3 weken geleden

CrossFit in zwaar weer door uitspraken topman over Black Lives Matter

3 weken geleden

Opmerkingen van topman Gregg Glassman over de Black Lives Matter-beweging hebben het Amerikaanse fitnessbedrijf CrossFit in de problemen gebracht. Veel grote merken distantiëren zich van CrossFit na de uitlatingen van Glassman.

Het Amerikaanse bedrijf hield zich in tegenstelling tot veel grote bedrijven stil op social media na de dood van George Floyd. Toen een bij CrossFit aangesloten sportschool zich daarover intern beklaagde reageerde Glassman met: "Je hebt het waanidee dat mensen denken dat jij het geweten van CrossFit bent. Je denkt dat je meer deugt dan wij, walgelijk."

Glassman zou in een Zoom-videomeeting met sportschoolhouders meerdere keren gezegd hebben dat hij niet rouwt om de dood van Floyd. Op een tweet waarin een gezondheidsinstituut schrijft dat racisme en discriminatie ook gezondheidsissues zijn, antwoordde Glassman: "Het is FLOYD-19". CrossFit en Glassman hebben inmiddels excuses gemaakt voor de opmerkingen, maar voor veel partners is dat niet voldoende.

Zeker honderd Amerikaanse en Britse sportscholen hebben de samenwerking met CrossFit inmiddels opgezegd. Ook kledingmerk Reebok, dat al jaren samenwerkte met CrossFit, heeft het partnership opgezegd. Ook Vondelgym, de keten van Arie Boomsma, wil zich niet langer verbinden aan CrossFit. "We hernieuwen onze samenwerking niet, totdat we het gevoel hebben dat we weer op een lijn zitten met de organisatie die deze sport vertegenwoordigt", aldus het bedrijf tegenover de NOS.
.

Meest recente artikelen