1 maand geleden

NL Actief-directeur Rijnbeek: "We hopen op 26 mei toestemming te krijgen om weer open te gaan"

1 maand geleden

Branchevereniging NL Actief hoopt dat het kabinet volgende week een versoepeling aankondigt, zodat fitnesscentra begin juni weer onder strikte voorwaarden de deuren kunnen openen voor leden.

NL Actief verwacht op de persconferentie van vanavond nog geen groen licht van premier Rutte en het kabinet. “Volgens onze informatie gaat dat nu nog niet gebeuren, maar wij hopen volgende week, 26 mei, wel toestemming te krijgen om weer open te gaan. Wij doen daar echt alles aan”, zegt directeur Patrick Rijnbeek van NL Actief in Trouw.

“Er ligt nu een document met aanvullende voorwaarden, een aangescherpt protocol, ter beoordeling bij het Outbreak Management Team (OMT). En na het OMT zal het kabinet er ook nog een besluit over moeten nemen", aldus Rijnbeek.

Het protocol voor heropening van fitnesscentra is aangescherpt. “Met het oog op de discussie over aerosolen en de verspreiding van het virus via de lucht hebben we nu het voorstel gedaan om het hele intensieve sporten, met name de cardio-apparaten, naar buiten te verplaatsen”, zegt Rijnbeek. “In de meeste fitnessruimtes wordt lucht van binnen naar buiten geblazen en omgekeerd. Het risico dat lucht met een virus gaat circuleren is er dan niet.”

NLActiefCoronavirusheropening
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

NL Actief

Laatste artikelen van dit bedrijf