Nieuwste fitnesssensatie LXR®: Hoge score in de bodyLIFE Innovatie Award 2017!

Verschenen in Bodylife nummer 4 2017

Sportclubeigenaren weten het; korte, intensieve trainingen met een hoge intensiteit zijn immens populair. Maar steeds meer bezoekers hebben ook behoefte aan trainingen die zijn gericht op herstel, ontspanning en flexibiliteit. Twee gegevens, die het uitgangspunt hebben gevormd voor de ontwikkeling van een gloednieuw trainingsconcept met twee unieke programma's: LXR® Strength en LXR® Mobility. LXR®, onderdeel van Xco Sports Company, is de nieuwste sensatie in de fitnesswereld en heeft vanwege het grote succes dat nu al is geboekt hoog gescoord in de bodyLIFE Innovatie Award 2017 door het winnen van de publieksronde.

LXR® (spreek uit als elixer) is een exclusief trainingsprogramma dat inspeelt op de laatste trends in de fitnessbranche met wetenschappelijk onderbouwde groepstrainingen, die aansluiten bij de behoeftes van deze tijd. Het combineert functionele krachttraining met HIIT training en foam rolling met stretching in twee unieke trainingsprogramma's: LXR® Strength en LXR® Mobility.

LXR®

LXR® Strength is een High Intensity Interval Training van dertig minuten. Kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie komen samen in de functionele workout en zorgen voor snel resultaat; vetverbranding, spierkrachtontwikkeling en conditieverbetering. "Voor het eerst wordt een functionele training in groepsverband gedaan en op muziek", zegt program director en LXR®-mastertrainer Geert van Poppel trots. "Dat werkt voor deelnemers ontzettend motiverend. Waar ze vaak vrij snel afhaken van een training zonder vaste structuur, blijven ze nu wèl komen. Zichtbare resultaten worden dus ook echt geboekt."

LXR® Strength

Tijdens LXR® Strength wordt gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde fitness bags. Dat bags in de geschiedenis van de fitness veel terugkomen, is niet zo gek. Met hun robuuste karakter zijn het uitstekende tools om een full body workout tot een succes te maken. LXR® heeft nieuw leven ingeblazen in de aloude fitness bag. De beste ingrediënten uit het verleden zijn samengesmolten met een moderne trainingsaanpak en vormen samen LXR® Strength. De fitness bags maken trainingen dynamischer en minder voorspelbaar, dan wanneer met een 'dood gewicht' als een barbell of dumbbell wordt getraind. "Tijdens de LXR®-trainingen, maken we geïntegreerde bewegingen", legt Van Poppel uit. "Spieren van het onder- en bovenlichaam worden zo aan elkaar gekoppeld waardoor de core geactiveerd wordt." Het lichaam leert zowel om te gaan met het gewicht van de bag als de snelheid van de bewegingen, wat coördinatie vereist. Het maakt trainen met de LXR®-bag functioneel en effectief.

LXR® Mobility

Tijdens een LXR® Mobility-training staan mobiliteit, flexibiliteit en spierherstel centraal. "De trainingen duren slechts vijftien minuten", vertelt Van Poppel. "We maken gebruik van foam rollers. Ze helpen de doorbloeding in spieren op gang te brengen en kunnen gevoelige knopen masseren. Met behulp van stretchoefeningen verlengen we de spieren die zojuist gemasseerd zijn voor optimale flexibiliteit en een snel spierherstel." De twee LXR®-trainingsprogramma's kunnen los van elkaar gevolgd worden, maar zijn ook uitstekend te combineren. "Dan heb je het over de ultieme workout van 45 minuten."

Trainingsprogramma

Net als bij andere trainingsonderdelen van Xco Sports Company kunnen clubs die een overeenkomst aangaan rekenen op een intensieve begeleiding. "Instructeurs worden door ons opgeleid", legt Van Poppel uit. "Als ze eenmaal gecertificeerd zijn, ontvangen ze vervolgens ieder kwartaal een dvd met een nieuw trainingsprogramma." Met vragen kunnen klanten altijd bij de organisatie aankloppen. Xco Sports Company gaat voor zoveel mogelijk tevreden klanten en probeert daarom zo goed mogelijk te ondersteunen.

Muziek

LXR® is pas in december 2016 geïntroduceerd, maar is nu al een groot succes. Dat vindt Van Poppel niet zo gek. "Veel mensen willen hun conditie verbeteren, maar ook in shape blijven. Dan is intensieve krachttraining een must. Maar een keer meedoen en het vervolgens volhouden zijn twee heel verschillende dingen. We proberen deelnemers daarom te motiveren door lessen zo leuk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door muziek te selecteren die bij de bewegingen past. Het helpt; de LXR®-groepslessen zijn enorm populair."

 

Edities