6 maanden geleden

Life Fitness verbetert Connected Cardio beleving met de Samsung Galaxy Watch Integratie

6 maanden geleden
Op 11 maart 2020 heeft Life Fitness aangekondigd dat Samsung Galaxy Watches (Galaxy Watch, Galaxy Watch Active, Galaxy Watch Active2) nu compatibel zijn met een volledige lijn van premium Life Fitness cardio-apparatuur, in combinatie met de Discover SE3 HD console.

De nieuwste smart watch integratie stelt gebruikers met een Samsung Galaxy Watch in staat gemakkelijk en nauwkeurig trainingsgegevens uit te wisselen. Dit kan op een breed scala aan cardio-apparatuur die uitgerust zijn met deze technologie, waaronder de Life Fitness loopbanden, crosstrainers, Arc Trainers, PowerMill Climbers, Recumbent Bikes en Upright Bikes.

"Wearable Technology, waaronder ook fitness trackers en smart watches vallen, blijft een toptrend onder sporters over de hele wereld. Door samen te werken met Samsung leveren we betere resultaten aan sporters, dit doen we door trainingen te integreren met de technologie die zij dagelijks gebruiken om zo hun fitnessdoelen te bereiken", zegt Anthony Radek, Product Director, Consoles en Software, bij Life Fitness. "Om ons fitnessaanbod op digitaal vlak verder te verbeteren blijft Life Fitness investeren in digitale samenwerkingen. Door nieuwe en gepersonaliseerde belevingen te creëren, bieden we een meerwaarde voor onze klanten en sporters op het open API-platform.

Sporters kunnen gemakkelijk met hun Galaxy Watch op de console van het desbetreffende Life Fitness cardiotoestel tikken om hun apparaat te synchroniseren. Eenmaal aangesloten, stuurt de Galaxy Watch real-time hartslaggegevens naar het toestel. Na het voltooien van een workout ontvangen gebruikers een gedetailleerd trainingsoverzicht op hun horloge waarin de duur, de hartslag en het aantal verbrande calorieën worden weergegeven.

Dr. Kevin Shim, Corporate Vice President en hoofd van Samsung Health Strategy, zei: "We zijn bij Samsung erg toegewijd om innovatieve ervaringen te ontwikkelen voor onze klanten. Door de integratie van onze Galaxy Watches met de apparatuur van Life Fitness, zullen miljoenen sporters over de hele wereld nu in staat zijn om op een efficiëntere en effectievere manier naar hun fitnessdoelen toe te werken via Samsung Health. We zijn erg trots op deze eerste samenwerking met Life Fitness en we blijven samenwerken om meer innovaties te brengen aan fitnessliefhebbers over de hele wereld".

Lees hier meer over de Life Fitness Discover SE3 HD-console.
Bedrijf

Life Fitness

Laatste artikelen van dit bedrijf