bodyLIFE Innovatie Award 2017: "And the winner is: Tribe Team Training!"

Verschenen in Bodylife nummer 4 2017Ook dit jaar ging bodyLIFE weer op zoek naar het meest vernieuwende product, concept of programma in de fitnessbranche van het afgelopen jaar. Tijdens een wervelende showavond in Studio's Aalsmeer op zondagavond 21 mei, in het kader van de Dutch Fitness Awards, werd de winnaar bekend gemaakt. Tribe Team Training pakte de hoofdprijs in de bodyLIFE Innovatie Award 2017!


De aanloop naar de prijsuitreiking kende een publieksronde en een beoordeling door een vakjury. Tot 30 april kon er voor de publieksronde online gestemd worden door het geïnteresseerde publiek. Nadat tijdens de publieksronde de eerste tien genomineerden werden gekozen, volgde voor hen op dinsdag 2 mei hun presentatie voor de vakjury. Tijdens een bijeenkomst op Landgoed Zonneheuvel in Doorn, kreeg iedere genomineerde de gelegenheid om zijn product of dienst te presenteren. Na deze sessie volgde het juryberaad en werd de winnaar bepaald voor 2017. Marije de Vries namens de jury: "Als criterium hadden we gesteld dat het product of dienst laagdrempelig voor de fitnessondernemer zowel als voor de consument moest zijn. Het moest betaalbaar, haalbaar en makkelijk te implementeren zijn. De consument moet denken: dat is iets voor mij! De aandacht voor de consument wordt steeds belangrijker, dit is een groeiende behoefte in de markt. Een ontwikkeling die je overal ziet, omdat op dit vakgebied nog voortuitgang geboekt kan worden."

Marije de Vries vervolgt: "De uitgangspunten van de beoordeling vonden we unaniem bij Tribe Team Training het meeste tot hun recht komen. Daarom is Tribe Team Training de winnaar geworden! Nummer twee is effle-xx, die de branche met name aan het denken zet vanwege hun nieuwe aanpak op het gebied van training en mobiliteit. Ze bleven daardoor net iets voor in de jurybeoordeling op nummer drie, Zone Performance."


Wat is Tribe Team Training?

Tribe Team Training: de evolutie van Small Group Training

Small Group Training is door veel trainers, consultants en bedrijven bestempeld als de manier om meer omzet te genereren, meer resultaten te boeken bij je leden of klanten en de klantenbinding te verbeteren. En deze potentie heeft het ook, maar het is helaas niet goed uit de verf gekomen. Een aantal puzzelstukjes klopten niet helemaal en Tribe Team Training (afkomstig uit Nieuw-Zeeland) heeft deze veranderd waardoor deze succesformule in hoog tempo de wereld aan het veroveren is.

Commitment, Community & Progressieve programmering zijn de speerpunten van Tribe Team Training en hierdoor voelen je leden en klanten zich niet alleen sterker en fitter, maar krijgen ze iedere 7 weken een fysiek bewijs door middel van een Fitness Assessment.

Tribe Team Training bestaat uit 5 verschillende trainingsvormen die een specifieke doelgroep bedienen. Te weten:

  • Tribe Fit
  • Tribe Life
  • Tribe Core
  • Tribe Punch
  • Tribe Kids

Elke trainingsvorm kent een 7 weekse progressieve programmering die start en eindigt met een Fitness Assessment en kent een grote variëteit aan bewegingen zoals Olympic Weightlifting, Body Weight Training, Animal Flow, Kettlebells, Dumbbells, ViPR's en nog veel meer.

Ieder seizoen zijn er nieuwe vaardigheden of bewegingen die de teamleden aangeleerd krijgen of zichzelf in kunnen verbeteren.

www.tribeteamtraining.nl


Wat is efle-xx?

efle-xx: de eerste volledig geautomatiseerde flexibiliteitstraining

De connected eGym trainingsvloer blijft groeien: het hightech bedrijf uit München introduceert namelijk de allereerste volledig geautomatiseerde, via software gestuurde efle-xx toestellen met elektrische motor. Hierdoor maakt eGym de volgende stap op weg naar hun toekomstvisie van een functionele fitnessclub voor de massamarkt.

