Radmilo Soda lovend over de seca mBCA: 'De nauwkeurigheid is uniek'

Verschenen in Bodylife nummer 1 2017


Bekend van het succesvolle tv-programma Obese, auteur van de boeken 'Echt Radmilo' en 'Moms' en eigenaar van Soda Bodyfit, een 'private gym' in hartje Amsterdam. Niet verrassend dat Radmilo Soda één van de bekendste personal trainers van ons land is. Alleen de beste apparatuur is goed genoeg in de begeleiding van zijn vaak succesvolle en intelligente klanten. "Met de seca mBCA kan ik sporters een grondige analyse van hun gezondheid laten zien. Dat is essentieel in de begeleiding die wij bieden," zegt Radmilo.


Met medische precisie binnen twintig seconden iemands lichaamssamenstelling bepalen: de seca medical Body Composition Analyzer (mBCA) van leverancier RevaMed kan het. Het apparaat voldoet door zijn nauwkeurigheid aan de zogenaamde gouden standaard. Ook wordt het internationaal door medisch specialisten ingezet tijdens de behandeling van patiënten. Soda Bodyfit gebruikt het apparaat omdat zij hun klanten alleen de beste uitrusting willen bieden. Radmilo licht toe: "Omdat het wetenschappelijk onderbouwd en zeer nauwkeurig is, geeft het betrouwbare gegevens. Daarmee staan we heel sterk in het advies dat we geven. Wij gebruiken de mBCA voor al onze klanten."

Basis voor trainingsprogramma

De seca mBCA is niet meer weg te denken uit de lifestylebegeleiding van Soda Bodyfit. De lifecoach vertelt: "We beginnen met een intakegesprek en vragen naar iemands (medische) geschiedenis, sportverleden, voedingsgewoonten en doelstelling. Vervolgens komt de seca mBCA in beeld en gaan we meten en testen." Binnen een paar seconden wordt de lichaamssamenstelling gemeten en volgt een scala aan gegevens, onder andere een analyse van de skeletspiermassa, vetvrije massa en (visceraal) vet. Ook volgt er een overzicht van het totaal aan vocht in het lichaam, gesplitst in extra- en intracellulair vocht. Tot slot kan er aan de hand van de fasehoek een gezondheidsrisico worden weergegeven. "Wij zijn heel blij met deze gegevens, want het vormt een goed uitgangspunt voor het trainingsprogramma," besluit Radmilo.

Voortgang zien via app

De software die standaard bij de seca mBCA wordt geleverd, kan elke sportinstructeur, diëtist of fysiotherapeut gebruiken. Toch heeft Radmilo hier nog iets aan toegevoegd. "Ik had al mijn eigen software en klantenbestand, daarom hebben we de mBCA-gegevens daarin verwerkt. Daarnaast hebben we een app ontwikkeld waarmee klanten altijd en overal hun progressie kunnen zien. Zo zijn ze dus niet alleen in de fitnessruimte, maar ook thuis bewust bezig met hun vorderingen. De reacties van onze klanten zijn heel positief en we hopen de app dit voorjaar op de markt te brengen. In combinatie met de mBCA kunnen sportscholen de app aanschaffen."

Metingen geven vertrouwen

Wie bij Soda Bodyfit traint, staat afhankelijk van het programma en de doelstelling gemiddeld zes keer per jaar op de seca mBCA. Radmilo: "Ik heb gemerkt dat de analyzer onze klanten op hun gemak stelt, want ze zien telkens een betrouwbaar beeld van hun vorderingen. Met andere meetapparaten is dat wel eens anders geweest en dat was voor iedereen erg frustrerend." Met een glimlach voegt hij toe: "Ik vind dat alle sportscholen verplicht met dit nauwkeurige apparaat zouden moeten werken!"

Interesse in een proefplaatsing of wenst u meer informatie?

Neem gerust contact op met onze adviseurs. U kunt RevaMed telefonisch bereiken op 088 - 1100 111 of stuur een e-mail naar info@revamed.com. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden.


RevaMed, opgericht in 2014, is in korte tijd uitgegroeid tot totaalleverancier voor de revalidatiemarkt, de zorgmarkt, de particuliere en medische markt. In combinatie met zakelijke afnemers wil RevaMed een breed en hoogwaardig productenpallet aanbieden. Daarnaast biedt RevaMed ondersteuning, training en informatie op het hoogste niveau. RevaMed levert als enige in Nederland de seca mBCA. www.revamed.com

 

Edities