Maak kennis met FitMasterFreddy: slimmer en sneller trainen

Verschenen in Bodylife nummer 6 2017

FitMasterFreddy is een nieuwe naam in de fitness wereld, maar de ervaring die erachter zit is gebaseerd op vele jaren actief bezig zijn in diezelfde wereld. Het gezicht van FitMasterFreddy verovert momenteel in ijltempo de status van 'de personal assistent van de personal trainer'. Een leuke term, maar wat zit daar achter?

Tekst: Peter Vader



Remy Moelchand (mede-oprichter van FitMasterFreddy): "We hebben onze webbased software ontwikkeld voor personal trainers en sportscholen, voorheen richtten we ons ook op fysiotherapeuten. Van ons eerdere softwarepakket Cariphy moesten we de naam veranderen. Eén van onze wensen was om ons merk een eigen gezicht te geven en zo ontstond 'Freddy'. "Kan de personal trainer het dan niet alleen af?" is de eerste vraag die boven komt drijven. Natuurlijk wel, maar een personal trainer steekt zijn tijd en energie liever in zijn klanten, dan dat-ie veel tijd verliest met het maken van gepersonaliseerde trainingsschema's. Dat werk wordt hem nu uit handen genomen door FitMasterFreddy, dat is toch ideaal?"

Cariphy wordt FitMasterFreddy

Afgelopen maart veranderde de naam van Cariphy definitief in FitMasterFreddy, dat viel mooi samen met de introductie van de nieuwe webbased software. "Met Freddy heeft het pakket een eigen gezicht gekregen en dat is een andere benadering dan gebruikelijk. Het doel is om de personal trainer meer tijd te geven om te besteden aan zijn klanten. Het maken van trainingsschema's bijvoorbeeld kost veel tijd. Nu doet 'Freddy' het voor hem. De klant - fitness club of personal trainer - neemt een abonnement op het gebruik van het pakket en creëert daarmee tijd voor hemzelf en de cliënt. Het pakket is heel gebruiksvriendelijk en kan bovendien iedere maand worden opgezegd. Via de website vul je het registratieformulier in en je kunt meteen aan de slag. De eerste drie cliënten zijn zelfs gratis. Makkelijker kunnen we het niet maken?", aldus Remy Moelchand.

Trainingsdoel staat centraal

Remy vervolgt: "Alle opgedane ervaring is natuurlijk niet verloren gegaan. De oude software met de naam 'Inspire' is in zijn geheel verwerkt in het nieuwe pakket. Het grote verschil is nu dat de huidige software een moderne user interface heeft en de trainer daardoor makkelijker kan werken. Het is gewoonweg simpeler uitgevoerd. Onze gedachte is dat we werken vanuit de cliënt van de trainer. Het trainingsdoel staat daarbij altijd centraal."

FitMasterFreddy kent zes verschillende trainingsdoelen in zijn software:

  1. Afvallen.
  2. Uithoudingsvermogen.
  3. Sterker worden voor beginners.
  4. Sterker worden voor gevorderden.
  5. Breder worden.
  6. Explosiviteit.

"Er wordt altijd gedacht vanuit het trainingsdoel, de basiswaarden zoals bijvoorbeeld herhalingen en pauzes zijn namelijk voor ieder doel anders. We hebben dat allemaal al automatisch voorberekend en geïmplementeerd in ons programma. Dit doen wij op basis van de '1RM leer'. Deze theorie leren personal trainers tijdens hun opleiding, om volgens een bepaalde volgorde en manier te trainen. Het is een theoretische onderbouwing van het trainingsproces."

Geen beperkingen

Trainingsschema's voor cliënten kunnen onbeperkt gemaakt worden. Hierbij kan de trainer kiezen uit een database met meer dan 1.000 oefeningen. Deze oefeningen staan allemaal in professionele foto's en tekst met duidelijke uitleg voor de cliënt uitgebeeld. Het programma is geschikt voor ieder device: laptop, smartphone, tablet, kortom, alles waarmee je op internet kunt. Via de browser log je in op de FitMasterFreddy website. De rest gaat vanzelf. Updates komen regelmatig voor, maar daar hoef je niets voor te doen. Deze zijn automatisch zichtbaar nadat je hebt ingelogd. Remy: "We zijn flexibel. Als jouw bedrijf groeit dan groeit FitMasterFreddy mee, zo betaal je altijd een maandbedrag dat past bij de grootte van je bedrijf. Hoe meer cliënten je hebt, hoe meer je betaalt. Trainingsschema's voor je cliënten kun je onbeperkt maken."

Grootse toekomstplannen

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een app voor de cliënt, waarin deze zijn eigen trainingsschema's kan zien en kan communiceren met zijn trainer(s).Ook de uitbreiding met voedingsadvies staat op de planning. FitMasterFreddy hoopt dit in de loop van volgend jaar op de markt te kunnen brengen.

Meer dan software?

Naast software doet FitMasterFreddy nog meer. Via een huurconstructie kunnen klanten een AED aanschaffen voor slechts € 1,00 per dag. Met een AED kun je direct hulp verlenen in geval van een hartstilstand. Het draagbare apparaat analyseert het hartritme en geeft opdrachten aan de hulpverlener, die daarvoor zonder enige kennis een leven kan redden. In de FitMasterFreddy webshop vind je verder trainingsmaterialen, voedingssupplementen, shakes, vitamines en allerlei producten die bijdragen aan een veilige sportschool. Kortom: FitMasterFreddy vult de status van personal assistent van de fitness trainer op vele vlakken in!

Meer informatie op www.fitmasterfreddy.com of neem contact op via support@fitmasterfreddy.com of 085 - 487 59 00

 

 

Edities