Honderden nieuwe klanten voor Pure Health Brielle door eGym

Verschenen in Bodylife nummer 2 2017

'Mensen willen resultaat zien en kunnen vergelijken met anderen'

Eigenaren Dewi Goudappel en Mirjam van Vliet van Pure Health in Brielle zijn razend enthousiast over eGym. Sinds zeven maanden staat er een eGym-krachtcircuit van acht toestellen in hun sportclub en krijgen ze alleen maar lovende reacties van hun klanten. “eGym had ons alleen best even mogen waarschuwen”, grapt Dewi. “Sinds de start hebben we al vijfhonderd mensen ingetraind. We hanteren inmiddels zelfs noodgedwongen een wachtlijst.”

Tekst en fotografie: Elly Molenaar

eGym is populair en dat is niet voor niks. De interesse is groot voor het innovatieve trainingsconcept dat online applicaties koppelt aan elektronische krachttoestellen. Ondernemers Dewi en Mirjam zien en horen de tevreden reacties van hun klanten en weten voldoende: “Dit is de perfecte tool voor sporters op allerlei niveaus om gemotiveerd hun doelstellingen te behalen en fit te blijven.”
De circuittraining van eGym bestaat uit maximaal achttien toestellen en maakt een moderne, effectieve en tijdbesparende trainingsvorm mogelijk. Sportschoolhouders en personeelsleden worden opgeleid om de toestellen te bedienen en de gebruikers ervan te begeleiden. Niet alleen wordt er door iedereen getraind op persoonlijk niveau, met eigen doelen, ook worden alle trainingsgegevens automatisch gesynchroniseerd met het eGym online platform. Met een speciale gratis app houdt de gebruiker zijn of haar vooruitgang nauwkeurig bij en kan die meteen vergelijken met die van vrienden en trainingsmaatjes. Daarnaast kan de instructeur via de speciale Trainers App de sporters ook begeleiden en de voortgang monitoren. “Dewi en ik zijn erg competitief ingesteld”, lacht Mirjam. “We proberen elkaar altijd te overtreffen op sportgebied. Met eGym kan je steeds zien wat je vooruitgang is en wat je positie is ten opzichte van elkaar. Die ranking maakt het extra leuk.”

Persoonlijk niveau

Gebruikers van eGym trainen met de krachttoestellen in het circuit verschillende spiergroepen. “Afhankelijk van je doelstelling train je telkens ongeveer één minuut lang per toestel”, legt countryhead Benelux Kees Broertjes van eGym uit. “Om vervolgens binnen ca. 50 seconden te wisselen van toestel, alle deelnemers tegelijk. Op het volgende toestel log je opnieuw in met je speciale RFID-chip, die iedere gebruiker om zijn arm draagt.” Vervolgens worden je eigen gegevens op het toestel geladen en kun je direct starten met de training op je eigen niveau. Kees: “Het werkt dus heel gemakkelijk; het toestel stelt zich automatisch in naar jouw persoonlijke eigenschappen zoals je zitpositie, het optimale trainingsgewicht en jouw individuele trainingsschema. In 30 minuten doe je een complete work-out. Al jouw gegevens zijn veilig opgeslagen in de cloud en als er iets verandert, wordt dat meteen aangepast. Zo traint ieder op z'n eigen niveau; snel, veilig, effectief en bovendien met veel plezier, want eGym is ook nog eens hartstikke leuk om te doen. Sporters kunnen bovendien echt niets meer fout doen.” Dat persoonlijke niveau wordt bepaald door een geautomatiseerde krachtmeting die iedere zes trainingen wordt herhaald. “De toestellen van eGym regelen die meting automatisch. Het neemt veel werk uit handen van instructeurs.” Zij hoeven slechts nog te finetunen. Dewi: “eGym is een hele slimme, intelligente en veilige trainingsmethodiek die wel zo'n zeventig procent van onze werkzaamheden uit handen neemt.” Met eGym wordt resultaatgericht en snel gewerkt door middel van vijf verschillende trainingsmethodes met effectieve periodisering en zowel concentrische als excentrische weerstand.

Vergelijken

“Perfectie bestaat niet”, zegt Dewi. “Maar we kunnen er wel naar streven.” Ze wijst naar het eGym-circuit dat in het midden van de fitnessruimte staat opgesteld. “Hij is immens populair. Bijna al onze klanten trainen ermee. Dat is niet voor niks. eGym biedt de perfecte tool om hand in hand je doelstellingen te bereiken.” Zeven jaar geleden schreven Dewi en Mirjam een ondernemersplan voor Pure Health. Mirjam: “De doelgroep die we willen bedienen, zijn de 'niet-sporters'. Zij zijn de mensen die, als ze even kunnen, liever op de bank blijven zitten omdat ze de motivatie niet hebben om te sporten of vanwege blessures. Mensen dus die je het vertrouwen moet geven en moet laten merken dat ze hun doelen wel kunnen behalen.” eGym helpt Pure Health hun doelgroep te bereiken. “Mensen vinden het fantastisch”, jubelt Dewi. “Ze willen tegenwoordig graag weten hoe ze het doen. Ze willen data zien, in een tabel, en ze willen kunnen vergelijken met anderen. Dat kan met eGym uitstekend. Onze klanten vinden sporten weer leuk en uitdagend. Op een gemiddelde zondagmiddag is de sportschool hier gevuld met een mengeling van allerlei verschillende mensen. Veel van hen hebben meteen een abonnement van achttien maanden afgesloten. Dat zegt wel genoeg.”

Samenwerking

De samenwerking met eGym en Matrix Fitness, die de trainingsmethode lanceerde in de Benelux, bevalt Dewi en Mirjam goed. “Ze leveren niet zomaar een apparaat. We zijn door met eGym te starten een complete samenwerking aangegaan”, zegt Dewi. “eGym blijft continue in ontwikkeling en staat nooit stil. De software wordt geheel automatisch en zonder extra kosten regelmatig aangepast aan de nieuwste trainingswetenschappelijke inzichten. Zo is onlangs de nieuwe trainingsmethode Explonic geïntroduceerd. Deze nieuwe methode traint en verhoogt de snelkracht. De diverse specifieke trainingsmethodes en periodisering, daar kan simpelweg geen personal trainer tegenop.” Fle-xx is de nieuwste uitbreiding van het van oorsprong Duitse bedrijf. Dit concept maakt gewrichten en spieren weer soepel, traint de spierlengte en verbetert de flexibiliteit en lichaamshouding. Dewi en Mirjam staan al te trappelen om Pure Health ermee uit te breiden. “We willen onze klanten bedienen met het beste van het beste. Dat lukt met eGym.” Pure Health is niet de enige sportclub met het eGym-concept. Inmiddels werken ruim honderd centra in de Benelux met eGym. Het trainingsconcept heeft ruim 500.000 gebruikers. Sinds de introductie van eGym in de Benelux in 2013 verovert deze revolutionaire trainingsmethode in hoog tempo ook de Nederlandse en Belgische fitnessmarkt. Matrix Fitness is vanaf de lancering exclusief partner van eGym.


Zelf proberen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met eGym of het zelf eens uitproberen? Neem dan contact op met Matrix Fitness, exclusief distributeur voor de Benelux, via 030 – 24 45 435 of via info@matrixfitness.nl. Op FIBO, die van 6 tot 9 april plaatsvindt in Keulen, kunt u de eGym stand bezoeken in hal 7, C30. 

Edities