3 jaar geleden

FIBO markeert re-boot voor de internationale fitnessbranche

3 jaar geleden

Fitnessvakbeurs FIBO opent in oktober alsnog de deuren voor vakbezoekers en verwacht in Keulen de nodige innovaties en nieuwe marketingconcepten voor de fitnessbranche te kunnen tonen.

Dit is het signaal waar niet alleen de fitnessindustrie op heeft gewacht. Na maanden van lockdown klinkt de aankondiging dat FIBO in oktober zal worden gehouden als een wake-up call. Met FIBO (van 1 tot 3 oktober 2020) zal een hele industrie opnieuw opstarten na maanden van stilstand. De afgelopen maanden zijn wereldwijd meer dan 2.500 beurzen afgelast of uitgesteld, inclusief alle evenementen voor de fitness- en gezondheidssector.

Impulsen verwacht voor heroriëntatie op de markt

“Als een van de eerste internationale handelsbeurzen markeert FIBO een keerpunt en kijkt naar de herstart van het bedrijfsleven, ook al is er nog geen sprake van normaliteit. Er is veel gebeurd, Covid-19 heeft de markt in een geheel nieuwe richting gebracht: destructief maar ook productief en dynamisch als er nieuwe producten en marketingconcepten zijn ontstaan", zegt FIBO-directeur Silke Frank: “De markt moet opnieuw beginnen. Daarom zal FIBO in oktober niet de grootste maar wel een van de meest relevante evenementen van de afgelopen jaren zijn", aldus Frank. Er worden in totaal 350 exposanten verwacht.

Back to Business: vraag naar innovaties en digitale oplossingen

Er is vooral veel vraag naar digitale oplossingen - daarom zullen veel nieuwigheden en prototypes in oktober op FIBO te zien zijn, verwacht Silke Frank: "De ontwikkelingen die momenteel gaande zijn, zijn buitengewoon spannend, niemand wil dit missen." Ook dit thema zal door FIBO opgepakt worden met nieuwe digitale formats. Onder het kopje "FIBO @ home" zal het livestreams, webinars en productpresentaties rechtstreeks naar de eigen vier muren brengen.

Greenlighted: Halls 6 to 9 of Cologne Exhibition Centre  

Koelnmesse heeft nu ook groen licht gegeven voor het openen van Hallen 6 t / m 9. Deze worden in het voorjaar klassiek ook gebruikt voor het B2B-segment. "Een ideale oplossing waar alle zakelijke klanten al bekend mee zijn en die ook zorgt voor ruime omstandigheden die inspelen op de nieuwe veiligheidsaspecten dankzij de architectonische en logistieke infrastructuur", verheugt Silke Frank.

Het gezamenlijke veiligheids- en hygiëneconcept zal tegen juni worden ingediend

De bijbehorende concepten worden momenteel ontwikkeld door Koelnmesse en FIBO-organisator Reed Exhibitions in samenwerking met de overheid van Noordrijn-Westfalen en gezondheidsautoriteiten. Ze hebben betrekking op de berekening van de bezoekersaantallen, de routing en bewegwijzering en de definitie van bindende hygiënestandaarden, om maar een paar aspecten te noemen. De eerste resultaten worden in juni verwacht.

"Voor ons heeft de gezondheid van onze klanten, medewerkers en servicepartners die op het terrein werken de hoogste prioriteit", zegt Silke Frank. "Het besluit van de Noordrijn-Westfaalse regering om alleen handelsbeurzen toe te staan creëert opnieuw een gegarandeerde planning die voortkomt uit vertrouwen in verantwoorde maatregelen en de garantie van hoge veiligheids- en hygiënenormen. We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid hier en zullen dienovereenkomstig handelen. ”

www.fibo.com


 

FIBO
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

FIBO

Laatste artikelen van dit bedrijf