21 april 2020

Fitness.be biedt concept protocol aan voor Belgische fitnessbranche

21 april 2020
Ook in België is men druk bezig om de fitnesscentra zo in te richten dat heropening mogelijk wordt. Op de website van belangenvereniging Fitness.be staat een concept protocol voor de Belgische fitnessondernemers om hun centra en clubs op een verantwoorde en veilige manier te heropenen.

Voor de verplichte sluiting ten gevolge de Covid-19 crisismaatregelen bezochten meer dan één miljoen Belgen regelmatig een fitnessclub waarbij ze hoofdzakelijk zelf de verantwoordelijkheid namen voor hun eigen gezondheid en functioneren. Hiermee is fitness één van de populairste sporten van het land. De sector is goed voor 4000 directe tewerkstellingen en een veelvoud in indirecte tewerkstelling. De overheid heeft tijdens deze crisis de bevolking al herhaaldelijk opgeroepen om, ondanks de maatregelen wel in beweging te blijven. Regelmatig fysieke inspanning versterkt de immuniteit. Wie regelmatig beweegt/sport is inzake immuniteit 20 tot 30 jaar jonger dan wie sedentair is.

De fitnesssector wil werken aan een gefaseerde en verantwoorde heropening van haar clubs en vestigingen. Niet alleen voor het belang van de ondernemers en werknemers, maar ook voor hun algemene maatschappelijke functie via het sport en gezondheid gerelateerd aanbod. De fitnessector is bijzonder goed geplaatst om de fysieke, sociale en mentale gezondheid van burgers te helpen beschermen tijdens de ongekende omstandigheden rond de Covid-19 crisis. Tijdens de sluiting hebben de clubs en trainers digitalisering omarmt om fitnessactiviteiten te verplaatsen naar de huiskamer. Op die manier hebben fitnessprofessionals een essentiële bijdrage willen leveren om de crisis niet alleen draaglijker te maken, maar ook om het immuunsysteem van beoefenaars blijvend te versterken. Zoals de WHO het ook duidelijk stelt is fysieke activiteit een krachtig medicijn en effectief tegen chronische aandoeningen. Fitnessondernemingen zijn eveneens investeringen in de gezondheid van burgers, overheden en bedrijven.

Via deze Corona-toolbox Fitness worden ondernemingen begeleid naar een, indien nodige gefaseerde, maar vooral veilige en verantwoorde heropstart. Hierbij staat het maatschappelijk belang voorop, waarbij mensen zo snel mogelijk in een gecontroleerde en veilige omgeving kunnen sporten en bewegen. De fitnesssector kan en wil dit aanbieden. Juist nu hebben mensen nood aan vitaliteit en weerstand om zo gezond mogelijk door deze crisis te komen.

HIER kun je het document downloaden. Hou er rekening mee : DIT IS NOG NIET DEFINITIEF
Coronavirusheropeningprotocol
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Fitness.be

Laatste artikelen van dit bedrijf