14 may 2020

AED Group introduceert UVC-lichttechnologie voor ontsmetten ruimtes in fitnesscentra

14 may 2020
AED Group heeft producten ontworpen die met UVC-lichttechnologie ruimtes kunnen ontsmetten, zoals fitnesscentra en gyms. De UVC straling is niet schadelijk voor de menselijke huid en de ogen.

“We hebben veel kennis en ervaring in huis om lichttechnologie te ontwikkelen voor de entertainment industrie. Die kennis hebben we nu gebruikt om producten te ontwerpen die met UVC-lichttechnologie gebruikt kunnen worden om ruimtes te ontsmetten en op deze manier kunnen bijdragen aan de strijd tegen het virus", aldus Glenn Roggeman, CEO van AED.
 
De armaturen worden onder de eigen merknaam Luxibel in Europa gefabriceerd en gebruiken de hoogwaardige Philips/Signify UV componenten. Deze technologie bestaat al geruime tijd en wordt vooral gebruikt in waterzuiveringsinstallaties en voor sterilisatie van medisch materiaal. De effectiviteit werd uitgebreid wetenschappelijk getest en bewezen. Het toepassingsveld wil AED group nu uitbreiden in de strijd tegen Covid-19.

NIET SCHADELIJK
Er wordt ingezet op armaturen met zowel directe, indirecte als hybride UVC-verlichting. Alle armaturen met directe straling hebben standaard een drievoudige beveiliging. De toestellen met direct UVC-licht kunnen enkel aangeschakeld worden in ruimtes waar tijdens het ontsmettingsproces geen fysieke personen aanwezig zijn.

UVC straling is namelijk schadelijk voor de menselijke huid en de ogen. Hans Vanderheijden van Luxibel licht toe: “De toestellen met directe verlichting kunnen enkel onbevolkte ruimtes ontsmetten, bijvoorbeeld voor en na de kantoor- of openingsuren of tijdens ingelaste pauzes. Maar we lanceren ook een variant waarin we de lichtbronnen hebben ingebouwd in een behuizing waar lucht doorstroomt."

"De omgevingslucht wordt hierdoor gedesinfecteerd en het toestel kan 24/7 geactiveerd blijven zonder dat dit schadelijk is voor de mens. Het gebruikte lampentype produceert daarbij geen ozon. Virussen worden in een belangrijke mate overgedragen door de lucht en ons apparaat zorgt ervoor dat we de lucht doorlopend ontsmetten", aldus Vanderheijden.

Kijk voor meer informatie over UVC-verlichting op de website van Luxibel of download hier de brochure
 
Meest recente artikelen