4 weken geleden

FIBO maakt online programma bekend voor digitale editie van de beurs op 1 en 2 oktober

4 weken geleden
Van FIBO TV tot Industry Insights: FIBO@business bruist van de inhoud

Twee dagen van lezingen uitgezonden vanuit de FIBO TV-studio, kennis-sessies, seminars en een online conventie: met meer dan 180 sessies, waarvan er 40 live worden uitgezonden, brengt FIBO een uitgebreid programma rechtstreeks naar je toe met zijn digitale vakbeurs. De meeste lezingen zijn in het Duits, maar er worden ook Engelstalige sessies aangeboden. Talrijke partners, variërend van EuropeActive, BSA / DHfPG, de FitTech Summit en ECC Keulen tot internationale vakbladen, zullen present zijn om de sector de best mogelijke informatie voor het bedrijfsleven en permanente educatie te bieden na de lockdown. De focus zal liggen op het uitwisselen van ideeën over onderwerpen als retentie, nieuwe trainingsconcepten en innovaties, internationale detailhandel in het digitale tijdperk en inzichten uit digitalisering.

FIBO@business vindt plaats op 1 en 2 oktober. De lezingen die hier worden gegeven, zijn een van de drie kernaanbiedingen op deze digitale beurs: inhoud, netwerken en het merkportaal. Op Instagram vindt op 3 oktober FIBO@home, gericht op algemene publieksbezoekers, plaats.

Live FIBO TV-uitzending
Er zijn twee livestreams beschikbaar voor bezoekers, welke worden uitgezonden vanuit de FIBO TV Studio in Keulen. FIBO TV omvat met name rondetafelgesprekken over onderwerpen als klantbehoud, fysiotherapie en digitalisering. Onder andere Valerie Bures Bönström, de oprichter van Fitnessspiegel, Ms Sporty en Pixformance, zullen samen met andere gerenommeerde ondernemers deelnemen aan een live panel van de FitTech Summit FIBO Edition, waarin ze uitleggen hoe de thuisfitness-business werkt en welke risico's en kansen dit biedt voor de traditionele fitnessindustrie.

Het belang van rust en herstel voor prestatieontwikkeling en een verminderd risico op blessures, zal worden besproken door bijvoorbeeld PD Dr. Felix Post (Sportärztezeitung), Dr. Dr. Homayun Gharavi (DAASM) & Dennis Jacobs.

In het Industry Insights live segment zullen partners uit verschillende landen live panels uitzenden over actuele onderwerpen in de branche.

On-Demand Expertprogramma
Met Product Innovations, Global Insights, het BSA Aufstiegskongress, FitTech Summit FIBO Edition, de ECC Köln, preventie, revalidatie en therapie en de Rehasport Online Convention biedt FIBO@business een ruime keuze aan on-demand content gedurende twee dagen, 24 uur per dag en flexibel toegankelijk.

In het segment “Productinnovaties” presenteren exposanten hun trends en innovaties. Verder worden de winnaars van de FIBO Innovation & Trend Award uitgereikt. Partners en collega's van de internationale FIBO-shows uit China, Afrika, de VS en Zuid-Amerika zullen rapporteren over hun respectieve regionale fitnessmarkten in het "Global Insights"-segment.

Bezoekers van FIBO@business hebben ook toegang tot de inhoud van het "Aufstiegskongresses der BSA / DHfPG" (Advancement Congress of BSA / German University for Prevention and Health Management). Hier verzamelen leden van de fitness- en gezondheidsindustrie elk jaar informatie over trends, ontwikkelingen, nieuwste onderzoeksresultaten en concepten van beoefenaars voor beoefenaars. Het aanbod zal een uitgebreid programma zijn dat draait om traininsleer, coaching, voeding, management en corona-gerelateerde onderwerpen als fitness als preventie, crisismanagement of influencer & social media marketing in tijden van crisis.
 
Een kijkje in de toekomst van de fitnessbranche
De FitTech Summit brengt inzichten uit de snelgroeiende FitTech-industrie naar het virtuele podium en laat zien hoe de toekomst eruit ziet op het gebied van fitness en een gezonde levensstijl. Toeschouwers zullen kunnen profiteren van de expertise en insider knowhow van vooraanstaande experts, oprichters en topmanagers. Onderwerpen hier zullen zich richten op de toekomst van de industrie in de komende 3 tot 5 jaar, inclusief de impact van de pandemie op de digitalisering, trends zoals thuisfitness, VR, de kwantificering van trainingsgegevens en nieuwe fitnessconcepten, om er maar een paar te noemen.

