1 maand geleden

Fitnesscentra gaan in heel Europa veel sneller open dan verwacht

1 maand geleden
Op dinsdag 19 mei vond de zesde rondetafelbijeenkomst van EuropeActive plaats met twaalf nationale verenigingen. Het concept maakt onderdeel uit van de European Fitness Association Forum (EFAF). De wekelijkse virtuele bijeenkomsten komen tegemoet aan de behoefte aan een gecoördineerde aanpak van de Covid-19-situatie.

In heel Europa volgen landen een gefaseerde aanpak bij het opheffen van de Covid-19-gerelateerde maatregelen. De nationale fitnessverenigingen zijn zeer succesvol geweest in het samenwerken met regeringen om de sector op een veilige en verantwoorde manier te heropenen. In Tsjechië, Bosnië-Herzegovina en Bulgarije zijn de fitnesscentra al heropend met specifieke operationele begeleiding. In de meeste andere landen zijn buitenactiviteiten toegestaan, en binnenactiviteiten zullen de komende dagen en weken opnieuw beginnen, maar een golf van heropening wordt eind mei, juni en begin juli verwacht.

De nationale verenigingen hebben op hoog niveau kennis gedeeld over de heropening van clubs, met als gevolg een leidraad dat is gepubliceerd op www.europeactive.eu/covid19

Leden van de Ronde Tafel werden ook geïnformeerd over de maatregelen die op EU-niveau worden genomen en hoe de herstelplannen vorm krijgen. De voorstellen die momenteel op het hoogste politieke niveau worden geformuleerd, zullen waarschijnlijk een diepgaande impact hebben op de toekomst van de Europese Unie.
 
Andreas Paulsen, CEO van EuropeActive, zei: “De Covid-19-crisis heeft het onmisbare werk aangetoond dat de nationale verenigingen voor onze sector doen en toont de enorme voordelen aan van grensoverschrijdende samenwerking om elkaar te ondersteunen en van elkaar te leren. EuropeActive speelt een centrale rol bij het coördineren van deze activiteiten en biedt de sector een platform om positief samen te werken in deze uitdagende tijden.”
 
heropeningCoronavirus
Gerelateerde artikelen