3 jaar geleden

Anytime Fitness bereikt coolste mijlpaal: een club op Antarctica

3 jaar geleden
De mede-oprichters van Anytime Fitness, Chuck Runyon en Dave Mortensen waren op Antarctica om te vieren dat ze de eerste franchiseketen op alle zeven continenten zijn.

Toen Anytime Fitness vorig jaar een akkoord bereikte om verschillende clubs in Marokko te openen, wachtten mede-oprichters Chuck Runyon en Dave Mortensen niet lang met het vieren van hun aankomst op het zesde continent. "Meteen", zegt Runyon," hadden we zoiets van; we moeten voor alle 7 gaan!" 

Als eerste franchiseketen op alle 7 continenten
Tien andere franchiseketens zijn op zes continenten gevestigd. Nu, met de opening van een club op een nieuw cruiseschip op Antarctica, wordt het in Woodbury - Minnesota (USA) gevestigde Anytime Fitness het eerste franchisebedrijf dat op alle zeven continenten aanwezig kan zijn.
Ze moesten 'een beetje slim denken' om het voor elkaar te krijgen, geeft Runyon, CEO van Anytime Fitness toe. De nieuwe sportschool bevindt zich op de Magellan Explorer, een nieuw boetiek-avontuurlijk expeditieschip gebouwd voor cruises op Antarctica. Het schip, met 69 passagiers, zal ongeveer zes maanden van het jaar op Antarctica doorbrengen. Passagiers hebben geen lidmaatschap nodig om de sportschool te gebruiken.
 


Let’s make healty happen!
Een ijdelheidsproject? "Absoluut!" zegt Runyon. Maar ook een belangrijke mijlpaal in de missie van het bedrijf om 'het zelfvertrouwen van de wereld te verbeteren.' '' Vroeger dachten mensen dat onze missie onrealistisch was', zegt Runyon. "Maar we nemen het uiterst serieus! Vandaar ook onze slogan: Let’s make healty happen!”

Met 5000 clubs wereldwijd sport je anywhere en anytime
Anytime Fitness, 's werelds grootste en snelst groeiende fitnessclubketen heeft momenteel nog net geen 5.000 sportscholen met 4 miljoen leden in bijna 40 landen. Alle Anytime Fitness clubs zijn 24/7 toegankelijk en met één sleutel kun je elke club binnen.
(De Benelux telt momenteel ruim 100 clubs waarvan 85% verspreid over Nederland.)De Magellan Explorer vertrok op zijn eerste Antarctische expeditie vanuit Punta Arenas, Chili en Runyon en Mortensen reisden vorige week naar de Zuid-Shetland-eilanden van Antarctica om daar kennis te maken. Ze namen Tony Mitchell, directeur internationale ontwikkeling, en Eric Keller, senior directeur internationale franchise-ondersteuning, mee die de allereerste Anytime franchise opende in Cambridge, Minnesota (USA) in 2002. 
"Ik geef het nu toe: het openen van de allereerste Anytime Fitness-sportschool was een beetje eng", zegt Keller. "Maar, de gedachte dat de 5.000ste Anytime Fitness-gym binnenkort wordt geopend, is gewoon verbijsterend."

Met hun voorliefde voor het stellen van hoge doelen, hebben de mede-oprichters van Anytime Fitness nu een nieuw doel: "We willen iets heel speciaals doen voor het eerste Anytime Fitness-lid dat traint in een van onze sportscholen op alle zeven continenten, "Zegt Mortensen, president van Anytime Fitness. "Ik zal zeker de hand van die persoon willen schudden - en voor hem of haar een hele fijne fles champagne kopen."

 
Anytime Fitness
Gerelateerde artikelen