6 maanden geleden

Gustav Gym overgenomen door Urban Gym Group

6 maanden geleden
Op 2 januari 2020 zijn beide vestigingen van Gustav Gym in Amsterdam overgenomen door Urban Gym Group. De groep, die bestaat uit fitnessconcepten TrainMore, Clubsportive en High Studios, opent in het eerste kwartaal van 2020 daarnaast drie nieuwe clubs in Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Hiermee groeit Urban Gym Group uit tot een keten van 23 vestigingen.

Marktleider grote steden
“Het is onze ambitie om marktleider te worden in de centra van de grootste steden van Nederland”, vertellen eigenaren Han Doorenbosch en Marjolijn Meijer. “Met de overname van de twee toonaangevende clubs van Gustav Gym maken we daarin weer een mooie stap. De kwaliteiten van Gustav Gym zullen behouden blijven en op termijn voegen we daar de sterke elementen van Urban Gym Group aan toe.” In de zomer van 2020 zal de locatie op de Zuidas worden aangepast naar een Clubsportive en de locatie in het centrum wordt een TrainMore. De voormalig eigenaren van Gustav Gym, Jeroen Timmerman en Pieter Pleunis, blijven gedurende de transitieperiode betrokken. Pleunis: “We zijn er trots op dat onze clubs konden overdragen aan het innovatieve en succesvolle Urban Gym Group. Samen gaan we ervoor zorgen dat de overgang voor huidige en nieuwe leden vlekkeloos verloopt.”
 
GROEISPURT
Eind 2019 haalde Urban Gym Group bij de Rabobank en het Dutch Mezzanine Fund (DMF) 10 miljoen aan nieuw groeikapitaal op. “Daarmee zetten we nu een groeispurt in”, vertelt Doorenbosch. “Naast de overname van Gustav Gym openen we in maart een vierde High Studio aan de Amsterdamse Spaarndammerstraat. In dezelfde maand opent in hartje Rotterdam een tweede TrainMore vestiging en in april volgt Groningen, waar ook een tweede TrainMore club zal komen.” De nieuwe clubs in Rotterdam en Groningen worden ontwikkeld volgens het non-stop concept van TrainMore. Een urban gym waar leden 24/7 terecht kunnen voor een workout.
TrainMoreUrban Gym GroupGustav Gym
Gerelateerde artikelen