3 weken geleden

Check hier het 2de Concept Protocol verantwoord sporten fitnessbranche van NL Actief

3 weken geleden
Het 2e Concept Protocol Verantwoord Sporten voor de fitnessbranche is klaar en ligt ter goedkeuring voor bij het RIVM en het OMT. Je kunt het document HIER inzien. Op basis van het concept protocol kun je al starten met voorbereidingen. Door dit protocol te volgen, weet je zeker dat je voldoet aan de eisen van de overheid en kom je niet voor verrassingen te staan.

Een onderdeel dat aan het nieuwe protocol is toegevoegd, is ventilatie. NL Actief realiseerd zich dat dit wellicht vragen op gaat roepen en daarom organiseren ze, nadat het RIVM een uitspraak gedaan heeft over het protocol, een webinar over dit onderwerp. Dat zal zijn in de week van 15 juni. Uiteraard zullen we exacte datum en tijdstip met jullie delen.

Verantwoord open gaan na sluiting

Fitnesscentra werken toe naar gefaseerd en verantwoord opengaan na de sluiting van de bedrijven sinds 15 maart jl. Hierbij nemen we het maatschappelijk belang in acht om mensen zo snel mogelijk, in een gecontroleerde en veilige omgeving, weer te laten sporten en bewegen. Als branche weten wij dat als geen ander: wij zetten ons immers iedere dag in om mensen in Nederland te begeleiden naar een gezonde(re) leefstijl en een fitter en vitaler leven. En juist in deze tijd is dat heel belangrijk: mensen hebben vitaliteit en weerstand nodig om zo gezond mogelijk door deze crisis te komen. Daarom is het wenselijk dat mensen weer zo snel als het kan, kunnen werken aan hun fysieke en mentale gezondheid en vitaliteit.

De fitnessbranche is bij uitstek geschikt om een omgeving te creëren waarbij mensen onder veilige omstandigheden kunnen (starten met) sporten en bewegen in de 1,5 meter-economie. Dat werken we uit in de fitnesscentra en daarbuiten. Daarnaast biedt onze branche namelijk steeds meer activiteiten aan in de openbare ruimte, zoals personal training, bootcamp of zelfs wandelen.

Social distancing
Het spreiden van de sporters gedurende het gehele bezoek. Het minimaliseren van het contact tussen sporters onderling en tussen trainers of receptiemedewerkers en sporters. We kunnen hierin de 1,5 meter regel probleemloos ten uitvoer brengen. Voor personeel geldt dat alleen de activiteiten gericht op de sporters in het centrum plaatsvinden, andere activiteiten (administratie, etc.) vinden zoveel mogelijk vanuit huis plaats.

Uitgangspunten
Onderstaande uitgangspunten zijn de basis voor social distancing binnen de fitnesscentra:
  • Veilige omgeving voor alle medewerkers en sporters
  • Het bieden van een gezonde activiteit
  • Naleven van de 1,5 meter maatregel
  • Er is nimmer sprake van rechtstreeks fysiek contact tussen sporter en medewerker
  • Aanvullende hygiënemaatregelen

Ventilatie
De rol van ventilatie- en airconditioningsystemen in de verspreiding van SARS-CoV-2 is nog niet opgehelderd. Het is een gegeven dat goede ventilatie verspreiding van virussen, stof en bacteriën vermindert en het binnenklimaat comfortabel kan houden. Het is belangrijk dat er continu goed wordt geventileerd (geen recirculatie) om de lucht te kunnen verversen. Volg de geldende richtlijnen en onderhoudsinstructies voor het ventilatie- en/of airconditioningsysteem, waaronder het Bouwbesluit. Het Bouwbesluit gaat uit van een ventilatiecapaciteit van 24 m3 per sporter per uur en voor fitness hanteert NL Actief tenminste 40 m3 per sporter per uur. Door de luchtbehandeling hoger te zetten, kan de ventilatie groter worden en dat is vaak noodzakelijk. De inhoud van de ruimte volledig ventileren met een factor 6 vermeerderen voor fitness, tot factor 10 voor intensieve groepslessen is verstandig. Waak voor tocht en te harde luchtstromen. Hiervoor aanhouden dat luchtsnelheden kleiner dan 0,2 meter/ seconde bedragen.

Klik HIER om het CONCEPT PROTOCOL te bekijken
Bedrijf

NL Actief

Laatste artikelen van dit bedrijf