4 weken geleden

De impact van de COVID-19-pandemie op de Europese fitnessindustrie - een gezamenlijke studie van Deloitte en EuropeActive

4 weken geleden
Zal de COVID-19-crisis in de toekomst worden beschouwd als een 'opstapje' in de groeicurve van fitness in Europa of zal het een serieuze wegversperring zijn bij het verwezenlijken van de ambities van EuropeActive van 80 miljoen leden van Health & Fitness-centra tegen 2025 en 100 miljoen tegen 2030?

Om een nauwkeurig antwoord te vinden, heeft EuropeActive Deloitte de opdracht gegeven om diepgaand onderzoek te doen naar deze vragen. De studie zal deze zomer worden uitgevoerd en de belangrijkste bevindingen zullen worden gepresenteerd op het European Health & Fitness Forum (EHFF) op 30 september.

Het primaire doel van het onderzoek is het bepalen van de korte (2020) en middellange-termijnimpact van de COVID-19-pandemie op clubexploitanten in de Europese fitnessindustrie. De impact wordt gemeten ten opzichte van de gebruikelijke KPI's van de fitnessmarkt zoals het aantal clubs, lidmaatschappen en inkomsten. Daarnaast zal het onderzoek indicaties bevatten over mogelijke kostenverlagingen die Europese fitnessexploitanten hebben gemaakt (of verwachten) en maatregelen die zijn genomen (of gepland) om de impact van de COVID-19-pandemie te ondervangen of te verminderen.

Onderzoeksmethode
De primaire onderzoeksmethode is een enquête onder Europese fitnessoperators in geselecteerde Europese markten. De studie zal ook worden gebaseerd op onderzoek van andere instellingen, zoals 4Global, om EuropeActive zoveel mogelijk solide informatie te verstrekken om naar de C19-impact te kijken.

Andreas Paulsen, Executive Director van EuropeActive, vertelt: "We waren op weg naar een ongelooflijk veelbelovend begin van het nieuwe decennium, de jaren 2020, toen de crisis van COVID-19 de Europese samenleving en de wereld in het algemeen trof. Maar hoewel C19 onze sector existentieel uitdaagt, en we moeten kritisch nadenken over onze sectorale structuren, evenals onze rol, doel en inzet in de Europese samenleving, het bewustzijn van de positieve voordelen van fitness en lichaamsbeweging voor het fysieke, sociale en mentale welzijn van de burgers is sterker dan ooit. "

"Dit besef betekent een enorme kans voor onze sector, misschien wel de grootste ooit, en het belangrijkste middel om dit potentieel te vervullen is het professionaliseren van onze sector door middel van kennis en vaardigheden. De inhoud van deze diepgaande, op gegevens gebaseerde publicatie is van cruciaal belang voor de sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen die veroorzaakt of ontdekt werden door COVID-19 in ons sectorale ecosysteem begrijpen en effectief aanpakken ", concludeerde hij.

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij de steun van FIBO als hoofdsponsor en Virtuagym en BRP Systems / Sportsolution als co-sponsors.
Bedrijf

Europe Active

Laatste artikelen van dit bedrijf