Voorbeschouwing Fitness en Wellness TOP 2017 op 14 en 15 september te Houten

Verschenen in Bodylife nummer 6 2017

Noteer in uw agenda: 14 en 15 september de FW TOP 2017. Het is hét jaarlijkse evenement voor de fitness- en wellnessbranche, waarbij netwerken, kennis, trends en nieuwe ontwikkelingen centraal staan. Het is de enige, echte fitnessvakbeurs in de Benelux, die zoals altijd weer plaatsvindt in het evenementencentrum Expo Houten te Houten.

Registreer nu voor (gratis) kaarten voor de FW Top. Ga naar www.fwtop.nl en klik op ‘Bestel kaarten’ kies op de registratiewebsite voor “beurstoegang met promotiecode” en gebruik de promotiecode: 5537


Tekst: Loet van Bergen

Het is al de zevende keer dat de FW TOP wordt georganiseerd. De komende editie staat bol van de activiteiten met diverse interessante lezingen, presentaties en workshops. Volgens de organisatie kan deze FW TOP 2017 wel eens het hoogtepunt in de geschiedenis van FW TOP worden. De economische crisis lijkt zijn langste tijd te hebben gehad en de verwachting is dat er weer volop geïnvesteerd wordt in nieuwe apparatuur en programma's. Daarbij heeft de branche het tij mee. Gezondheid staat hoog in het vaandel. Hoopgevend is dat in de nieuwe bewegingsrichtlijn twee keer per week krachttraining wordt aanbevolen voor het behoud van spierkracht, maar ook als probaat middel tegen diabetes en depressie. Volgens de organisatie zal dit de fitnessbranche een flinke boost geven.

Beleving

Fitnessondernemers komen op de FW TOP volledig aan hun trekken. Naast een interessant programma met lezingen, staat de beursvloer vol met standhouders die hun nieuwste apparatuur, groepslesprogramma's, software, ledenadministratie, clubplanners, marketing enzovoorts zullen demonstreren. Vanwege het uitgebreide programma en de verwachte bezoekersaantallen, wordt voor het eerst Hal 3 betrokken bij de FW TOP. Het aantal vierkante meters stijgt hiermee naar in zo'n 11.000. Tijdens deze editie slaat de FW TOP bovendien een nieuwe weg in, met meer beleving en activiteiten op de beursvloer. De vraag hiernaar nam aanmerkelijk toe bij de standhouders en bezoekers.

Lezingen

Op de beursvloer zijn twee ruimten vrijgemaakt waar verspreid over twee dagen verschillende lezingen worden gehouden. Met deze lezingen wil de organisatie de bezoekers de mogelijkheid bieden om kennis op te doen en de gezamenlijke toekomst van de fitnessbranche beter in kaart te krijgen. Denk hierbij aan onder andere duurzaam investeren, online marketing en het gebruik van social media zoals Facebook. Ook gaan een aantal lezingen over interessante ontwikkelingen in de markt, zoals crowdfunding. Een groeiend aantal Personal Trainers maakt hiervan al gebruik zoals Danny Put, die in april is gestart met zijn eigen Personal Fitness Nederland studio in Apeldoorn. Via een crowdfundingproject haalde hij via Geldvoorelkaar.nl binnen dertig minuten € 30.000,- op. Verder zijn er lezingen over boutique fitness, rendementverbetering, online marketing, automatisering, FNV, technologie en over bijvoorbeeld testen en meten, gegeven door toppers uit de praktijk. Voor starters is er een speciale 1 op 1 sessie met Theo Hendriks, CEO van de SLG Group en van onder andere 'IHRSA Europees Fitnessondernemer van het jaar 2009'. Sinds januari van dit jaar is hij ook mentor bij NL Groeit. Voor starters heeft Theo de 'Tien Geboden' voor de fitnessondernemer uitgewerkt. Hierin deelt hij zijn visie over de beste locatie, positionering en doelgroepen, All-in lidmaatschap, retentie of sales, promotie, de voor- en nadelen van profitcenters als wellness en beauty- PT aanbod, personeelsbeleid, marketing en leasing. Daarnaast geven NHN en Hidden Profits gedurende de twee FW TOP dagen lezingen over online marketing, sales- en retentie software. Op FWTOP.nl staat het volledige lezingenprogramma met uitgebreide omschrijvingen. Uiteraard zijn wijzigingen voorbehouden.

