Kees Broertjes:"eGym is het enige merk dat een volledig connected trainingsvloer aanbiedt"

Verschenen in Bodylife nummer 3 2017

Op de druk bezochte stand van eGym ontmoeten we Kees Broertjes, countrymanager van eGym in de Benelux. Het grote aantal bezoekers op de eGym en fle-xx stand maakt hem erg enthousiast. "Je ziet dat de markt klaar is voor de volledig "connected" trainingsvloer. eGym groeit en dat is duidelijk zichtbaar!"

Niet hangen, maar werken

Het productenpakket leent zich uitstekend daarvoor. Als eerste onderwerp snijdt Broertjes efle-xx aan: "efle-xx is ontstaan uit de gedachte dat we te veel in een verkeerde houding verkeren, met name, zitten. Veel zitten leidt tot diverse klachten, onder meer door een slechte doorbloeding. Door de verkeerde houding raken de spieren aan de voorkant van het lichaam verkort en de achterkant blijft slecht ontwikkelt. Om deze situatie te verbeteren zouden we gericht de gehele voorkant, het hele 'borst-buik-been' gebied, open dienen te maken. Daarvoor hebben we de juiste apparatuur nodig en de juiste trainingsinstructies. Daarvoor heeft eGym 'efle-xx' ontwikkeld. Het is geen stretching, maar spierlengte training, door de spier in zijn uiterste stand te belasten. We maken korte spieren weer lang. Bij fle-xx kun je niet lekker hangen, maar moet je echt werken. En na een rondje fle-xx is het zweten geblazen. Uitstekend om je spieren te activeren. De geautomatiseerde instelling bij efle-xx en het geautomatiseerde trainingscircuit maken het mogelijk dat één instructeur tot wel 8 mensen tegelijk persoonlijk kan begeleiden.
 

Connected

Kees Broertjes vervolgt: "eGym wil de fitness vloer voor iedereen laten werken, waarbij alle toestellen met elkaar kunnen communiceren. Met de RFID-chip om je pols weet het toestel wie jij bent, wat je toestelinstellingen zijn en welke training je moet volgen. De investering die hiervoor nodig is, verdient zich snel terug door de lagere personeelskosten, omdat de begeleiding voor het overgrote deel volledig geautomatiseerd is. Het is uiteraard heel belangrijk dat leden gemotiveerd blijven, want gemotiveerde sporters blijven langer lid. Daarom verzamelen de sporters met iedere training die ze doen punten, zowel binnen de sportclub als daarbuiten. Deze punten worden vastgelegd in het persoonlijke account van de sporter binnen de eGym cloud. Hierin worden alle gegevens verzameld en hier kan ook de instructeur zien wat je gerealiseerd hebt. Alles wordt opgeslagen in de app! En dan komt het? Iedere dag dat je niet traint, verlies je een deel van je punten, net zoals je een deel van het opgebouwde trainingsresultaat zult verliezen als je niet blijft trainen. Als je (sport)hart op de goede plaats zit, stimuleert dat om door te gaan en te blijven terugkeren naar de fitnessclub. Bovendien kunnen anderen ook zien wat je doet, want je bent 'geconnect' met iedereen. Mensen vinden het geweldig om data te delen en te zien wat ze gedaan hebben. En niets kan verloren gaan, want alles zit in de cloud!"

"De volledig connected trainingsvloer wordt daarnaast gerealiseerd door de vele samenwerkingsverbanden met diverse andere leveranciers. Zo is onder meer de cardio apparatuur van Matrix naadloos verbonden met de eGym cloud. Maar ook diverse CRM-systemen, weeg- en vetmeetsystemen, wearables en vele andere merken en concepten. Hiermee creëert eGym de volledig verbonden Sportclub."
 

Tevreden klanten

eGym verheugt zich in tevreden klanten. Op hun stand wordt bodyLIFE spontaan voorgesteld aan Frank en Miranda Polman van The Gym Society. Frank Polman: "In onze clubs zijn we heel tevreden over de samenwerking met eGym! We streven er naar onze leden een korte maar ook effectieve workout te bieden, van ca. 45 minuten. Ons concept is gericht op het verhogen van de mobiliteit middels fle-xx en de kracht-uithoudingsvermogen via het eGym circuit onder zeer professionele begeleiding. Onze krachttraining doet zweten, maar we hebben geen douches. Even trainen en weer weg? weer bezig met onze dagelijkse zaken. We houden vast aan drie uitgangspunten: kort, effectief en persoonlijk. Dat is onze formule!" eGym was voor ons hierin de beste keuze". Kees Broertjes vult nog aan: ". We zijn 'leading' in de branche, vanwege de hoge kwaliteit van onze software, waarbij wij een ecosysteem hebben gerealiseerd van drie onderdelen, de volledig geautomatiseerde toestellen, de trainingssoftware voor de clubtrainers en de speciale fitness app voor de sporters. Geweldig is om te zien dat ook merken als Fitbit, Runkeeper en Polar inmiddels zijn verbonden met de eGym cloud."
 

Unieke portfolio

eGym biedt fitnessclubeigenaren en -leden online toegankelijke fitnessoplossingen. Door de intelligente verbinding van hardware en software, ontvangen clubbeheerders informatie over hun leden. Zij trainen op basis van een gepersonaliseerd schema dat continue wordt aangepast op basis van de sportresultaten. Kees Broertjes citeert eGym CEO Philipp Roesch-Schlanderer: "Onze productstrategie is uniek in de wereldwijde fitnessmarkt: eGym vertaalt de voordelen van mobiele online-applicaties naar de elektro- en machinetechniek. eGym staat voor snelle en duurzame trainingsresultaten en meer plezier in de fitnessclub! eGym wordt getypeerd door groeidynamiek en kapitaalefficiëntie. Een uitzonderlijke combinatie, vinden financiële experts. De productportfolio van eGym is uniek voor een industrie die tot op heden door de digitale revolutie onaangeroerd bleef." Onder leiding van een gepassioneerde Kees Broertjes, is eGym in de Benelux optimaal gepositioneerd om eigenaren van fitnessclubs en hun leden succesvoller te maken.

eGym wordt binnen de Benelux exclusief gedistribueerd door Matrix Fitness Benelux. Voor meer informatie over eGym en efle-xx kunt u contact opnemen met Matrix Fitness via 030 24 45 435 of via marketing@matrixfitness.nl

Edities