Club van de maand: Fitness & Gezondheidscentrum Elst

Verschenen in Bodylife nummer 6 2017

Fitness & Gezondheidscentrum Elst slaat haar vleugels uit

De broers Rafi en Zari Daoud zijn hardstikke blij met hun fitnesscentrum op de eerste en tweede verdieping in het prachtige nieuwe pand van Fitness & Gezondheidscentrum Elst. In dezelfde behuizing zijn ook een tandarts, podotherapeut, fysiotherapeuten, diëtisten en een voetcentrum gevestigd. Samen met deze zorgverleners is er een mooi eerste lijncentrum ontstaan.

Tekst en foto's: Loet van Bergen

"Voor ons is een droom uitgekomen", zegt de goedlachse Rafi Daoud. "We hebben nu een fitnessruimte en twee groepsleszalen, met in totaal 750 vierkante meter, die twee keer groter zijn dan onze vorige locatie, die hier vandaan op een steenworp afstand ligt. Daar is ons fitness avontuur in 2011 begonnen."

Van sporten naar fitnessondernemer

Van jongs af aan zijn Rafi en Zari fanatieke sporters. Ze wilden op gegeven moment van hun hobby hun beroep maken. Na het volgen van een aantal opleidingen tot fitnesstrainer, zijn ze les gaan geven in diverse fitnesscentra. Daoud: "Op gegeven moment waren we toe aan een nieuwe uitdaging. In eerste instantie hebben we gekeken of we een fitnesscentrum konden overnemen, maar dat had niet direct onze voorkeur. We waren er al snel uit dat we zelf iets wilden opzetten. Via-via zijn we terecht gekomen in Elst, waar we een ruimte van 280 vierkante meter konden huren, boven Willems Wonen. Later hebben we deze ruimte nog uitgebreid naar 350 vierkante meter. Al gauw groeiden we uit ons jasje en waren we dringend op zoek naar een andere locatie. De helpende hand werd geboden door een clublid van ons, die wel wilde investeren in de bouw van een nieuw fitness- en gezondheidscentrum. Vorig jaar is de bouw gestart en afgelopen maart feestelijk geopend. Laatst hebben we nog een 'Open Dag' gehad, die boven verwachting veel bekijks trok. Veel leden en buurtbewoners kwamen een kijkje nemen en dat leverde weer een aantal nieuwe leden op. De meeste leden krijgen we via mond-tot-mondreclame en is een doorsnede is van de bevolking: van jong tot oud. Niet alleen uit Elst, maar ook uit omliggende dorpen zoals Valburg, Driel, Bemmel, Lent en Oosterhout. De reacties op Facebook spreken voor zich. "Een kracht- en fitnesscentrum met enthousiaste en professioneel opgeleide medewerkers."

Moderne inrichting

Vol trots leidt Daoud de redactie van bodyLIFE rond in de nieuwe fitnessruimte, met een moderne uitstraling en fraai uitzicht naar buiten. "In samenspraak met de architect hebben we de indeling van de zalen en kleedkamers deels zelf ontworpen, die we vervolgens naar eigen smaak hebben ingericht." Daar hebben de broers zeker niet op beknibbeld, getuige de fraaie afwerking van de fitnessruimte met prachtige kleedkamers die een houten design afwerking hebben met dezelfde 'look-and-feel' als de lockers met pincodeslot. Ook staat er in beide kleedkamers een infraroodsauna. Voor de apparatuur hebben de broers aangeklopt bij Matrix, waar ze ook de apparatuur van de vorige locatie hadden aangeschaft. "Zij hebben ons geadviseerd ten aanzien van de indeling en de aanvulling op de oude apparatuur van zes jaar oud, die er overigens nog perfect uitziet." Het is een klassieke indeling met aan de ene kant van de ruimte de cardio-apparatuur en aan de andere kant de krachtlijnen, plate loaded apparaten en vrije gewichten. In het oog springen de nieuwe crosstrainers van Matrix uitgerust met een beeldscherm, internet en virtuele trainingsvideo's uit de hele wereld. Nieuw is ook de TX Loopband van Matrix zonder motor. Met behulp van twee hendels aan de zijkant, kunnen de sporters de weerstand verhogen. In het midden van de ruimte staat de crossfitzone. "Daar kunnen veertien sporters tegelijk hun oefeningen doen als circuit training. Dit is ideaal voor beginners, maar ook voor senioren. We gaan voor die laatste doelgroep speciale lessen maken", vertelt Daoud. "Daarnaast geven we ook functional training als groepsles met kettlebells, ballen, ropes en plyboxen. Het was een behoorlijke investering", licht Daoud toe. "Maar we hebben er goed voor gespaard. We zijn wat dat betreft nog van de oude stempel: eerst sparen en dan kopen. Daardoor hebben we ook geen schulden."

Groepsprogramma's

Op de tweede verdieping liggen twee groepszalen. In de ene zaal worden voornamelijk de groepslessen gegeven van Club Joy en Belly Boost. "Sinds kort kunnen de leden deze lessen ook virtueel volgen. We hebben het pas een paar weken in ons bezit, waardoor het nog niet volop wordt gebruikt. In de komende tijd willen we dat meer op de kaart gaan zetten. In de andere zaal wordt Health Boxing beoefend, waar gebokst wordt tegen een bokskussen en waar Functional Training wordt gegeven. Daar is volgens Daoud grote behoefte aan. Op den duur willen we er nog indoorcycling aan toevoegen, zodat er voor iedereen wat wils is", aldus Daoud.

Toekomst

Met deze nieuwe fitnessruimte zijn de beide broers Fari en Zari Daoud naar eigen zeggen op de toekomst voorbereid. "We hebben ruimte genoeg om door te groeien in het aantal leden. Daar maken we ons ook geen zorgen over. Elst is een groeigemeente en in de wijk hierachter wonen 5.000 mensen. De afgelopen maanden waren zeer hectisch vanwege de bouw en de verhuizing. Gelukkig zijn we nu in een rustiger vaarwater gekomen en kunnen we ons richten op waar we echt goed in zijn: mensen fit en gezond maken."

Meer informatie op www.fitnesselst.nl of neem contact op via info@fitnesselst.nl of 0481 - 354086

 

Edities