Het efle-xx circuit bestaat uit 8 elementaire toestellen met specifieke oefeningen die de flexibiliteit van het lichaam verbeteren en een verkeerde houding verhelpen. Verkorte spieren worden op gerichte wijze in lengte en kracht getraind. De resultaten die leden boeken met efle-xx zijn verbluffend. efle-xx compenseert op unieke wijze onze ongezonde leefstijl waarbij we teveel zitten, de spieren aan de voorzijde van het lichaam te veel verkorten en de spier aan de achterkant te slap hebben gemaakt.

Flexibiliteit en verlichting van pijn en spanning zijn het resultaat, beter ademhalen, beter slapen, minder klachten. Met efle-xx kun je rug-, schouder-,nek- en heupklachten verminderen en voorkomen. Een efle-xx training is eenvoudig, effectief en duurt niet langer dan 15 minuten.

Het unieke en innovatieve aan het systeem is dat de toestellen volledig geautomatiseerd worden ingesteld, wat er voor zorgt dat de leden altijd op de juist wijze veilig en gericht trainen met voor de clubs een minimale inzet (en daarmee kosten) aan personeel. Door de connectiviteit, de tweede unieke innovatie, met de eGym cloud, kunnen trainingsschema's aan de leden worden toegekend en kan de trainingsvoortgang worden geanalyseerd.

De trainer kan de efle-xx training toevoegen aan het trainingsschema van de leden en de leden ontvangen waardevolle punten voor elke afgeronde training in hun eigen eGym Fitness App.

Handmatig bijhouden behoort tot het verleden, nu wordt alles automatisch geregistreerd na het inloggen met de persoonlijke RFID chip. Optimale motivatie voor de leden!

www.eGym.nl


Wat is Zone Performance van Epass-Online?

Maak je klaar voor het fitness-centrum waar elke hartslag telt.

Epass-Online heeft in samenwerking met RAF Sport een programma ontwikkelt waarbij ieder individu binnen het fitnesscentrum op hartslag kan trainen waarbij deze op grootscherm is af te lezen. Met de individuele hartslagtraining zullen de leden harder werken, zich gemotiveerder voelen en snel weer terugkomen om hun statistieken te verbeteren.

Meten is weten. Hartslagmeting op een groot scherm voor een spinningles bestond al, maar nu is dit ook ontwikkelt voor in de fitnesszaal op individuele basis. Technologie staat sowieso meer en meer centraal in ons dagelijks leven en heeft de manier waarop we sporten behoorlijk veranderd. Smartphones en allerlei wearables houden al het aantal stappen dat je per dag zet bij, ze kunnen je hartslag meten en weten wanneer je naar bed gaat. Omdat tijdens de training op de grote schermen je hartslag wordt weergegeven, krijg je direct feedback en is het lid er bewust van of er wel voldoende of juist niet te hard wordt getraind.

Het is nu dus objectief te meten hoe het lid in de sportschool traint, in welke zone en hoe veel calorieën hij of zij heeft verbrand per training. Of je nu meedoet aan een groepsles of individueel aan het trainen gaat in het krachthonk. Na iedere training worden alle statistieken doorgestuurd naar het lid per e-mail of sms. Er zijn door de leden zelf ook doelstellingen op te stellen over het bijvoorbeeld te verbranden aantal calorieën of het aantal trainingen per maand en daarbij een bonussysteem op te zetten. Alle gegevens worden opgeslagen in E-pass-Online zodat de trainers deze informatie kun inzien en daarbij de leden extra kunnen coachen.

www.epass-online.nl

Edities