Fitness Occasions: Razendsnel een club opnieuw inrichten met Panatta en Fitleasen

Verschenen in Bodylife nummer 9 2017


Al jarenlang is er een levendige handel in gebruikte fitness apparatuur. Net als in de andere markten waarin gebruikte goederen van eigenaar wisselen, heeft ook de fitnessbranche een grote stap voorwaarts gemaakt in de occasionhandel. Een sprekend voorbeeld hiervan is Panatta NL / Fitness Occasions BV, één van de grootste leveranciers van professionele fitnessapparatuur, die al jaren actief is in de verkoop, de inkoop en het vakkundig refurbishen hiervan.

Maarten Smit: "Fitness Occasions vertegenwoordigt topmerken zoals Life Fitness, Technogym en Panatta. Vanwege hun samenwerking met deze leveranciers, kan Fitness Occasions zich beroepen op het feit dat ze een uitstekende kwaliteit met bijbehorende service bieden. Alle gebruikte artikelen hebben een jaar garantie. Daarnaast beschikken we over een team dat ruime ervaring heeft in serviceonderhoud, transport en het inrichten en uitruimen van fitnesscentra. Als je dit gegeven combineert met ons brede assortiment van de aangeboden apparatuur, dan zijn we in staat om op korte termijn een club opnieuw in te richten en het volledige proces daarbij te verzorgen."

Fitlease

Als aanvulling op de verkoop van occasion fitness apparatuur en het verzorgen van de inrichting, biedt Fitness Occasions nog een dienst aan in de vorm van een eigen financieringsconcept: Fitlease! Dit 'Fitleasen' is een uniek totaalconcept op het gebied van financieren van nieuwe en gebruikte fitnessapparatuur. Het leasen of financieren biedt vele, nieuwe fitness clubeigenaren de mogelijkheid om snel een uitgebreid assortiment aan trainingsfaciliteiten aan de fitness beoefenaar aan te bieden. Maarten Smit vervolgt: "Iedereen denkt in geval van leasen direct aan auto's, maar fitness apparatuur kan bij ons ook gewoon geleased worden. Wij bieden u een vaste, maandelijkse prijs voor de inrichting van uw fitnessruimte door middel van full operationele lease. Een vast tarief inclusief verzekeringen en twee maal per jaar regulier onderhoud. Op deze manier 'ontzorgen' we de ondernemer. Omdat we zelf voortkomen uit de branche, kunnen we razendsnel adviseren over aan te schaffen apparatuur met bijbehorende tarieven. We spreken de taal van de fitnessclub ondernemer!"

Panatta Worldwide

Sinds een aantal jaren heeft Fitness Occasions de exclusieve verkooprechten in Nederland en Duitsland voor Panatta. "Vanwege onze jarenlange ervaring met de krachtapparatuur van Panatta en met de verkoop hiervan, was de keuze van Panatta niet moeilijk om Fitness Occasions te benoemen tot de exclusieve dealer voor de Nederlandse en Duitse markt. In ons filiaal in Rijssen hebben wij zelfs een Panatta showroom ingericht," aldus Smit. Panatta wordt in Italië gemaakt en wordt al 35 jaar wereldwijd verkocht in 61 landen. De kwaliteit staat bovenaan, maar het onderscheid zit hem in de uitstraling en in de alom geroemde biomechanische overbrenging (soepel!). Vanuit de eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van Panatta wordt veel samengewerkt met de universiteit van Urbino, waar zelfs de opleiding 'Bewegingswetenschappen en Management' door Panatta wordt gesponsord.

Compleet assortiment

"Met zijn nieuwe lijnen en innovaties, heeft Panatta een zeer uitgebreid assortiment met veel mogelijkheden. Voor elk segment of voor elke klant is een passende krachtlijn aan te bieden. In de vorm van de basic SEC Line, de uitgebreide Fit Evo Line, de XP-Lux Line, de nieuwe Monolith Line en de HP Freeweight Line, is er voor elke doelgroep een passende variant aan te bieden," aldus Maarten Smit. Panatta heeft een reeks van productlijnen, de belangrijkste zijn:

  • Sec lijn
  • Evo lijn
  • XP Luxe lijn
  • HP line
  • Fenix Cardio lijn
  • Pininfarina New Gold
  • Bora
  • Flexibility

Deze lijnen worden aangevuld met een breed assortiment aan accessoires en een kids line. De naam zegt het al: een reeks van toestellen geschikt voor kinderen. Deze kunnen zelfs worden ondergebracht in een Kids Corner Structure, een speciale hoek die de fitness clubeigenaar kan inrichten in zijn fitnessruimte.

