarder en daardoor efficiënter. The Brick Circus pakt ook uit met de Technogym Bench, een compacte fitnessbank waarin tools als weerstandselastieken, een fitnessmatje en verschillende gewichten geïntegreerd zitten. “Het is een compacte, maar enorm veelzijdige bank”, vertelt Vermeulen. “Een vrouw die voor het eerst naar de groepsles komt, kan een gewicht van tweeënhalve kilo nemen. Een man die getraind is, kan tot tien kilo nemen. Met die bench traint iedereen op zijn of haar eigen niveau.”

Tokkelen en koffiedrinken
Wie nadien een welverdiende rustpauze neemt, of snel nog wat mails wil beantwoorden, die loopt de trap op naar de Mezzanine. Je slaat er een praatje met de andere sporters, klapt je laptop open aan de coworkingtafels of creëert een moment voor jezelf aan de zelfbedieningsbar met Illy koffie, thee, gefilterd water en vers fruit.

Kortom: The Brick creëerde met haar derde locatie een concept waarin je je welkom voelt, gemotiveerd wordt om het beste uit jezelf te halen, omringd wordt door quirky design, deugddoende drankjes, de nieuwste groepslessen en de beste fitnesstoestellen. Bij The Brick Circus stap je vol verwachting binnen en kom je uitgelaten buiten.

Praktisch
The Brick Circus ligt in De Burburestraat 4A in Antwerpen. Een abonnement op The Brick Circus, waarmee je ook in The Brick en The Brick CrossFit terechtkan, kost €109,99/maand. Ze liggen alledrie binnen dezelfde vierkante kilometer op het Antwerpse Zuid.
 
Meest recente artikelen