1 may 2020

Technogym-CEO Alessandri: "In vijf weken sprong van vijf jaar gemaakt op gebied van innovatie"

1 may 2020

Nerio Alessandri, CEO van Technogym, ziet een belangrijke rol weggelegd voor de fitnessbranche om mensen vanuit een lockdown weer naar een gezondere leefstijl te helpen. De Italiaan merkt ook dat er grote stappen zijn gezet op digitale ontwikkelingen.

"Regeringen in sommige landen versoepelen noodmaatregelen en openen fase 2. Daarin kunnen we geleidelijk terugkeren naar onze activiteiten, in overeenstemming met de toepasselijke veiligheids- en beschermingsprotocollen", schrijft Alessandri op LinkedIn in een bericht aan fitness- en wellness-operators. "Clubs zijn open en functioneren in verschillende landen, wat een goed voorteken is voor de toekomst. De ongekende lockdown die we hebben meegemaakt, heeft ernstige bijwerkingen voor de gezondheid van mensen veroorzaakt: een veel meer zittend leven, gewichtstoename, een verslechterende mentale toestand."

"Op de middellange termijn zal dit leiden tot een toename van ziekten zoals diabetes, hypertensie en depressie. Gezien de situatie is het goede nieuws voor ons als operators dat er bij het publiek veel vraag zal zijn naar fitness en gezondheid. Na de vreselijke pandemie is de gezondheid bovenaan de lijst van persoonlijke prioriteiten gekomen. Mensen zullen opnieuw willen beginnen met hun sociale interacties en bewegen op een veilige manier onder professionele begeleiding", aldus Alessandri.

Met één stem praten
"De noodsituatie die we ervaren heeft de digitale revolutie in alle sectoren, inclusief de onze, sterk versneld: in vijf weken hebben we een sprong van vijf jaar gemaakt op het gebied van innovatie. De afgelopen weken hebben technologisch geavanceerde clubs - met name die uitgerust met onze MyWellness-cloud - hun leden een scala aan thuisdiensten kunnen aanbieden. Wellness bevestigt zijn waarde als een van de wereldwijde megatrends."

"Bovendien zullen mensen gedurende een bepaalde periode niet reizen en niet in staat zijn om op vakantie te gaan, en als gevolg daarvan zal fitness een groter aandeel krijgen in de vrijetijdsmarkt. Ik ben verheugd te bevestigen dat Technogym producten en diensten blijft leveren en dat onze Italiaanse fabriek actief is. Met meer kracht en energie dan voorheen blijven we investeren in innovatie en technologie om op lange termijn uw strategische partner te zijn. Dit is een tijd waarin het belangrijk is om als industrie bij elkaar te blijven en met één stem met instellingen te praten, zodat regeringen ons zullen steunen. Ik weet zeker dat we in de toekomst nog sterker zullen zijn dan voorheen, en als ondernemers en managers zullen we onze dromen waarmaken en nuttig zijn om de wereld te veranderen", besluit de CEO van Technogym.

 

 

Coronavirusleefstijltechnologie
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Technogym

Laatste artikelen van dit bedrijf