Netwerkborrel

Zoals vanouds wordt op donderdag 14 september vanaf 16.00 uur bij de Body Biz stand een feestelijke FW TOP netwerkborrel georganiseerd voor alle standhouders en hun relaties. Naast een drankje en een hapje is er ook live muziek aanwezig. Speciaal voor deze netwerkborrel heeft de organisatie de imponerende soulzangeres Beulah en de Nederlandstalige zanger Ricardo weten te strikken. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om bij te praten met collega's en relaties.

Highlights

Het exposantenaanbod is ieder jaar een mix van toonaangevende merken en verrassende nieuwkomers zoals Venzinni, een leverancier van professionele cardio- en krachtapparatuur uit Italië. Zij hebben zelfs een echte Ferrari op de stand staan! Venzinni is voor de ontwikkeling van hun fitnessapparatuur geïnspireerd door Ferrari vanwege het design, kracht en snelheid. Tevens toont het bedrijf hun nieuwe myCircle, een krachttrainingscircuit waar je een complete training in slechts 27 minuten voltooit.

Venzinni hal 1 | standnummer 225

Uiteraard ontbreekt Matrix niet op de beurs. Zij laten voor het eerst in de Benelux het gloednieuwe MX4 Small Group Trainingsprogramma zien. Een kant-en-klaar trainingsprogramma gebaseerd op vier pijlers: cardio, power, strength & endurance. In een MX4 seminar tijdens de beurs, worden alle ins- and outs door de founder van MX4, Steve Barrett, uitgelegd om te verduidelijken wat dit trainingsprogramma kan betekenen voor de fitnessondernemer. Verder vertelt krachttrainer Jorden Bres alles wat je wilt én moet weten over krachttraining. Tenslotte deelt bewegings- en voedingsdeskundige Henk Kraaijenhof zijn inspirerende visie op de rol van Cardio & Endurance in relatie tot intervaltraining. Aanmelden kan via matrixmembers.nl/mx4.

Matrix hal 1 | standnummer 415

Indoorcycling blijft binnen de fitness ongekend populair. Steeds meer leveranciers spelen daarop in. MoveToLive introduceert op de beurs het Stages Flight Concept dat bestaat uit solide indoor fietsen waarmee het outdoor fietsgevoel geëvenaard wordt. De fietsen zijn voorzien van een nauwkeurige powermeter, welke de prestaties inzichtelijk maakt voor fietser en instructeur. Dit in combinatie met een virtual reality (real life routes via Google maps) met virtual instructeur.

MoveToLive hal 1 | standnummer 305

Indoor roeien is één van de meest effectieve fitness oefeningen. Het is een workout die je gewrichten spaart, de spierkracht in je hele lichaam verbetert en voor een hoog calorieverbruik zorgt. Momenteel is Indoor roeien in groepsverband één van de snelst groeiende fitnesstrends wereldwijd. De groepslessen op de nieuwe SKILLROW™ van Technogym zijn geïnspireerd op de trainingen van Olympische atleten en bieden, naast een effectieve workout, ook inzicht in je prestaties via de native SKILLROW™ App. Daag je tegenstanders uit en race naar de overwinning in Crew Races!

SKILLROW™ vormt samen met SKILLMILL™ SKILL LINE. Binnen dit format ligt de nadruk op de SKILLATHLETIC TRAINING METHOD. Hierbij focussen we op het stelselmatig verhogen van de lichamelijke allround trainingscapaciteiten: kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid.

Technogym hal 2 | standnummer 820


LifeFitness laat zien waar het voor staat tijdens de FW TOP 2017. Deze onderneming biedt 170 vierkante meter inspiratie tijdens de beurs. Bezoekers kunnen ontdekken hoe ze zelf een Official Hammer Strength Training Center kunnen worden en wat de laatste trends zijn in small group training in de Hammer Strength area. Voor de fanatieke fietsers en ICG fans onder ons, hebben we een primeur tijdens de beurs: de nieuwe IC8! Daarnaast kan je zelf ervaren hoe Cybex je maximaal resultaat biedt tijdens een workout en hoe de vernieuwde Integrity Series eruit ziet en presteert.

LifeFitness hal 1 | standnummer 220

Onder motto 'Panatta is back in business' wordt op de beurs het hele scala aan Panatta apparatuur gedemonstreerd. Waaronder de nieuwe Cardio Touch lijn, die momenteel booming is en voorzien is van een duidelijk en helder touchscreen. Verder toont Panatta de vrij nieuwe MONOLITH LINE met vooral een mooie uitstraling, als aanvulling op de bestaande lijnen.

Panatta hal 1 | standnummer 425.

Voor financieringen van apparatuur kunnen klanten bij Fitlease terecht, evenals ze voor gebruikte apparatuur bij Fitness Occasions kunnen aankloppen. Zij zijn ook met een aparte stand aanwezig is op de FW Top.

