3 august 2020

FIBO 2020 wordt in oktober een volledig digitaal evenement

3 august 2020
Vanwege de ernstige gevolgen van de pandemie van Covid 19 zal FIBO 2020, de toonaangevende internationale vakbeurs voor fitness, wellness en gezondheid, die van 1 tot 3 oktober in Keulen zou plaatsvinden, nu plaatsvinden als een volledig digitaal evenement. FIBO @ business brengt tal van internationale fora, congressen en andere formats voor vakbezoekers samen, waaronder de online editie van het European Health & Fitness Forum. Voor particuliere bezoekers biedt FIBO @ home een speciaal virtueel evenementformaat.
 
De beslissing om FIBO niet als live-evenement in het expositiecentrum van Keulen te houden, werd genomen na talrijke gesprekken met exposanten en partners. “Samen hadden we gehoopt dat we na de maanden van lockdown in oktober weer op de rails konden komen met de industrie. Helaas zal dit niet het geval zijn vanwege de voortdurende ontwikkeling van de pandemie en de onzekerheid die dit met zich meebrengt”, aldus Hans-Joachim Erbel, CEO van Reed Exhibitions Deutschland GmbH. FIBO was al uitgesteld van de oorspronkelijke data in april vanwege het uitbreken van Coronavirus.

"Veel van onze exposanten vroegen om een alternatief voor de face-to-face live vakbeurs. Met FIBO @ business willen we een evenementformat aanbieden dat, zeker in deze buitengewone situatie, de industrie veilig samenbrengt om de dringend noodzakelijke impuls te geven voor een nieuwe start zodra de crisis voorbij is", vervolgt Erbel.

De focus van FIBO @ business ligt op fitness, gezondheid, fysiotherapie, preventie en bedrijfsgezondheidsmanagement. Het mondiale karakter van FIBO komt ook terug in de digitale vakbeurs. Het European Health & Fitness Forum (EHFF) gaat van start op 30 september, wat dit jaar een hybride evenement zal zijn, online en ter plaatse met tal van topsprekers. Andere belangrijke partners van FIBO @ business zijn de Duitse universiteit voor toegepaste wetenschappen voor preventie en gezondheidsmanagement met zijn "Aufstiegskongress" en de Fittech Summit met toptrends en toekomstige onderwerpen uit de fitness- en gezondheidsindustrie.

De komende weken werkt het FIBO-team onvermoeibaar samen met klanten en partners om gezamenlijk de formats en het programma vorm te geven. Meer informatie over de FIBO Digital Events staat binnenkort online.
Bedrijf

FIBO

Laatste artikelen van dit bedrijf