3 maanden geleden

Zo gaat de fitnessbranche om met de coronacrisis, deel 2: Jeroen Maas

3 maanden geleden
Er is vrijwel niemand op de wereld die niet te maken heeft met gevolgen van de coronacrisis, ook de fitnessbranche wordt hard getroffen. Clubs moesten hun deuren sluiten en sporten in grote groepen is vanwege besmettingsgevaar niet gewenst. Hoe gaat de fitnessbranche om met de crisis en de maatregelen tegen de verspreiding van het virus? Wij maakten een rondje langs de velden. Deel 2: Jeroen Maas van Jeroen Maas Sports Company.

“Het leukste en het ergste in het leven zien je niet aankomen. Deze crisis is echt een moment waarop iedereen wordt wakker geschud. Ik was met een groep van 37 VES-ondernemers op een studietrip naar Dubai. Op de heenweg gingen tien mensen met mondkapjes op, terug vrijwel allemaal. En bij velen nam ook de angst en spanning toe. Sommigen hebben acht zaken. Dan voel je wel de druk. Ik zit nu dertig jaar in het vak en heb eerder al crisisperiodes meegemaakt", aldus Maas.

"Ik heb een rijpingsproces doorgemaakt en pluk er nu de vruchten van. Ik kan me wel goed voorstellen dat een personal trainer van een jaar of dertig in paniek is. Maar deze periode biedt ook weer kansen, hoe zwaar het ook gaat worden. Je moet jezelf opnieuw uitvinden en kijken waar jouw kracht ligt. Blijf ook in gesprek met de leden. Bel ze op, leg uit wat er aan de hand is. Hoe je elkaar kunt helpen."

"Ik heb mijn werknemers verteld dat we op deze voet drie maanden vooruit kunnen, het helpt als je vet op de botten hebt opgebouwd in betere tijden. Hoe het daarna gaat weet ik ook niet. Maar ik zie deze coronacrisis als een storm die het riet laat buigen. De vraag is wie mee kan veren en wie knakt. Hopelijk zijn wij buigzaam genoeg om te overleven. Dat iedereen vanaf nu wordt teruggeworpen weten we, maar zorg dat je flexibel blijft. Handel niet uit angst, denk in kansen en mogelijkheden. Hoe lastig dat ook is als je deuren gesloten moet houden", besluit Maas.

CoronavirusdagboekJMSC
Gerelateerde artikelen