6 maanden geleden

Nederlands boutique-gym concept BASE GYM nu beschikbaar voor franchise en small business

6 maanden geleden
Het boutique-concept BASE GYM is gebaseerd op het hightech fitness-apparaat de BaseLine: een nieuwkomer op de Nederlandse markt. Geavanceerd, toegespitst op een super-efficiënte full body workout, en laagdrempelig implementeerbaar voor franchisers en small businesses. 

Sabrina Albert ontwikkelde de BaseLine vanuit haar persoonlijke passie voor sport en fitness, maar hield tijdens het proces de schaalbaarheid en marktpotentie al scherp in de gaten. Sabrina: ‘Omdat ik de BaseLine zelf ontwikkel, produceer en in de markt zet kan ik mijn eigen strategie bepalen. De BASE GYM boutique-gym was in de eerste instantie bedoeld als testomgeving; een fitness-apparaat verkoop je niet met een goed verhaal alleen, om de kracht en potentie van een nieuw apparaat te kunnen overbrengen moet je je doelgroep ook de gelegenheid bieden het zelf te ervaren. BASE GYM-Franchise
Het concept vervolgens ook als franchise-formule aanbieden was voor Sabrina een logische stap. ‘Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het is als je een kleinschalige onderneming wilt starten in de fitnessbranche. De instapmodellen zijn financieel nauwelijks haalbaar, de randvoorwaarden zijn dwingend en soms zelfs ronduit wurgend – en je moet een royaal vloeroppervlak tot je beschikking hebben om een service te kunnen bieden die ook echt iets betekent. Daarom heb ik bewust gestreefd naar laagdrempeligheid in alle facetten. De BaseLine is met 2m2 behoorlijk compact voor een all-in-1 apparaat: met een beperkt aantal vierkante meters kun je al een BASE GYM franchise realiseren. Ook hoef je je ziel niet aan de duivel te verkopen want er zijn geen buitenproportionele verplichtingen. We hebben dynamische en gevarieerde trainingsprogramma’s ontwikkeld, én we bieden een mooi service & support pakket met ondersteuning voor marketing & branding. Aan alles is gedacht!’

The BaseLine
Het kloppende hart van het franchise-concept is het BaseLine-apparaat. En daar is veel over te vertellen, vervolgt Sabrina. ‘De BaseLine is losjes geïnspireerd op de Pilates Reformer: een effectief en destijds behoorlijk innovatief apparaat voor een full body workout. Het twijfelachtige imago van de Reformer als ‘Middeleeuwse pijnbank’ past echter niet bij de huidige tijdgeest: sporten is populair maar het moet wel cool, hip en fun zijn. Ik heb met de BaseLine een apparaat ontwikkeld dat – naast de benodigde technische voorwaarden – ook aan die eisen voldoet. De BaseLine is gestroomlijnd, ziet er op een technische manier cool & sexy uit, en de snel groeiende Bodybasenation community is een coole crowd waar je absoluut mee gezien kunt – én wilt – worden. De BaseLine is in de eerste plaats een fitness-apparaat,  maar wel één die tegelijkertijd een lifestyle vertegenwoordigt’.  

Doelgroep
Naast het BASE GYM franchise-concept biedt Sabrina ook de mogelijkheid het BaseLine-apparaat te kopen of te leasen. De doelgroep? Denk bijvoorbeeld aan een kleinschalig boutique-hotel dat de (zakelijke) gast een in-house workout wil aanbieden, een bestaande studio-gym die met een hot new item wil uitbreiden, een fysiotherapie-praktijk met een revalidatie-programma… zelfs één enkele BaseLine-machine kan het service-niveau al enorm verbeteren. Ook voor particulieren die met liefde de strijkkamer opofferen voor een eigen private gym is de BaseLine machine een goede optie. De BaseLine is toegankelijk voor iedereen.

Ga voor meer informatie over de franchise mogelijkheden en de BaseLine machine bodybase.nl
 
franchiseboutique fitness
Gerelateerde artikelen