1 maand geleden

#BEACTIVE HOUR: Een uur gelijktijdig en gezamenlijk bewegen met heel Europa!

1 maand geleden

De impact van Covid-19 is wereldwijd zichtbaar en voelbaar. In heel Europa hebben de lockdowns en de bijbehorende beperkingen ieders gezondheid en welzijn enorm onder druk gezet. Beweging - lichamelijke activiteit – heeft in ons leven nog nooit zo’n belangrijke en grote rol gespeeld als nu. Juist daarom start er op zaterdag 30 mei om 17.00 uur (Central European Time, Amsterdam-tijd) een nieuwe campagne die de Europeanen samenbrengt in een uur bewegen, genaamd #BEACTIVE HOUR.

Het doel van #BEACTIVE HOUR is om gedurende één uur gezamenlijk en gelijktijdig te bewegen of te sporten in heel Europa. Het gaat dan om activiteiten die thuis gedaan kunnen worden, als gezin, of met groepen die samenwonen, maar ook voor degene die zich momenteel geïsoleerd voelen: beweging, fysieke activiteit is iets dat ons kan samenbrengen met een element van plezier. Iedereen wordt aangemoedigd om een eigen work-out te doen:

•    Be Active for personal Wellbeing
Er is geen enkele aandoening waarvoor bewegen niet gunstig is

•    Be Active to help your Immune System
Regelmatig bewegen versterkt het immuunsysteem

•    Be Active for your Resilience
Bewegen is cruciaal voor mentale weerbaarheid en welzijn

•    Be Active for your Community 
Afstand houden | Handen wassen | Actief zijn

Het #BEACTIVE HOUR vindt plaats op zaterdag 30 mei om 17.00 uur CET, de datum waarop Europa zou zijn samengekomen om te genieten van de UEFA Champions League Finale. In plaats van toeschouwers te zijn, zullen honderden topfitnessprofessionals, sportieve persoonlijkheden, clubs, verenigingen en andere toonaangevende organisaties uit de sport-, fitness- en bewegingssector in heel Europa live gestreamde work-outs uitvoeren die iedereen kan volgen. Het enige wat we vragen is dat iedereen die deelneemt op hun sociale media laat zien wat ze doen met hashtag #BEACTIVE. Bevestigd als partners van het #BEACTIVE HOUR zijn onder andere FIBO, GO fit, Les Mills Nordic, Life Fitness, Myzone en Technogym. In de komende dagen zullen aanvullende partners worden aangekondigd. 

Mensen uit heel Europa en daarbuiten kunnen deelnemen. Men hoeft niet een vol uur te sporten, aangezien bij beweging elke minuut telt voor de gezondheid. De coördinatie van de campagne is in handen van EuropeActive en ukactive en wordt ondersteund door de Europese Commissie als aanloop naar de European Week of Sport. Een aantal andere #BEACTIVE-uren worden gepland gedurende de zomer op momenten waarop andere sportevenementen plaats zouden vinden. Zo kunnen we fans met verschillende sportieve interesses aanmoedigen en bij elkaar brengen.

Meer informatie over de campagne, inclusief mogelijkheden om mee te doen is te vinden op: https://www.europeactive.eu/beactive-hour

EuropeActive
Gerelateerde artikelen