17 march 2020

Hoe gaat de fitnessbranche om met de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus?

17 march 2020
Dat onze levens, om onze gezondheid(szorg) te beschermen, zo op de kop gezet zouden worden in de eerste maanden van dit jaar hadden niet veel mensen zien aankomen. Ondertussen ondervindt nu iedereen in het dagelijkse leven de gevolgen van de maatregelen vanwege de verspreiding van het Coronavirus. De fitnessbranche wordt hard getroffen, maar is ook direct initiatieven gestart om mensen in beweging te houden.  

Er is geen enkele sector die inmiddels niet aan een bijzondere, vreemde en spannende tijd is gestart. Dat geldt natuurlijk ook voor de fitnessbranche. De deuren van de clubs blijven tot minimaal 6 april dicht. Vanuit de politiek komen al signalen over (financiële) steun, maar in welke vorm dat gegoten wordt of uiteindelijk kan worden, zal de tijd moeten uitwijzen.

We zullen met z’n allen moeten nadenken hoe we in iedere sector aan damage control kunnen doen in tijden waarin we als maatschappij, als wereldbevolking, elkaar op minimaal een meter afstand moeten helpen. Laten we hopen dat we met z’n allen snel een manier vinden om deze vreemde periode in goede gezondheid af te sluiten. Laten we elkaar helpen waar we kunnen en zeker ook de mensen die die hulp het hardst nodig hebben.

Informatiepunt
Er zijn ongetwijfeld veel ondernemers met vragen over de maatregelen tegen de verspreidingen van het Coronavirus. Belangenvereniging NL Actief adviseert de leden conform de richtlijnen van het RIVM te handelen en ververst de website met nieuwe, aanvullende informatie met betrekking tot de fitnessbranche en het coronavirus.

Voor de leden heeft NL Actief vragen over de maatregelen vanwege de verspreiding van het coronavirus gebundeld in een groeidocument en hierin geven ze antwoord op veel gestelde vragen. NL Actief zal telkens vragen en antwoorden toevoegen zodra de informatie beschikbaar is. Het groeidocument is te vinden in Mijn NL Actief (downloads).
 

René Wantzing, eigenaar van Mindset Bedrijfsontwikkeling & Management Ondersteuning, geeft op zijn website ook advies en tips over hoe om te gaan met de maatregelen: https://www.mndst.nl/zakelijk-corona-advies/


Werktijdverkorting en WW-uitkering voor personeel
In bijzondere situaties kun je jouw personeel korter laten werken. Je kunt werktijdverkorting en een WW-uitkering voor jouw personeel aanvragen als je aan de voorwaarden voldoet. Online doorpakken
Inmiddels starten verschillende partijen in de fitnessbranche (extra) online-activiteiten. FitSnacks.TV wil fitnessondernemers de mogelijkheid bieden om tijdens deze moeilijke periode kosteloos gebruik te laten maken van hun online platform. Hierdoor kun je leden (tijdelijk) een goede vervangende activiteit aanbieden, zonder dat ze hiervoor naar de club hoeven te komen. Zij kunnen verschillende workouts volgen voor de smart tv/laptop/pc/tablet of smartphone. Zo blijft iedereen in beweging.

Voor het maken van gepersonaliseerde marketingmaterialen voor jouw club, het doornemen van de implementatie-module en het inrichten van jouw persoonlijke clubaccount, rekent FitSnacks.TV eenmalig €79,- exclusief BTW. Het maandelijks gebruik is kosteloos en als de Coronamaatregelen verdwijnen, kun je zonder verplichtingen uitstappen. Klik hier voor meer informatie & aanmelden

Opleidingen 2000 heeft een online opleidingsprogramma opgezet zodat vrijwel alle lessen doorgaan als gepland. Meer informatie is hier te vinden: https://opleidingen2000.nl/corona/

Les Mills CEO Clive Ormerod kondigde een reeks gratis digitale oplossingen aan om clubs te helpen leden gezond en betrokken te houden: https://www.lesmills.com/clubs-and-facilities/research-insights/audience-insights/helping-your-club-to-overcome-coronavirusOnline coaching voor Personal Trainers

Een manier om je onderneming door te zetten en je klanten in shape te houden is door het bieden van online coaching via Fitsociety. Hiermee kun je:
  • Klanten online coachen
  • Eigen oefeningen met video's toewijzen op afstand
  • Calorieberekeningen maken en voedinsschema's toekennen
  • Betalingen blijven ontvangen via iDeal en incasso’s
Je kunt je hier aanmelden of gebruik maken van de app voor iPhone en Android.

Crisisnummers
De overheid heeft op 28 februari een landelijk crisisnummer geopend voor alle vragen over het coronavirus: tel. 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00. Vanuit het buitenland kan gebeld worden met 0031-20 205 1351. Inmiddels heeft EZK ook een speciaal nummer voor ondernemers met vragen: tel. 0800-2117. Bij dit telefonisch loket zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. 
CoronavirusVirus
Gerelateerde artikelen