4 jaar geleden

EuropeActive en KNKF gaan samenwerken voor de start van REPS-NL

4 jaar geleden
Afgelopen vrijdag 20 september 2019 ondertekenden Paul Lengkeek en Alain Verzi van de Koninklijke Nederlandse Krachtsport & Fitnessbond (KNKF) en Julian Berriman en Anja Beverwijk namens EuropeActive’s Professional Standards Committee, een Memorandum of Trust and Understanding ( MoUT) tussen hun organisaties.

De MoUT stelt de voorwaarden vast voor de toekomstige oprichting en werking van REPS-NL, het Nederlandse register voor beweegprofessionals, en stelt het principe van wederzijdse erkenning tussen het Europese register van beweegprofessionals (EREPS) en het Nederlandse register vast.

Dit initiatief is een nieuwe belangrijke stap voorwaarts in de uniformering van de Europese fitnesskwalificaties en de implementatie van gemeenschappelijke normen voor de opleidingen voor fitnessprofessionals. De heer Lengkeek, de KNKF-voorzitter, tekende de overeenkomst met de woorden: “De KNKF is verheugd dit exclusieve partnerschap te ondertekenen. In de komende tijd zullen we nauw samenwerken met EuropeActive om REPS-NL te ontwikkelen in overeenstemming met EREPS en Europese onderwijsstandaarden. We zijn ervan overtuigd dat dit de kwaliteit van de fitnessprofessionals en hun training zal verhogen”.

Julian Berriman gaf ook commentaar op het Memorandum: “De ondertekening van de MoUT met KNKF is een belangrijke stap voorwaarts op weg naar de wederzijdse erkenning van fitnesskwalificaties in heel Europa. EuropeActive is vereerd samen te werken met zo'n gevestigde en prestigieuze instantie als de KNKF en kijkt uit naar de toekomstige samenwerking”.

Over KNFK
De Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessbond (KNKF), daarvoor Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessfederatie, is de overkoepelende organisatie van alle aangesloten krachtsporten in Nederland. Het bondsbureau is  gevestigd in Baarn.

Binnen de KNKF worden vijf takken van sport beoefend, alle door zowel mannen als vrouwen. Van de olympische programmaonderdelen zijn dit vrije-stijlworstelen (dames en heren), Griek-Romeins worstelen (heren) en Paralympisch bankdrukken (dames en heren). De niet-olympische sporten zijn Functional Fitness,  Powerliften, Kettlebelsport , Sambo en diverse worstelstijlen zoals Beach Wrestling, Kazak-Kuresi en Pahlevani.

Ga voor meer informatie naar knkf.nl
EuropeActiveKNKF
Gerelateerde artikelen