Craig J. Miller, Chief Digital Officer bij Planet Fitness, is een van de key note sprekers. Hij zal onthullen hoe het bedrijf de afgelopen jaren een database aan gebruikersgegevens heeft opgebouwd en zal uitleggen welke rol data zullen spelen voor de customer journey in de toekomst.

Daarnaast zal Mason - de "Fitness Content Pope" - Bendewald overkomen uit de VS. Hij is het brein achter het succesvolle coachingprogramma P90X en adviseert fit-tech start-ups inhoudelijk. Bovendien zal oprichter Hap Klopp (The North Face) in een interview zijn mening geven over waarom hij gelooft dat DNA-tests het menselijk welzijn naar een hoger niveau zullen tillen.

Casestudy's van bekende spelers uit de branche
Met een programma dat speciaal is ontworpen voor FIBO@business, zal ECC Köln toonaangevende fabrikanten van sportartikelen, webshops en experts uit de industrie op het virtuele podium presenteren - live en on demand op alle dagen van de beurs. De lezingen zullen casestudy's presenteren van bekende spelers uit de industrie over onderwerpen als sociale media en concrete benaderingen voor nationale en internationale detailhandel in het digitale tijdperk markeren. De line-up omvat voetbalclub 1. FC Köln, eBay, Sportmarken 24, shopware en vele andere interessante merken en sprekers. ECC Köln maakt deel uit van de IFH Köln en is de eerste "port of call" voor trends en ontwikkelingen in de digitale retailwereld.

Preventie, revalidatie en therapie
Het uitgebreide gezondheidsprogramma dat op FIBO@business wordt gepresenteerd in samenwerking met partners en sprekers, creëert een platform voor kennisoverdracht en permanente educatie op het gebied van preventie, revalidatie en therapie. In meer dan 25 lezingen wordt therapeutische expertise overgebracht, businesscases uitgewerkt en worden de gebieden van herstel in sport en fitness en bedrijfsgezondheidsmanagement onder de loep genomen. Hoogtepunten zijn onder meer instrument-gebaseerde myofasciale behandelingstechnologieën, basiskennis en therapie voor spanningshoofdpijn en migraine, sportvoeding, de status quo in training en therapie, best practices voor bedrijfsgezondheidsmanagement en kansen en uitdagingen bij stressmanagement. Een van de hoogtepunten is de lezing van Dr. med. Kurt Mosetter over "Sportvoeding, Status Quo in training en therapie", die van belang is voor fitnessprofessionals op alle gebieden.

Ook onderdeel van FIBO@business is de Rehasport Convention georganiseerd door DFAV en RehaVitalis. Het gaat om innovatieve concepten voor systematische en optimale implementatie in de gezondheidssport. Alle producten en diensten zijn nadrukkelijk gericht op revalidatie en gezondheidsbevorderende sporttoepassingen.
 
European Health & Fitness Forum
"Hoe gaan we verder?" Deze vraag zal centraal staan tijdens het EHFF van dit jaar, dat een dag voor FIBO@business als een hybride evenement live vanuit Keulen en online wordt gehouden. Magnus Lindkvist, een wereldberoemde futuroloog, zal zijn ideeën met luisteraars delen in zijn keynote speech getiteld "The Future Now". De "oude toekomst" is verdwenen sinds de lockdown en de fitnessbranche zoekt nu nieuwe horizonten. Hoe kan de industrie strategisch denken in deze tactische tijden? Met een 'Future-Back'-benadering zal Lindkvist uitleggen waarom alle dingen op de lange termijn gemakkelijker te voorspellen zijn dan ontwikkelingen op korte termijn, hoe de meeste industrieën digitalisering op de verkeerde manier aanpakken en waarom' toekomst 'moet worden gezien als een werkwoord in plaats van een zelfstandig naamwoord.

De indrukwekkende line-up van sprekers op de EHFF 2020 omvat ook Rene Moos, CEO van Basic-Fit, Utku Toprakseven, partner van 4Global, Natalia Kurbasova, CEO van FitTech Company, Karsten Hollasch van Deloitte, Nerio Alessandri, President van Technogym en Humphrey Cobbold, CEO van de Pure Gym Group, Cecilie Elde, CFO van SATS, Stefan Tilk, CEO van Anytime Fitness Duitsland en David Stalker, president van EuropeActive. Het Forum wordt wederom voorgezeten door Herman Rutgers.
 
Kaarten FIBO@business
Tickets voor FIBO@business zijn voor alle bezoekers gratis verkrijgbaar op www.fibo.com.
Informatie en tickets voor EHFF zijn beschikbaar op www.europeactive-events.eu/ehff2020-hybrid.
FIBOEuropean Health & Fitness Forumbeursonline educatieonline evenementen
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

FIBO

Laatste artikelen van dit bedrijf