3 jaar geleden

Opleidingen 2000 lanceert nieuwe opleiding Bewegingsdeskundige Zwangeren

3 jaar geleden
In de opleiding Bewegingsdeskundige Zwangeren leer je zwangere vrouwen op een deskundige manier te begeleiden, om ze op een verantwoorde manier te laten trainen en ontspannen tijdens en na de zwangerschap.

Waarom de opleiding Bewegingsdeskundige Zwangeren?
  • Gebrek aan kennis & angst - Deze grote doelgroep heeft vaak onvoldoende kennis over hoe zij hun sportactiviteiten kunnen aanpassen. Weinig stimulans vanuit omgeving en zelfs angst voor blijven trainen.
  • Preventie - Met preventieve trainingsvormen kunnen veelvoorkomendeklachten tijdens en na de zwangerschap worden voorkomen.
  • Evidence Based - Praktische benadering, maar de theoretische basis is zoals bij al onze opleidingen gebaseerd op evidence based informatie.
  • Ervaren docente - Je krijgt les van een gepassioneerde docente met verregaande kennis over dit onderwerp.
  • Trainingsspecifieke aanpak - Qua beweging vraagt deze doelgroep om een trainingsspecifieke aanpak.

Wat kun je met deze opleiding?

Je leert de doelgroep Zwangeren heel goed kennen

In het begin van de opleiding wordt uitgebreid stil gestaan bij deze grote doelgroep. Welke lichamelijke en mentale veranderingen zien we bij zwangeren? Wat zijn veelvoorkomende klachten van deze doelgroep? Met welke vragen zitten zij? Wat is er wetenschappelijk bewezen over Zwangeren en Beweging? Kortom: we behandelen eerst alle feiten, zodat je een goede theoretische basis hebt om de verdere praktische uitwerking in de opleiding goed te begrijpen en na de opleiding direct verantwoord aan de slag te kunnen gaan met deze mooie doelgroep.

Je leert de beste trainingsmethodes te kiezen voor de doelgroep: Zwangeren.

Deze doelgroep vraagt om een trainingsspecifieke aanpak. Bij deze opleiding leer je hoe je het beste met zwangeren kunt bewegen. Wat zijn veelvoorkomende klachten bij deze doelgroep? Waar moet je rekening mee houden? Welke training is de juiste bij welke klacht? etc. Je leert dus om veilig en verantwoord, maar ook om op een leuke manier te trainen/ bewegen met zwangeren. Ook leer je preventieve trainingsvormen om veelvoorkomende klachten zoveel mogelijk te voorkomen en komen de onderwerpen mentale coaching en ontspanning ook aan bod. Na deze opleiding ben je bewegingsdeskundige voor de doelgroep Zwangeren.

Ga voor meer informatie over deze opleiding naar de website van Opleidingen 2000
Zwangerschap
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Opleidingen 2000

Laatste artikelen van dit bedrijf