Duurzaam, betrouwbaar en 'Made in the USA': Precor timmert aan de weg

Verschenen in Bodylife nummer 9 2017

Waar Precor in 2017 veel nieuwe producten introduceerde, zal 2018 een jaar worden waarin het zal voortbouwen op duurzame groei en waarin de verkoop van de nieuwe producten verder gestimuleerd zal worden. In 2018 wil Precor minder bescheiden zijn dan dat het traditioneel is. Nog meer dan gebruikelijk zal Precor de superieure kwaliteit van zijn producten en de uitstekende service voor het voetlicht brengen. Ook zal er nog meer de nadruk gelegd worden op de unieke Networked Fitness waarde propositie en de flexibele financieringsmogelijkheden.



Een terugblik op 2017

Spinning

In 2017 heeft Precor een nieuw lid aan de Spinner-familie toegevoegd: de Spinner Chrono Power. Deze bike biedt directe krachtmeting, zelfgenererend vermogen (nooit meer batterijen nodig!), magnetische weerstand en het helderste console-backlight dat in de branche te vinden is.

De hoge, commerciële verwachtingen van de Spinner Chrono worden al bevestigd door de sterke- en groeiende interesse in de markt voor deze powerbike. Spinner bikes kunnen geplaatst worden in een aparte Spinning studio of ruimte, maar passen ook perfect in het functionele fitnessgedeelte van een sportschool.

HIIT

Hetzelfde kan gezegd worden van de Assault AirBike Elite en Assault AirRunner, die essentieel zijn in elke HIIT of groep circuit-training. De Assault AirBike Elite biedt een soepele rit en verbeterde consolemogelijkheden. Oneindige aanpassingen stellen sporters in staat om het rustig aan te doen en zich op een bepaalde hartslag te richten, of juist een intervaltraining met hoge intensiteit te doen voor een serieuze workout. De Assault AirRunner is een eerste klas elite fitness-hardloopmachine, die een intense training biedt in een kleine verpakking. Zonder maximale snelheid kunnen sporters hun workout tot het uiterste opdrijven. Zowel de AirBike Elite als de AirRunner hebben een ingebouwde handgreep en transportwieltjes, die het gemakkelijk maken om ze te verplaatsen, zodat de trainer snel de ruimte opnieuwe kan configureren en het trainingsaanbod ervan flexibel gehouden kan worden. Precor is er van overtuigd dat het loont om in deze producten te investeren, aangezien HIIT en groepstrainingen nog steeds groeien in populariteit. Volgens het jaarlijkse, wereldwijde onderzoek naar Fitness Trends uitgevoerd door ACSM Health & Fitness Journal (november / december 2017), zijn intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) en groepstrainingen de nummer 1 en 2 van de wereldwijde Fitness Trends voor 2018.

Op de FIBO 2018 zal Precor deze producten tonen in een functionele zone, samen met de erg populaire Queenax. Precor wil hiermee sportschoolhouders en -managers een duidelijk beeld geven van hoe een functionele fitness ruimte in hun faciliteit eruit zou kunnen zien.

Wat kunnen we verwachten in 2018?

Interval loopband

Precor is continu bezig met het verbeteren van zijn producten en het zoeken naar manieren om tegemoet te komen aan de huidige fitnesstrends en -eisen in de markt. De P30i Interval Console, die begin 2018 wordt gelanceerd, is een 'get-on-and-go' console-ervaring die het mogelijk maakt om groepsintervaltraining aan te bieden op de 700 Line loopband. Op elk moment tijdens de training kan de sporter de intensiteit van de intervaloefening wijzigen met one-touch snelheid en hellingtoetsen, zodat zijn training dynamisch kan worden aangepast. Voor extra gemak zijn er drie intervalinstellingen waarmee de sporter heel eenvoudig lage, gemiddelde en hoge intensiteitsintervalniveaus kan programmeren en opslaan. Eenmaal opgeslagen, drukt de sporter simpelweg op één van de drie intervaltoetsen, om over te schakelen naar het opgeslagen snelheids- en hellingsniveau.

RunTV

Precor heeft een open API (Application Programming Interface), wat betekent dat het Operating System kan samenwerken met systemen van derde partijen. Dit biedt de sportschoolhouder of -manager eindeloos veel mogelijkheden. In de eerste helft van 2018 verwacht Precor dat RunTV op al hun consoles aanwezig is. RunTV streamt inspirerende, motiverende en boeiende virtual reality routes voor schermen van loopbanden en crosstrainers. Precor kijkt er naar uit om sporters deze geweldige ervaring te bieden en is en is er zeker van dat het hun cardiotraining nog beter zal maken.

Black Pearl Cardio

Als het gaat om look & feel, dan wordt de trendy kleur Black Pearl op al de Cardio-apparatuur geïntroduceerd. Deze kleur geeft elke Cardio-ruimte een premium uitstraling en zal zeker een 'wow'-reactie teweegbrengen bij iedereen die deze ruimte betreedt.

Brede portfolio

Tot slot wil Precor in 2018 zijn brede portfolio benadrukken en dat het een good-better-best keuze heeft in zijn cardio producten. Dit betekent dat ze een specifiek cardio-aanbod heeft dat aansluit bij de grootte, het type en het budget van iedere sportschool. Tegelijkertijd blijven ze de groeiende populariteit van de krachtapparatuur ondersteunen. In het eerder genoemde rapport Worldwide Fitness Trends voor 2018 staat Krachttraining de afgelopen jaren steevast in de 'Top 5'. Precor is trots op het feit dat zijn krachtapparatuur toegankelijk en intuïtief in gebruik is, voor een breed spectrum aan hedendaagse sportschoolbezoekers: mannen of vrouwen, jong en oud, geoefende atleten of beginnende sporters.

Samenwerking

Precor werkt graag samen met sportschoolhouders, -managers en -trainers. Er wordt aandachtig geluisterd naar hun ideeën en gedachten over het juiste type apparatuur voor hun faciliteit. De Precor sales representatives geven een eerlijk advies op basis van jarenlange ervaring en er is sprake van een intrinsieke motivatie om elke faciliteit zo succesvol en winstgevend mogelijk te maken.

Hetzelfde geldt voor de financiële adviseurs. Precor kent een lange en succesvolle geschiedenis in het aanbieden van uitstekende leasepakketten voor fitnessapparatuur en het helpen van klanten bij het verkrijgen van goedkeuring van de kredietaanvraag hiervoor. De toegewijde financiële staf is één van de meest ervaren teams in de branche en zij leggen graag uit hoe ze kunnen helpen bij de juiste financiering.

Made in the USA

Precor is een groeiende partij die hoogwaardige fitnessapparatuur produceert en verkoopt. Duurzaam, betrouwbaar en Made in the USA. Precor is verheugd dat zij hun marktaandeel voortdurend vergroten en steeds meer sporters kennis maken met en profiteren van de uitstekende Precor-apparatuur.

 

Edities