12 october 2020

NL Actief verwelkomt 1000ste lid

12 october 2020
Op 30 juni meldde Hinke Wierda van Keep Fit in Joure zich, zonder het te weten, als 1000ste lid aan bij NL Actief. Dit konden ze bij NL Actief niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom hebben ze de Friezin eens goed in het zonnetje gezet. Met taart, bloemen en cadeaus werd Keep Fit bezocht. 

De ontvangst in Joure was letterlijk met open deuren en ramen. Hinke is al 28 jaar eigenaresse van Keep Fit, het groepslescentrum van de omgeving. Wat voorheen een matrassenmagazijn was, is nu de groepsleszaal voor 16 sporters. Hoewel… het zijn er nu 13 want COVID-19 zorgt voor minder sportplekken. 

Gefeliciteerd Hinke! Hoe ben je fitnessondernemer geworden?
“Ik kom uit de turnwereld, waar ik op hoog niveau (Nederlands kampioen) heb geturnd. Naast het lesgeven in turnen, ritmische gymnastiek en jazzdance, heb ik het CIOS gedaan. Ik ben gestart met het geven van de activiteit callanetics bij de gymnastiekvereniging. Dat liep zo goed dat ik voor mijzelf ben begonnen in de sporthal met een draagbare cassetterecorder, haha, zo ging dat toen. Al snel trok ik in een ruimte van mijn schoonvader, wat voorheen een matrassenopslag was, dit is nu nog steeds de groepsleszaal. In de loop der jaren zijn we uitgebreid met meerdere groepslesactiviteiten, een fitnessruimte en leefstijlcoaching.
We hebben een vast team, naast mij is er nog 1 dame van de ‘oude garde’. De rest zijn allemaal jongelui die dansen ook geweldig vinden en allround freestyle lessen kunnen geven. Ik geef zelf nog zo’n 15 uur les, verzorg vitaliteitsprogramma’s bij bedrijven en ben ook leefstijlcoach en gewichtsconsulente.”

En toen werd het maart 2020 waarbij het coronavirus de wereld overging. Dat betekende ook ‘deur dicht’ voor Keep Fit. Hoe zijn jullie verder gegaan?
“We hebben meer dan 160 onlinelessen gemaakt, omdat we elke week een nieuwe les wilden aanbieden. Daarnaast zijn we gaan livestreamen. We zien dat de online Body & Mind lessen nu* nog steeds thuis worden gevolgd. We hebben ook veel materiaal uitgeleend, van spinningfietsen tot grit-sets. Kortom we hebben het, net als iedereen, heel druk gehad!"

Vijf jaar geleden zijn mijn zoons buitenfitness begonnen bij het tuincentrum hier vlakbij. Daar lag nog een stukje braak terrein waar ze ‘Iepenloft Fitness’ zijn gestart (= Fries voor ‘buitenlucht’). Hierdoor was de overstap om naar buiten te gaan eenvoudig voor ons te realiseren. Daar geven we nu* nog steeds de groepsactiviteiten waaronder spinning. De animo is nog groter dan binnen.

We houden veel contact met de mensen, we zijn echt een community. We werken met Virtuagym, dus het was voor ons makkelijk om met de klanten te communiceren.”

Lees het volledige interview met Hilke op de website van NL Actief 


 
NLActiefKeep FitJoureHinke Wierda
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

NL Actief

Laatste artikelen van dit bedrijf