14 may 2020

FIBO mag in oktober plaatsvinden, consumenten nog niet welkom

14 may 2020

Grote opluchting bij FIBO: naar aanleiding van het besluit van de regering van Noordrijn-Westfalen om de beurzen vanaf 30 mei weer te laten plaatsvinden, is ook de koers voor FIBO 2020 uitgezet. Dit betekent dat 's werelds grootste vakbeurs voor fitness, wellness en gezondheid, die eind februari werd uitgesteld tot oktober, alsnog kan worden gehouden. Helaas zijn consumenten dan niet welkom.

"De beslissing van de deelstaatregering van Noordrijn-Westfalen heeft een positief effect, het creëert planningszekerheid gecombineerd met het vertrouwen om er verantwoord mee om te gaan en om hoge veiligheids- en hygiënenormen te garanderen", zegt Hans-Joachim Erbel, CEO van FIBO-organisator Reed Exhibitions. "In deze situatie moet je eerst weer opnieuw leren lopen en dan is deze beslissing een eerste grote stap", aldus Erbel. Met dit in gedachten is het ook begrijpelijk dat vakbeurzen voorlopig alleen toegankelijk zijn voor vakbezoekers. Ruim 80.000 vakbezoekers woonden FIBO 2019 bij.

FIBO zonder consumenten - alleen vakbezoekers hebben toegang

"We weten hoe pijnlijk deze beslissing is voor de FIBO-gemeenschap, vooral voor FIBO-stamgasten", zegt FIBO-directeur Silke Frank. "Maar begrijp alsjeblieft dat onze handen gebonden zijn en dat we er niets aan kunnen doen. In plaats daarvan zijn er virtuele evenementformats met video's van de exposanten, livestreams, interviews en trainingen op aanvraag. Deze onderdelen geven een compleet overzicht van de hoogtepunten van de vakbeurs en zorgen voor FIBO @Home-ervaringen, geeft Frank aan. Alle reeds gekochte consumententickets blijven geldig voor FIBO 2021 of kunnen worden geretourneerd voor een terugbetaling. (www.fibo.com/faqB2Ben)

Back to Business: Duur van donderdag tot zaterdag

"Na de sluiting van de afgelopen maanden, die grote delen van de sector existentieel heeft getroffen, geeft de beslissing ten gunste van FIBO een signaal af. In het teken van nieuwe oriëntatie zal FIBO impulsen genereren voor revitalisering. Voor ons wordt het nu nog belangrijker om vóór de reguliere FIBO 2021 een 'special edition' te lanceren", zegt Frank die de afgelopen weken met veel klanten en verenigingen heeft gesproken over de grote behoefte en noodzaak van back-to-business initiatieven.

De nieuwe opzet van FIBO is afgestemd op vakbezoekers die toegang hebben. Daarom zal FIBO 2020 zich focussen op onderwerpen, evenementformats en tentoonstellingsruimtes die vooral relevant zijn voor vakbezoekers. Zondag wordt geannuleerd als evenementendag. In oktober worden in totaal 350 exposanten verwacht voor FIBO.

www.fibo.com

Bedrijf

FIBO

Laatste artikelen van dit bedrijf