Sport&People: compleet in sportopleidingen

Verschenen in Bodylife nummer 8 2017


Wie graag aan de slag wil als fitness- of personal trainer, is bij Sport&People aan het goede adres. Dit professionele en Fit!vak erkende opleidingsinstituut leidt niet alleen nieuwe mensen op voor de fitnessmarkt, maar richt zich ook op bestaande instructeurs of personal trainers die bijscholing willen. 

Tekst: Loet van Bergen

"In de afgelopen tien jaar hebben wij met veel plezier mensen opgeleid tot fitnesstrainer of personal trainer", vertelt opleidingsadviseur Matthé de Jong. "Onze lesmethoden, waarbij de cursisten volledig centraal staan, heeft zich in de praktijk duidelijk bewezen, gezien de enthousiaste en positieve reacties van oud-cursisten. We zijn meer dan alleen een opleidingsinstituut en helpen de cursisten, na het afronden van hun opleiding, succesvol te worden als fitness- of personal trainer. Hiervoor werken wij intensief samen met een aantal top partners zoals onder meer Fitland, Keurmerk Fitness en NL-Actief. Met elkaar zorgen wij er voor dat iedereen die bij ons een opleiding volgt, dat met plezier doet. Ook na het afronden van de opleiding denken wij graag mee in carrièrekansen.

Arbeidsmarkt

Sport&People is ontstaan vanuit Sportcareer.nl: een landelijke vacaturebank voor de fitnessbranche waarmee we veel mensen aan een nieuwe baan in de fitnessport hebben geholpen. "We weten dan ook als geen ander, welke arbeidskansen er liggen binnen de fitnessbranche. En we denken graag mee, voor, tijdens en na de opleiding met de cursisten over hun carrière en de keuzes die zij willen maken. Doordat wij dit belangrijk vinden, kunnen wij een duidelijk en passend advies geven bij het kiezen van een opleiding. Wij doceren onder andere 'NL Actief-Fit!vak opleidingen fitnesstrainer A en B', maar ook andere opleidingen zoals Functional Training, Voeding, Personal Trainer Business, Bootcamp en Kettlebell. Alle cursussen kunnen per maand betaald worden. Dus je hoeft het bedrag niet in één keer op te hoesten. Daarnaast is er nog een gunstige regeling van de belastingdienst en zijn de studiekosten aftrekbaar."

Locaties

Sport&People heeft negen vaste locaties, verspreid over heel Nederland. Hier worden de trainingen en opleidingen gegeven door een team van zo'n achttien zeer ervaren professionals, die met veel passie iedere dag weer klaarstaan voor de cursisten. Het zijn stuk voor stuk docenten die zelf actief zijn in het werkgebied van de fitness, bijvoorbeeld als personal trainer. Daardoor leren de cursisten niet alleen uit een boekje, maar krijgen ze ook bruikbare tips rechtstreeks uit de praktijk." Matthé de Jong verwacht dat in de komende jaren het lesaanbod verder zal groeien. Ook de vraag naar goed opgeleide trainers zal toenemen, omdat er een groei van het aantal cursisten wordt verwacht.

"In de afgelopen tien jaar hebben wij met veel plezier mensen opgeleid tot fitnesstrainer of personal trainer. Onze lesmethoden, heeft zich in de praktijk duidelijk bewezen"

www.sport-people.nl | info@sport-people.nl 

Edities