Fitness Occasions hal 1 | standnummer 430

Software

De ontwikkelingen op het gebied van software, wearables en datatechnologie hebben in de afgelopen jaren flinke stappen gezet. Eén van de aanbieders van software is Virtuagym. Zij zullen de nieuwste ontwikkelingen van hun 'alles-in-één softwareplatform' voor sportscholen en personal trainers laten zien, waaronder een vernieuwde workout editor en een gloednieuwe mobiele app voor coaches en trainers. Daarnaast kunnen bezoekers ook de nieuwe wearables en in-gym kiosk van NEO Health uitproberen.

Virtuagym hal 2 | standnummer 715

eGym toont op de beurs haar succesvolle eGym trainingscurve, die een nieuwe gebruikersinterface heeft gekregen. Daarbij zijn onder andere geoptimaliseerde gamification elementen toegevoegd, die voor extra motivatie zorgen. Zo lang je tijdens de oefening binnen de curve blijft, verzamel je eGym-punten. Dit is vergelijkbaar met het klassieke Pacman-spel. De curve heeft bewezen een zeer effectieve trainingstool te zijn en helpt om op regelmatige basis te blijven sporten én op de juiste manier te trainen.

eGym hal 1 | standnummer 405

Dewi Software houdt tijdens de beurs een sneak preview van Dewi Online, die later dit jaar beschikbaar is. Via het e-mailadres HYPERLINK "mailto:dwissink@dewi.nl" dwissink@dewi.nl kan de geïnteresseerde bezoeker een afspraak maken voor een persoonlijke blik achter de schermen. Hier wordt de nieuwste versie van de huidige Clubmanager gedemonstreerd, voorzien van up to date Cloud software, die fungeert als geïntegreerde totaaloplossing voor clubmanagement.

Dewi Software hal 2 | standnummer 625

Ook de software van LogiFit Advanced heeft een update gehad met een geheel nieuw ontworpen design, met een modern managementdashboard en software die sneller werkt dan de vorige versie. Het pakket is volledig backwards compatibel en blijft het meest veelzijdige pakket met behoud van alle functionaliteiten, clubApp en web integratie.

Logifit hal 1 | standnummer 400

Voeding

Voeding wordt binnen de fitnessbranche een steeds belangrijker element. Iemand een trainingsplan geven zonder voedingsschema, zet geen zoden aan de dijk. Hoe het wèl kan laten Body Support en BenFit zien op de beurs. Naast de '8-menu-series' die ze aanbieden, is er een nieuwe, eiwitrijke menu serie ontwikkeld, die er voor zorgt dat eten nóg leuker en lekkerder wordt. Of je nu wilt afvallen, aankomen of puurder wil gaan eten. Ook zal er dit jaar nog een nieuwe 'vegan menu serie' en een 'pescotarische menu serie' geïntroduceerd worden. Tevens wordt tijdens de FWTOP het eerste exemplaar van een uniek coaching boek getoond, met een preview van twee complete marketing acties ter ondersteuning van de lifestyle programma's.

Body Support hal 1 | standnummer 835

Meten is weten

Dat meten steeds belangrijker wordt, om te kijken hoe de vooruitgang verloopt, moge duidelijk zijn. Er komt steeds meer geavanceerde en medisch gekalibreerde meetapparatuur op de markt, die via bio impedantie de lichaamsamenstelling nauwkeurig in kaart brengen. InBody Europe is zo'n onderneming die dit soort meetapparatuur aanbiedt, die als leidraad kan dienen voor het opstellen van een trainingsprogramma.

Inbody Europe hal 2 | standnummer 755

Ook bodyLIFE is op de FW TOP met een eigen stand aanwezig, waar bezoekers de allernieuwste uitgave mee kunnen nemen. Deze staat weer bol van de actuele reportages en de laatste ontwikkelingen in de fitnessbranche. Een bezoek aan de bodyLIFE stand is de moeite waard en een mooie gelegenheid om uw product of activiteit in de fitnessbranche onder de aandacht van onze lezers te brengen!

bodyLIFE hal 2 | standnummer 809

De 2017 editie van de FW Top wordt alweer voor de zevende keer georganiseerd en belooft een regelrechte topper te worden. Een bezoek aan Expo Houten op 14 of 15 september is daarom een 'must' voor iedere personal trainer of fitness ondernemer!

Registreer nu voor (gratis) kaarten voor de FW Top. Ga naar www.fwtop.nl en klik op ‘Bestel kaarten’ kies op de registratiewebsite voor “beurstoegang met promotiecode” en gebruik de promotiecode: 5537

 

Edities