19 december 2019

Fitfair 2019: the place to be

19 december 2019
Op 22 en 23 november kwam de fitnesswereld voor het derde jaar op rij samen bij Fitfair in de Jaarbeurs in Utrecht. Met een zorgvuldig samengesteld programma van sprekers en een grotere beursvloer dan voorheen was er voor ieder wat wils. Op ‘vrijdag businessdag’ werden bovendien de winnaars van de Dutch Fitness Award en de BodyLIFE innovatie award in het zonnetje gezet.

Met meer dan 150 masterclasses, business seminars, workouts en meer dan 100 keynote sprekers is Fitfair the place to be geworden voor ondernemers in de fitnessbranche, sporters en professionals. Fitfair wil zich door educatie, inspiratie en participatie onderscheiden van traditionele fitness- en wellnessbeurzen. De eerste editie van Fitfair trok 3500 bezoekers. Vorig jaar liep de teller al op naar 5700. Deze editie kwamen er naar verluidt meer dan 7000 bezoekers. Wij blikken met betrokken partners van Fitfair terug op een geslaagde derde editie.

NL ACTIEF
“Onze ambitie om tijdens Fitfair bezoekers te boeien en binden is gelukt. Het centrale thema ‘Meet the future of fitness’ die we samen met onze kennispartners in verschillende talkshow formats presenteerde had meer publiek dan verwacht en we krijgen nog dagelijks positieve feedback van bezoekers. Het thema THE FUTURE OF FITNESS geeft ook na FitFair de nodige inspiratie om na te denken over hoe clubs en beweegomgevingen er over pakweg 10 jaar uitzien. Welke diensten en producten worden aangeboden? Wat is het (nieuwe) verdienmodel? Op welke wijze verbinden consumenten zich aan de club? Wat zijn de relaties met andere domeinen? Welke partners werken samen in de leefstijlclub van de toekomst? Welke data worden verzameld en hoe worden die gebruikt? Wat zijn de game changers? In navolging van Fitfair brengt NL Actief begin volgend jaar het boek uit, THE FUTURE OF FITNESS. Deskundigen van binnen en buiten onze branche hebben ons meegenomen in hun verwachtingen, wensen en ideeën hoe onze branche zich gaat ontwikkelen de komende jaren. We hebben ze bewust vrijgelaten in hun denken. De glazen bol kende geen kaders. Het levert een intrigerende bloemlezing van bespiegelingen op. Fitfair was voor ons de aanleiding om op dit thema verder te gaan omdat we merken dat het inspiratie brengt voor professionals in ons netwerk. De kennissessies was één van onze activiteiten op Fitfair maar de beurs is ook een ontmoetingsplek voor branchegenoten om zich te laten inspireren met de laatste innovaties en concepten. NL Actief hield er zijn algemene ledenvergadering en we waren betrokken bij de PT’er van het jaar Award. Kortom: NL Actief kijkt al weer uit naar Fitfair 2020 waar we opnieuw in samenwerking met FitFair en onze kennispartners de branche een programma gaan neerzetten om te inspireren, boeien en binden in het belang van een sector met enorm veel kansen en toekomst perspectief.”

Ronald Wouters
NL ActiefMATRIX
Fitfair 2019 was een groot succes als het aan Matrix Fitness ligt. Het event is in onze optiek naar the next level getild. Professional Only Day was een schot in de roos, met een compleet programma aan seminars en een beursvloer speciaal op de ondernemer afgestemd. Fitfair bood ons als hoofdsponsor een mooi platform, waarbij wij tijdens onze seminars autoriteiten uit verschillende branches een podium konden geven. Ook de stand bood ons een perfecte plek om te netwerken met onze klanten en nieuwe ondernemers. Zowel in aanloop naar als tijdens het event trad Fitfair op als een toegewijde partner. Van de sterke (online) marketing tot aan de prachtige Jaarbeurs locatie: het klopte allemaal. In totaal hebben we meer dan 400 koppen koffie geschonken, dat zegt wat ons betreft genoeg.”

Laura de Leur
Matrix Fitness
LIFE FITNESS
“We kijken terug op een succesvolle editie! Dankzij onze Family of Brands hebben we de bezoekers kunnen inspireren met future-proof oplossingen voor hun clubs. En dat natuurlijk allemaal onder het genot van een verse kop koffie.”

Hazal Kart
Life FitnessBODY LIFE
“Voor de uitreiking van onze BodyLIFE Innovatie Award was Fitfair het geschikte podium. Op Fitfair komt de fitnesswereld samen en om daar onze finaleronde voor de vakjury te kunnen houden is heel bijzonder. We merken dat de organisatie van Fitfair zelf ook innoveert en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Fitfair is voor mij een event om elkaar te informeren en te inspireren. En bijkletsen met veel oude bekenden. We willen de BodyLIFE Innovatie Award van volgend jaar zeker opnieuw op de beursvloer van Fitfair uitreiken. Daar is waar je als vakblad over de fitnessbranche namelijk te zien moet zijn.”

Jordey de Joode
BodyLIFE
Meest recente artikelen