Behalve voor fitnessclub inrichting zijn er bijvoorbeeld ook innovatieve apparaten verkrijgbaar voor medische doeleinden en revalidatie. Voorbeelden hiervan zijn de medische Leg Press en de Dual System Horizontal Leg Press. Ook biedt Panatta multifunctionele apparaten aan, zoals de Multipurpose Chest Press. "Dit apparaat biedt de mogelijkheid om meerdere oefeningen uit te voeren op hetzelfde apparaat. Het kan bijvoorbeeld erg geschikt zijn voor een Personal Trainer, die beperkt is in zijn ruimte en niet drie apparaten neer kan zetten. Met dit apparaat kan hij het toch mogelijk maken alle oefeningen aan te bieden," volgens Maarten Smit, die vervolgt: "Naast alle apparatuur leveren we ook nog allerlei zaken voor het interieur. Banken, opbergkasten, lockers en spiegels behoren tot de standaarduitrusting van een fitnessclub en wij hebben ze in ons leveringsprogramma! Op al deze artikelen kunnen toestellen worden ingeruild, net zoals je auto's inruilt bij de autodealer. Om een indicatie van de inruilwaarde te krijgen kan een potentiele koper al op voorhand gebruik maken van onze website. We hebben een aparte pagina met een digitaal inruil aanvraagformulier, waarop de gegevens van de aanvrager moeten worden ingevuld en enige foto's moeten worden geüpload van de in te ruilen toestellen. Volgens hetzelfde principe werkt de pagina voor de lease aanvraag, een op maat gemaakte offerte is daarmee snel gemaakt."

Nieuwe Panatta lijnen

Recentelijk heeft Panatta de Cardio Touch geïntroduceerd. Deze nieuwe Touch lijn biedt alle high-end mogelijkheden zoals TV, internet, delen van je resultaten via social media, de mogelijkheid om je eigen persoonlijke programma's te maken en jouw eigen resultaten bij te houden. Maarten Smit vervolgt: "Daarnaast is er nu ook de Panatta Monolith Line. Deze nieuwe high-end krachtlijn kenmerkt zich door haar luxe uiterlijk en uitstraling. Toestellen zijn zo ontworpen dat ze per vier apparaten, tegen elkaar kunnen worden geplaatst. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om de aanwezige ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. Andere nieuwe apparaten in andere Panatta lijnen zijn de Master Gluteus en de Dual System Horizontal Leg Press."

Onderscheidend vermogen

"Fitness Occasions / Panatta NL valt in de markt op vanwege haar uitgebreide assortiment, de diverse mogelijkheden die wij bieden en de benadering richting de klant. Wij proberen echt een partner te zijn voor onze klanten, om samen een passend concept neer te zetten waarmee de ondernemer daadwerkelijk meer geld gaat verdienen," aldus Maarten Smit.

Ook het merk Panatta biedt de mogelijkheid tot onderscheiden. De apparatuur kan gepersonaliseerd worden door middel van de kleursamenstelling van de apparatuur (frame en kussens) of een fraai bedrijfslogo in de kussens. Hierdoor wordt er een bepaalde ambiance en sfeer gecreëerd en onderscheidt de fitnessclub zich van andere fitnesscentra. Maar bovenal is Panatta een merk dat garant staat voor kwaliteit!

Panatta NL / Fitness Occasions is een actieve club, waar Rob Wagemaker en Peter Ruchtie de drijvende krachten achter zijn. De onderneming is gevestigd in Rijssen, maar is zichtbaar door heel Nederland en zelfs daarbuiten. Dit jaar werd er in april deelgenomen aan de FIBO in Keulen, met 153.000 bezoekers de grootste beurs voor fitness, wellness en gezondheid. Op kleinere schaal was Fitness Occasions met Panatta in september aanwezig op de FW Top te Houten, waar ook weer vele relaties werden begroet. Sponsoring van het RTL7 programma 'De Sterkste Man van Nederland' zorgde voor veel naamsbekendheid en hoogtepunten qua inrichting waren Sportplaza Hillegom (al 35 jaar toonaangevend in de Bollenstreek), New Age 22 Sportlounge, Cardio & Fitness Beverwijk en Arnold's Gym uit Kesteren. In maart 2017 was het 'Fitleasen' zelfs een onderwerp in het RTL7 programma Ondernemerszaken, een bevestiging van de klantgerichte aanpak van Fitness Occasions / Panatta!


Voor meer informatie bezoek de volgende websites:
Fitness Occasions www.fitnessoccasions.nl
Panatta NL www.panattasport.nl

Of bel naar +31 548 539 720

 

Edities