3 august 2020

Basic-Fit financieel hard getroffen, maar opent 100 sportscholen

3 august 2020

Basic-Fit heeft in de eerste helft van het jaar een groot verlies in de boeken gezet. De omzet liep ook scherp terug door de uitbraak van het coronavirus. Het verlies kwam uit op 51,9 miljoen euro.

Een jaar eerder boekte Basic-Fit nog een winst van 0,9 miljoen euro. In totaal liep de omzet in het afgelopen halfjaar terug naar 183 miljoen euro, 24 procent minder op jaarbasis. "Het afgelopen halfjaar was de zwaarste periode in de geschiedenis van onze branche", zegt topman Rene Moos van Basic-Fit. "Toch heeft slechts 9 procent van onze leden het abonnement opgezegd, minder dan in dezelfde periode vorig jaar".

Basic-fit heeft abonnees gecompenseerd voor de maanden dat de scholen dicht moesten. Het bedrijf heeft bijna 47 miljoen euro extra kosten gemaakt door de lockdownmaatregelen. In Nederland moesten de deuren van sportscholen half maart dicht en ze bleven tot 1 juli gesloten. Het leidde in het eerste halfjaar tot een omzetverlies van 38 procent voor de Nederlandse tak. Basic-Fit verwacht in 2020 zo'n honderd nieuwe vestigingen te openen. Het doel van 1250 sportscholen in 2022 blijft staan.