3 jaar geleden

Fitnesscentrum Club-Life in Hengelo gaat als eerste gym volledig open

3 jaar geleden

Dankzij een overkapping van 1800m2, met goedkeuring van de gemeente en brandweer, kan fitnesscentrum Club-Life in Hengelo maandag weer volledig open gaan.

De overkapping biedt ruimte voor 150 sporters. Club-Life-eigenaar Lucién Hoek vond een creatieve manier om de leden weer te kunnen verwelkomen. Tot 1 september dicht blijven is geen optie voor hem, en voor veel ondernemers, merkt hij op. "Dat is onmogelijk, voor iedereen in de fitnessbranche. Leden bevriezen of zeggen hun lidmaatschap op. Hoe begrijpelijk dat ook is, maar dat kost ons allemaal wel de kop", vertelt Hoek op de website van Adformatie.

"Natuurlijk gaat dit creatieve idee ook gepaard met een grote investering in tijd, geld en energie maar het is echt noodzaak en het is gelukt. Het kostte het team en mij weken aan voorbereidingen en daarnaast hebben enkele sponsoren geholpen met de financiering van de overkapping", zegt Hoek.

De overkapping bevindt zich op een grasveld achter de sportschool. "De tent heeft open zijkanten want dat is verplicht in verband met de ventilatie, zo is het een buitengym. Buiten sporten mag weer en dit is gewoon buiten onder een overkapping. Overal in Nederland zetten gyms nu enkele apparaten buiten omdat dit toegestaan is, maar deze moeten 's avond weer teruggeplaatst in verband met veiligheid of weersomstandigheden: Ik hang nadat de mensen vertrokken zijn de wanden terug."

Hoek beseft dat niet iedere ondernemer de uitwijkmogelijkeden heeft in de nabije omgeving: "In Amsterdam is zo’n mega overkapping minder makkelijk te realiseren, dus de noodzaak voor de branche om met een nieuw protocol te komen blijft, zoals Minister Martin van Rijn de branche ook heeft verzocht."

De leden moeten zelf hun gebruikte toestel ontsmetten: "De medewerkers zien hier ook streng op toe. Zo ontvangt elke sporter vooraf de benodigdheden om de gebruikte toestellen te reinigen en te ontsmetten. Wij desinfecteren alle apparatuur nogmaals tussen de middag en aan het einde van de dag. Verder hebben we speciaal tijd ingeruimd voor de risicogroep zodat zij niet in de buurt van de andere leden komen. Allemaal zaken waar we rekening mee houden. Maandag kan iedereen hier eindelijk weer komen werken aan de gezondheid, de conditie en de weerstand", besluit Hoek.

Coronavirusheropening

 
Gerelateerde artikelen