20 march 2020

Thuis fit blijven tijdens corona: van offline naar online workout

20 march 2020
Ook Eversports - het sportplatform met de missie om mensen hun leven te verbeteren door sport, fitness en yoga - heeft snel gereageerd op de nieuwe situatie. Vanaf heden biedt Eversports samen met 3.000 Europese partner studio’s een scala aan online sportlessen aan. Crossfit, yoga, Pilates of andere sportlessen, de studio’s kunnen online lessen aanbieden aan hun klanten of aan anderen die thuis mee willen sporten tijdens de periode in quarantaine.

Dat iedereen thuis moet blijven, betekent niet dat ze geen fitness of yoga kunnen doen. Veel studio’s ondersteunen mensen door online lessen aan te bieden die ze thuis kunnen volgen. De lessen zijn live en worden vooral vanuit de studio’s zelf aangeboden, dit biedt namelijk het gevoel dat het “de normale gang van zaken” is, terwijl er momenteel zo veel verandert.

Iedere verandering brengt kansen met zich mee, voor studio eigenaren en docenten is dat de kans om de voordelen van online lessen te ervaren. Gedurende de afgelopen paar dagen hebben meer en meer studio’s en docenten online lessen aangeboden en zagen zij hier ook een grote vraag naar. Eversports vermeldt meerdere dankberichten te hebben ontvangen van mensen van over de hele wereld die online lessen hebben bijgewoond. Niet alleen bestaande leden waren blij om zich weer even normaal te voelen temidden van alle veranderingen, maar ook diegenen die in deze periode juist iets nieuws willen doen of sport weer willen oppakken.

“We zijn blij dat we onze partners en hun klanten thuis kunnen helpen om door deze minder makkelijke tijden heen te komen. Eversports doet er alles aan om de partner studio’s te ondersteunen door tijdelijk een “online aanbieder” te worden en helpt daarmee alle gebruikers van het platform om lessen te vinden die bij hen passen. Dankzij de update van vandaag aan ons platform, kunnen alle online lessen gevonden worden op https://www.eversports.nl/doc/online-classes .” zegt Hanno Lippitsch, CEO en oprichter van Eversports.Overstappen van offline naar online is niet makkelijk, maar wel uitvoerbaar
Studio’s de hun eerste online lessen afgelopen week hebben gegeven, proberen nog te vinden welke tools en processen het beste voor hen werken. De tools om te streamen variëren van YouTube Livestream, Google Meet, Zoom, Skype en andere conference tools. Zoals gewoonlijk zorgt Eversports voor het proces omtrent boekingen en betalingen.

Mensen thuis moeten hun training of yoga oefeningen aanpassen aan de nieuwe setting. Hier zijn ze heel creatief in, door bijvoorbeeld boeken te gebruiken in plaats van yoga blokken, of een 5kg zak aardappelen in plaats van een kettlebell.

Over Eversports
Eversports is een platform met de visie om de levens van mensen te verbeteren door middel van sport, fitness en mindful bewegen, opgericht door voormalig Oostenrijks nationaal volleyballer Hanno Lippitsch en Emanuel Steininger in 2013 in Wenen. De oprichters van sportle.me, Stefan Feirer en Philipp Braunsberger hebben zich een jaar later aangesloten bij het management team. En in 2019 is Eversports samengevoegd met het Nederlandse Fitmanager dat door Maarten Borgers en Vincent van den Tol werd opgericht.

Eversports is een SaaS bedrijf met een consumenten platform dat sporters en sportaanbieders bij elkaar brengt. Eversports voorziet meer dan 3.000 partners in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje die zich voornamelijk richten op tennis, squash, badminton, voetbal en beach volleybal, maar ook yoga, crossfit, pilates en fitness studio’s.

Het B2B product stelt sportlocaties en studio’s in staat om hun aanbod (banen, zalen, materiaal), boekingen, betalingen, leden en marketing activiteiten te beheren. Aan de B2C kant biedt Eversports een naadloze ervaring voor sporters om te ontdekken, boeken en betalen via mobiele en desktop applicaties. Eversports telt zo’n 80 werknemers met een hoofdkantoor in Wenen en overige kantoren in München, Keulen, Berlijn, Hamburg en Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.eversportsmanager.com en www.eversports.com/nl
 
Coronavirus
Gerelateerde artikelen