3 jaar geleden

De juiste combinatie: sporten met de maaltijdshakes van Orangefit

3 jaar geleden
De juiste combinatie: sporten met de maaltijdshakes van Orangefit3

Maaltijdshakes zijn de laatste jaren steeds meer in opkomst. Voornamelijk door de hoge voedingswaarde en het gemakkelijke gebruik van de producten. De beste maaltijdshakes van Orangefit bevatten alles wat je nodig hebt voor en/of na een intensieve sportsessie! Maar wat zit er nu precies in zo’n shake? We leggen het je uit.
Een maaltijdshake is een goede basis om overtallige kilo’s kwijt te raken. Bij verantwoord afvallen moet vetmassa verdwijnen, terwijl spiermassa behouden blijft. Eiwitten spelen hierin een cruciale rol. Gemiddeld hebben de meeste mensen zo’n 1,4 tot 2,0 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht nodig. De intensiviteit van je sport en je leeftijd maken dat deze hoeveelheid stijgt. Ook voldoende vitaminen en mineralen zorgen ervoor dat je dieet het gewenste resultaat oplevert.
Geen calorieën, maar eiwitten.

Voor een maaltijdshake wordt per portie minimaal 20 gram eiwitten gebruikt en het biedt een mix tussen snel- en langzaam opneembare eiwitten. Kijk hierbij niet naar het aantal calorieën. Veel van deze calorieën zijn namelijk afkomstig uit eiwitten die als bouwstof voor je lichaam gelden en zo om worden gezet in beschikbare energie.

Vitamine B en koolhydraten

Maaltijdshakes worden steeds populairder. Dit, omdat je gemakkelijk een maaltijd vervangt en het weinig werk kost om klaar te maken. Je krijgt met de shake alsnog alle eiwitten, mineralen en vitamines die je normaal via een reguliere maaltijd zou binnen krijgen. De shake van Orangefit bevat de juiste B-vitaminen die belangrijk zijn voor de stofwisseling en welke vetverbranding helpt stimuleren. Het bevat koolhydraten. Zo krijgt het lichaam directe energie en maakt het de shake lekkerder. De koolhydraten worden langzaam opgenomen.

Verteringsenzymen en prebiotica

Naast de B-vitaminen worden ook verteringsenzymen toegevoegd om de vertering te stimuleren. Dit is voor gezonde personen niet per se noodzakelijk, maar wanneer men ouder wordt worden deze enzymen steeds belangrijker. Dit in combinatie met prebiotica (onverteerbare koolhydraten en voedingsvezels), verkleint de kans op maag-darmklachten en constipatie tegen.

Stevia

Om de shake lekker te maken zonder dikmakende koolhydraten, wordt de natuurlijk zoetstof stevia gebruikt. Er is veel onenigheid en discussie rondom de gezondheid van zoetstoffen. Stevia is een goed alternatief voor het veelgebruikte aspartaam of acesulfaam-K.



 
Meest recente artikelen