Jeroen van der Zwan: "Met de DRAX SysTrain krijg je geautomatiseerde trainingsschema's op maat!"

Verschenen in Bodylife nummer 3 2017

Sietze Kromhout: "We hebben veel respons tijdens de FIBO op onze naam DRAX. De naamsbekendheid groeit snel en dat is ons doel voor de komende tijd. DRAX staat voor kwaliteit uit Korea, we willen hetzelfde uitstralen als Samsung, KIA, Hyundai en LG. Hoogwaardige producten gefabriceerd in moderne fabrieken. De DRAX fabriek lijkt wel een autofabriek, met al die robots!"

Tekst: Peter Vader

Technische managers

Korea vergroot naast Japan en China al jarenlang zijn marktaandeel op het wereld toneel, als het gaat om het produceren van allerlei hoogwaardige consumenten producten. Jeroen van der Zwan: "Technisch gezien zijn de DRAX producten van een hoogwaardige kwaliteit. Dit is geen goedkope 'verkooppraat', het bewijs wordt op de fabriek in Korea geleverd. De CEO's van DRAX zijn stuk voor stuk "Willy Wortels" en geen algemene of financiële managers, die je vandaag bij DRAX, morgen bij KIA en overmorgen bij Korean Air in de directie van de onderneming ziet zitten. Ze hebben allemaal een technische achtergrond, ze zijn eigenlijk ingenieurs in plaats van managers. Dat is de juiste basis om kwalitatief hoogwaardige producten te ontwikkelen. Zelfs de stand, hier op de FIBO, hebben ze in eigen regie ontwikkeld. En die is mooi, hè?!"

Leveringsprogramma

Jeroen van der Zwan vervolgt: "Op onze FIBO stand zijn de vier belangrijkste DRAX producten aanwezig die we voor Europa presenteren: de Speedfit, de cardio- en krachtapparatuur en de SysTrain. De Speedfit is momenteel erg 'hot', het is rennen met de minste weerstand en op de best gemaakte curve zoals je buiten loopt. Bij DRAX liggen er jarenlange studies aan ten grondslag! Bij andere curves is de kans op pijn in gewrichten of spieren aanwezig. Maar de grootste noviteit is onze nieuwste ontwikkeling, de SysTrain! De SysTrain Kinetics bestaat uit een 3D-camera met een bewegingsherkenning functie en is gevuld met software die een analyse maakt van het complexe lichaam. Het geeft gebruikers hun conditie weer en stelt een goed trainingsprogramma voor aan de gebruiker. Na het scannen van het hele lichaam, wordt alle verzamelde informatie opgeslagen in het geheugen, waaronder de conditie test voor behendigheid, uithoudingsvermogen en balans capaciteit van de persoon. Op een bijna wetenschappelijke wijze stelt het programma dus na iedere oefening het beste trainingsprogramma voor. Geheel gepersonaliseerd! Dit kan zowel door de gebruiker zelf bediend worden als worden uitgebreid met een instructeur."

SysTrain

Spontaan raken we over de Systrainer in gesprek met Dirk Sonnenschein (CEO Duitsland): "Ik ben dertig jaar geleden begonnen met het onderwerp 'gezondheid door middel van beweging' in de Lahn-Dill regio in Duitsland. Vanaf de eerste dag houdt iedere zelfstandige zakenman en fitnessclub eigenaar zich bezig met de kwestie van 'hoe slagen we erin om mensen gezond te krijgen, om hen te motiveren om de spieren te versterken of om te bouwen aan

een goed werkend hart of zelfs om te werken aan een goede psyche'. Dat levert kwaliteit op, met in het verlengde hiervan een goed financieel rendement."

"Een verschil met de discounters bereiken we door onze persoonlijkheid, vakkundige adviezen, coaching, motivatie en kwaliteitscontroles. De meeste tests in de sportschool waren afkomstig uit de wereld van de geneeskunde, via ecg's die meer vertelden over de lichaamssamenstelling. We kregen dus veel informatie, maar was deze info daadwerkelijk wat de clubleden motiveerde? Daarom heeft DRAX nu SysTrain geïntroduceerd. Wij bieden een digitaal diagnose systeem met een holistische benadering waarin de mens, het individu, centraal staat. SysTrain speelt basis-motorische vaardigheden door. We mengen de laatste aspecten uit de wetenschap met beweging, ervaring, energie en geneeskunde, en we krijgen met onze SysTrain een testresultaat dat eigenlijk een complete test ervaring is!" aldus Dirk Sonnenschein. Een complete ervaring, die inspeelt op de digitalisering die in de fitnessbranche nu zijn aanvang heeft gemaakt. Binnen één à twee jaar zal dit overal voelbaar zijn. DRAX is er klaar voor!

Drax is een relatief nieuwe naam in de fitness wereld. De Zuid Koreaanse producent van fitness apparatuur heeft echter een oude geschiedenis en was ooit bekend als Tobe1. DRAX wordt als merknaam nu anderhalf jaar gevoerd op de internationale markt en de naamsbekendheid groeit gestaag. Evenals het productenprogramma!

 

Edities